Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Stop de terreur tegen de Engelssprekende Kameroeners

Gisteravond is het nationale mannenvoetbalteam van Kameroen in de Gabonese hoofdstad Libreville voor de vijfde keer kampioen van Afrika geworden. Deze Afrika Cup wordt sinds 1957 gehouden, en sinds 1968 ieder tweede jaar. Vanaf 2013 zijn dit de oneven jaren geworden. In 1984, 1988, 2000 en 2002 was Kameroen al eerder de beste van het Afrikaanse continent. Dit jaar werd in de finale Egypte verslagen, die dit toernooi al zeven maal won.

Wat nauwelijks in de media komt is dat de Engelsprekende minderheid in het voornamelijk Franstalige Kameroen steeds erger wordt geterroriseerd. Hierbij gaat het niet alleen over diefstal, mishandeling, verkrachting en marteling, maar zelfs over doodslag. Waarom komt dit wel in het nieuws als het over China gaat, maar niet wanneer het Kameroen betreft? Waarom spreekt de media wel schande wanneer de Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan (1954) zijn tegenstanders uit de weg laat ruimen, maar blijft het oorverdovend stil wanneer de Kameroense dictator Paul Biya (1933) hetzelfde doet, die overigens al sinds 1982 aan de macht is!

Niet één van de Kameroense voetballers die gisteravond de Afrika Cup wonnen spreekt Engels, en dat is geen toeval. Wanneer komt er een einde aan de afschuwelijke anglofobe terreur in Kameroen? Help jij mee om deze systematische mensenrechtenschendingen in Kameroen aan de kaak te stellen?

Kijk voor meer informatie op de Engelstalige webpagina Free Southern Cameroons.


Dit nieuwsbericht werd op maandagochtend 6 februari 2017 geschreven door Johan Oldenkamp.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/03/17.