Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Opnieuw televisieportret van Johan Oldenkamp

Op donderdagavond 15 oktober 2009 was in het KRO-programma De Reünie een televisieportret van ruim 6 minuten te zien van Johan Oldenkamp. Op zaterdagmiddag 1 november 2014 werd er opnieuw een televisieportret van deze allround onderzoeker van Pateo.NL uitgezonden door een publieke omroep. Het ging dit maal om de omroep NTR, die in 2010 is ontstaan uit een fusie van NPS (Nederlandse Programma Stichting), Teleac (Televisie Academie) en RVU (Radio VolksUniversiteit). In het NTR-programma Vals Plat worden telkens twee portretten uitgezonden. Een ‘vals plat’ is overigens een stuk weg dat vlak lijkt, maar dat nadrukkelijk niet is.

In de televisiegids lazen we het volgende over dit programma: “Nederlandse Kunst & Cultuur uit 2014. In Vals Plat schetsen programmamakers uit verschillende culturen een persoonlijk beeld van de veranderende samenleving. Met eigenzinnige portretten, krachtige statements en scherpe observaties.

De aflevering waarin Johan te zien was werd uitgezonden vanaf 16:00 uur op NPO 2. NPO, wat staat voor Nederlandse Publieke Omroep, was destijds de nieuwe aanduiding voor Ned. (van Nederland) in Ned. 1, Ned. 2 en Ned. 3. De omschrijving van deze aflevering luidde als volgt:

Johan Oldenkamp is een van de bekendste complotdenkers van Nederland. Twee jaar geleden was hij lijsttrekker van de SOPN en hij schreef dertig boeken. Oldenkamp verzet zich tegen de gevestigde orde en leeft ondergedoken in afwachting van “de nieuwe tijd”. Maar zijn kinderen dwingen hem om de werkelijkheid onder ogen te zien. Regie: Marco de Vries (1966)

Voor dit televisieportret zijn er op zaterdag 4 oktober 2014 ook opnames gemaakt tijdens de Light Spirit Beurs te Bussum. In totaal is Johan gedurende twee dagen gefilmd (die andere opnamedag was op zondag 12 oktober 2014). Dat alles is uiteindelijk verwerkt in een portret van bijna 10 minuten, dat op zaterdagmiddag 1 november 2014 vanaf 16:00 uur op NPO 2 werd uitgezonden, en op vrijdag 7 november 2014 vanaf 16:07 uur werd herhaald, ook op NPO 2.


Wil je meer interviews met Johan bekijken, ga dan naar video’s in bovenstaand menu.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2022/05/28.