Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Videopresentatie: “Het Hele Verhaal”

Onderstaande videopresentatie van Johan Oldenkamp getiteld “Het Hele Verhaal” met een totale speelduur van 3½ uur is destijds door WDRO TV opgenomen op zondag 6 juni 2010 in Studio 12 van de ‘kouwgomballenfabriek’ aan de Daniel Goedkoopstraat nummer 10 te Amsterdam (waarbij WDRO staat voor Willem De Ridder Omroeporganisatie, opgericht door Willem de Ridder (1939), bekend van Spiegelogie). De technische realisatie inclusief montage en de toevoeging van animaties en foto’s is uitgevoerd door Edward Smidt van het WDRO-team.

“Het Hele Verhaal” gaat over zaken die wij heel gewoon vinden, maar eigenlijk helemaal niet echt begrijpen, zoals leven, bewustzijn en tijd. Talloze spirituele leraren hebben al eerder geprobeerd duidelijk te maken dat wij zelf de bron zijn van alles (en velen doen dit nog steeds). Ook fundamenteel wetenschappelijk onderzoek wijst al enige tijd in dezelfde richting, aangezien de waarnemer niet los staat van het waargenomene. Er zit dus onmiskenbaar veel meer samenhang in onze werkelijkheid dan de meesten van ons tot dusver hebben doorgehad. Feitelijk draait alles daarin om het bewustzijn. In deze videopresentatie laat Johan zien hoe “Het Hele Verhaal” volgens hem in hoofdlijnen in elkaar zit. “Het Hele Verhaal” gaat over heel erg veel verschillende onderwerpen, zoals de beleving van tijd (en waarom deze voor steeds meer mensen lijkt te versnellen), over de intelligentie van leven, over het samenspelen van energieën, over ons totale verleden, ons heden en onze nabije toekomst, en uiteraard ook over God en de Duivel. Johan vertelt in “Het Hele Verhaal” hoe alles heel precies met alles samenhangt. Hij doet dat als wetenschapper, dat wil zeggen feitelijk, logisch en waarheidsgetrouw. Hij vraagt met klem geen woord van zijn verhaal te geloven en alles daaruit zelf te verifiëren! Het geloof heeft al veel te veel ellende veroorzaakt op deze planeet, zowel geloof in religies als in de overheid.

Oorspronkelijk werd “Het Hele Verhaal” in vier delen geplaatst op Vimeo.com: deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4 (waarbij de aanklikteller voor het eerste deel inmiddels boven de 30K staat). Dit gebeurde door Edward Smidt van WDRO in samenwerking met Michiel van Anarchiel.com (een spraakmakende website die inmiddels niet meer bestaat). Vervolgens werd “Het Hele Verhaal” door René Voogt van Het Uur van de Waarheid ook in 15 delen op Youtube.com gezet: deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9, deel 10, deel 11, deel 12, deel 13, deel 14 en deel 15 (waarbij de aanklikteller voor het eerste deel inmiddels boven de 24K staat).

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/05/04.