Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Radio, afl. 139

Pateo Radio

Wieteke van Dort over Opnieuw beginnen

Wieteke van Dort

De gast voor de uitzending van 23 december 2015 van Pateo Radio was Wieteke van Dort (1943). Ze werd in Nederland bekend vanwege de televisieserie De Stratemakeropzeeshow waarin ze de ‘deftige dame’ speelde. Deze show was in de eerste helft van de zeventiger jaren erg populair onder de jeugd, vooral omdat het ouderlijk gezag nogal eens op de hak werd genomen. Later werd Wieteke nog bekender als de Indonesische Tante Lien. Ze was zelf ook geboren en getogen in Nederlands-Indië, en deed velen een groot plezier door de herinneringen uit die tijd weer op te halen.

Wieteke was met haar broer en ouders op bezoek in Nederland toen Soekarno (1901 – 1970) beslag liet leggen op alle bezittingen van haar ouders. Na hier een week lang zeer ontzet over te zijn geweest zeiden haar ouders opeens: “Nou, dan beginnen we hier toch gewoon opnieuw.

In deze aflevering van Pateo Radio spraken Wieteke en gastheer Johan Oldenkamp onder andere over hoe het is om opnieuw te beginnen. Voor meer achtergrondinformatie over haar kun je terecht op de website Wieteke van Dort.nl.


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2019/10/24.