Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

PateoPedia

Documentaires nader bekeken

Wat we niet mogen weten over onze gezondheid

Gábor Lenkei werd op 1 maart 1961 geboren te Miskolc in het noordoosten van Hongarije. In 1986 studeerde hij (summa cum laude) af in de medicijnkunde aan de Universiteit van Debrecen. Vervolgens werkte hij twee jaar als medisch onderzoeker, twee jaar als arts in een algemeen ziekenhuis en twee jaar in een gynaecologische kliniek. Echter, in 1992 nam hij ontslag vanwege de bekrompenheid en beperktheid binnen de reguliere medicijnkunde. Zijn ambitie om nieuwe en betere methoden te vinden reikten veel verder dan deze beperkingen. Daarom besloot hij zijn eigen weg in te slaan. In 2011 verscheen zijn boek “Censuur – Wat u niet mag weten over uw gezondheid”. Hij stelt daarin niet alleen dat de door de officiële instanties aanbevolen dagelijkse hoeveelheden van vitaminen, mineralen en sporenelementen onwetenschappelijk zijn, maar ook dat deze hoeveelheden veel te laag zijn om ons gezond te houden. Zijn onderzoek bracht hem tot de conclusie dat de farmaceutische lobby opzettelijk de verkeerde gegevens in omloop houdt. Aangezien in de moderne landbouw en voedselverwerkingsindustrie het maken van winst op de eerste plaats staat, en niet de kwaliteit van voeding, bevatten onze voedingswaren tekorten aan vitaminen en micronutriënten. Daarom is het innemen van voedingssupplementen voor iedereen noodzakelijk tegenwoordig. Zijn website is Dr Lenkei.com.

Onderstaande presentatie, gegeven in het Hongaars op 30 mei 2011 te Sopron in West-Hongarije en met een totale speelduur van 138 minuten, is voorzien van Nederlandstalige ondertiteling. Zo kunnen ook Nederlandstaligen genieten van zijn ongeëvenaarde vakkennis, zijn spreekvaardigheid en niet te vergeten zijn humor. Hij vertelde dit verhaal overigens niet eenmalig, maar vele malen gedurende een landelijke tournee van vier maanden.

Indien je deze ingesloten video’s niet ziet, bekijk ze dan (in de juiste volgorde) op BitChute.

In deze presentatie legt Gábor om te beginnen uit dat gezondheid een voorwaarde is voor een gelukkig leven. Ieder deel duurt gemiddeld ongeveer een kwartier. In het tweede deel benadrukt hij dat medicijnen alleen maar werkingen hebben, en dat het misleidend is om ongewenste werkingen aan te duiden als “bijwerkingen”. In het derde deel benoemt hij de drie voorwaarden voor gelukzaligheid: kennis van zaken, een gezond verstand en nieuwsgierigheid. In het vierde deel ontzenuwt hij het gangbare misverstand over zout in onze voeding, en in het vijfde die over cholesterol. In het zesde deel benadrukt hij het belang van voldoende vitamine C (ascorbinezuur), wat zelfs bij het eten van veel groente en fruit nog altijd minimaal enkele grammen (!) per dag is. Het zevende deel gaat over het belang van voldoende inname van water, en dan hebben we het over enkele liters per dag (minimaal 450 milliliter per 10 kilogram lichaamsgewicht). In het achtste deel komt de echte oorzaak van een veelheid aan klachten naar voren, en dat is uitdroging. Gábor gaat vervolgens verder om het essentiële verschil uit te leggen tussen ziektebestrijding en gezondheidsbevordering. In het negende en afsluitende deel vertelt Gábor over het langzaam maar zeker uitsterven van de patiënt, die zich geduldig en lijdzaam laat behandelen. Daarvoor in de plaats komen goedgeïnformeerde partners die begrijpen wat er werkelijk speelt en wat er daarom nodig is.

De waarheid is uiteindelijk altijd sterker dan de leugen!


 

Deze recensie is op dinsdagmiddag 24 maart 2020 geschreven door allround onderzoeker Johan Oldenkamp.
Op zondagmiddag 1 november 2020 heeft hij deze negen video’s opnieuw geupload via het BitChute-kanaal van Pateo.nl nadat deze waren gecensureerd op YouTube.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2020/11/02.