Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 185

 

Pateo Nieuwsbrief van zondag 26 augustus 2018 over het basisinkomen

Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Praten over het basisinkomen, of doen?

Zes jaar geleden, in 2012, deed ik als lijsttrekker van een nieuwe partij mee aan de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen. Het belangrijkste speerpunt van deze prachtige pionierspartij was het stapsgewijs gaan realiseren van een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen. Daarvoor hadden we dan wel een Kamermeerderheid nodig, maar helaas kwam onze partij niet eens boven de kiesdrempel uit. Pas vorige maand hoorde ik van een internationaal initiatief dat haar leden in staat stelt om zelf te zorgen voor een eigen basisinkomen. We kunnen natuurlijk blijven wachten totdat de politiek dit gaat invoeren, als dit er überhaupt ooit van gaat komen. Maar wie net als ik niet zo goed is in wachten, die kan vandaag nog beginnen met de eerste stap om over een aantal jaren te kunnen gaan genieten van een welverdiend basisinkomen. Wil jij meer weten van dit unieke initiatief, neem dan even contact met me op.

Via deze nieuwsbrieven hou ik abonnees inmiddels al zes jaar lang op de hoogte van alles dat in mijn ogen nieuwswaardig is. Bovengenoemd initiatief is voor mij zelfs zo nieuwswaardig dat het gelijk aan het begin van deze nieuwsbrief staat. Vreemd genoeg waren diverse abonnees op deze nieuwsbrief al (veel) eerder dan ik op de hoogte van dit initiatief, maar heeft helaas niemand van hen bedacht dat het misschien wel eens interessant voor mij zou kunnen zijn om hier in ieder geval van op de hoogte te zijn. Daar kwam pas vorige maand verandering in, toen een Nederlander woonachtig in Canada wel aan mij dacht, waarvoor mijn grote dank. Afijn, kom je in de toekomst iets te weten dat voor mij ook van belang zou kunnen zijn, deel je het dan (wel) met mij?

Ik ben zelf erg enthousiast over dit bijzondere initiatief, maar er zijn velen die het niet vertrouwen, waaronder ook goede vrienden van mij. Dat is voor mij echter geen enkel probleem. Desondanks zijn en blijven we even goede vrienden! Ik heb er wat geld in gestoken, en wanneer het mij toch geen basisinkomen gaat opleveren, dan heb ik pech gehad. Dat risico durf ik te nemen. Ook mag je me vanuit jouw perspectief gerust dom noemen, mocht je dat willen. Daar kan een vriendschap wel tegen. Maar wie meent mee te moeten gaan met lasterpraatjes over de initiatiefnemers, die gaat voor mij te ver. Laten we ons wel bij de feiten houden. En de feiten zijn dat inmiddels honderden mensen via dit initiatief al een eigen basisinkomen hebben gerealiseerd. Wil jij blijven praten over het basisinkomen, of ga jij doen?


Online opleiding in Wholly Science nu ook in het Nederlands

De online opleiding in Wholly Science is in juni van start gegaan in het Engels, en dat is sinds deze week ook het geval in het Nederlands (en binnenkort start het ook in het Duits). De gehele opleiding bestaat in totaal uit vijf niveaus. Sinds afgelopen vrijdag is daarvan het Nederlandstalige kennismakingspakket beschikbaar, bestaande uit vier modules uit het eerste niveau aangevuld met een deel van de eerste module uit het derde niveau. Bij dit kennismakingspakket ontvang je ook het bijbehorende e-boek. Het kost slechts € 17. Daarna kun je besluiten of je verder wilt gaan met het volgen van het online opleidingsprogramma voor Wholly Science.

Het wordt echter ten zeerste aangeraden om vooraf de Wholly Science-videocursus te hebben gedaan, want ook op het eerste niveau gaat het al gelijk de diepte in. Sommige zaken zul je dan opnieuw uitgelegd zien, maar de praktijk leert dat het volledig leren begrijpen van veel onderwerpen om de nodige herhaling vraagt. Het is namelijk een geheel andere denkwijze vergeleken met wat we via het reguliere onderwijs opgedrongen hebben gekregen. En dit omdenken vraagt nu eenmaal om enige herhaling.

Wholly Science is het nieuwe paradigma, zowel voor wetenschap als voor spiritualiteit. Ik begrijp dat lang nog niet iedereen weet heeft van de misleiding door de universitaire “wetenschap” en populaire “spiritualiteit”, maar dat gaat vroeg of laat zeker komen. Bij iedere grote verandering zijn er pioniers die voorop durven lopen. Ben jij zo’n pionier, en durf jij mee te gaan helpen Wholly Science verder uit te dragen? Zo ja, bestel vandaag dan nog het kennismakingspakket bestaande uit vijf video’s en een e-boek.


Vaccinatiedebat wordt steeds grimmiger

Een sprekend voorbeeld van de misleiding door de universitaire “wetenschap” vinden we in het steeds grimmiger wordende vaccinatiedebat. De voorstanders willen het maar al te graag verplicht gaan stellen dat gezonde mensen worden ingespoten met allerhande lichaamsvreemde stoffen. Met name deze voorstanders nemen te onpas de woorden “wetenschap” en “bewijs” in de mond. De naakte waarheid is echter dat er voor de doeltreffendheid van het inspuiten van gezonde mensen met allerlei uiterst giftige cocktails in al die jaren nog nooit één enkel echt wetenschappelijk bewijs is geleverd. Wie zich niet voor de gek laat houden door gecorrumpeerde “deskundigen” gaat begrijpen dat deze malafide inspuiterij niets anders is dan levenslange klantenbinding door de farmaceutische industrie.


Ruimte gezocht! Kun jij me helpen?

Om te beginnen zoek ik per direct een overdekt plekje voor een kleine aanhanger met daarin mijn tent en overige campingspullen, wat overigens ook te koop is. Ik zou er volgend voorjaar graag nog eenmaal mee willen kamperen, maar daarna mogen andere (startende) kampeerliefhebbers het overnemen (echter overname per direct is ook bespreekbaar). Iets voor jou, wellicht? De tent is praktisch onverwoestbaar, en alles wat je verder nodig hebt om te kunnen gaan kamperen krijg je erbij. Het is over te nemen voor elk aannemelijk bod.

Verder zoek ik een goedkoop woonadres voor mezelf, bijvoorbeeld via tijdelijke bewoning of antikraak. Het mag best klein zijn, want in de praktijk zal ik er weinig verblijven. Maar het dient wel een eigen adres te zijn, want ik wil niet dat anderen last krijgen van eventuele dreigbrieven die naar dat adres zouden kunnen worden gestuurd door overijverige lakeien van de (r)overheid.

Wie kan mij helpen? Als dank mag je dan gratis iets bestellen uit Pateo’s webshop (tot een maximum van € 100).


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdenvijfentachtigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorig e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


Deze Pateo Nieuwsbrief is ook deels beschikbaar in het Engels en Duits.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2018/09/05.