Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

 

Tandarts ontdekt de ware oorzaak van gaatjes

 

Na tien jaar onderzoek te hebben gedaan ontdekte tandarts J.C.S. Beekmans uit Laren opeens de ware oorzaak van tandbederf. Er is ons altijd voorgehouden dat cariŽs ontstaan als gevolg van tandplak, wat weer een gevolg zou zijn van een combinatie van onvoldoende mondhygiŽne en te zoet eten. Tandarts Hans Beekmans heeft echter ontdekt dat dit helemaal niet de echte oorzaak van gaatjes is. Bovendien ontdekte hij dat die ware oorzaak ook nog eens alles te maken heeft met tandvleesproblemen, zoals ontstekingen, snel bloeden of een te sterke reactie op bijvoorbeeld kou, en zelfs met botafname in de kaak, wat feitelijk een vorm van osteoporose is. In al deze gevallen wordt door de gangbare zienswijze de schuld geheel ten onrechte gelegd bij de bacteriŽn in de tandplak.

Tandarts Hans Beekmans ontdekte dat tandplak een symptoom is van een veel dieperliggende oorzaak. En daarmee bewijst hij tevens dat ook de reguliere tandheelkunde zich schuldig maakt aan symptoombestrijding. Tandplak is namelijk helemaal niet het probleem. Het is daarentegen de oplossing van ons fysieke lichaam voor dat dieperliggende probleem. En dat werkelijke probleem is een chronisch tekort aan voornamelijk calcium en magnesium in combinatie met bepaalde vitamines. Dat tekort is namelijk een essentieel probleem voor het functioneren van ons fysieke lichaam op celniveau, en dan met name op het gebied van de energieomzetting door de mitochondriŽn. Om te voorkomen dat belangrijke lichaamsfunctie uitvallen haalt het lichaam deze cruciale mineralen dan maar uit onze tanden, en als deze er niet meer zijn komen de botten aan de beurt.

De wijze waarop alles in ons fysieke lichaam functioneert is eigenlijk volkomen logisch. Het grote probleem is echter dat alle regulier opgeleide professionals volstrekt geen notie hebben van deze natuurlijke logica. En zonder gehinderd te worden door echte kennis van zaken kiezen ze dan voor een ďoplossingĒ die ons fysieke lichaam ertoe noopt het nog rigoureuzer aan te pakken. Op deze manier worden de nieuwe klachten alsmaar erger, en ook dat is logisch.

Wat tandarts Hans Beekmans heeft ontdekt was nieuw voor hem. Maar deze fundamentele inzichten zelf zijn echter allesbehalve nieuw. Deze kennis is dus niet het probleem. Het probleem is hier het gedegenereerde paradigma waarop de gehele gezondheidszorg inclusief tandheelkunde is gebaseerd. Het kernwoord van dit onnatuurlijke en contraproductieve paradigma is ďpathogeenĒ, wat het grootste obstakel vormt voor het onbevooroordeeld gaan leren begrijpen van de functie van ieder natuurlijk proces.

Laten we deze ontdekking van tandarts Hans Beekmans zien als voorbeeld voor de paradigmaverschuiving die nu keihard nodig is in niet alleen de zorg, maar in alle aspecten van onze samenleving. Ter afsluiting van dit wellicht verbijsterende artikel is er ook goed nieuws, want het nieuwe paradigma is er al. Het heet Wholly Science.


Dit nieuwsbericht is op zaterdagmiddag 21 maart 2020 geschreven en gepubliceerd door allround wetenschapper Dr. Johan Oldenkamp.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2020/03/21.