Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Ethiek van leven en gezondheid

Waarborg voor waardig leven van voor het begin tot na het einde

Pateo, 1e druk (2009/05/13), ISBN 978-90-813871-5-6, 52 bladzijden

In de zuivere samenleving waarnaar we op weg zijn neemt ethiek een centrale plaats in. Ethiek gaat over intuďtief weten, voelen of waarnemen wat juist is, en wat niet. Ethiek is dan ook nadrukkelijk niet gelijk aan waarden en normen. Waarden en normen behoren tot het domein van ons gewone bewustzijn. Ethiek is afkomstig van een hoger bewustzijnsniveau.

Ethiek van leven en gezondheid’ is geschreven om ons onze eigen verantwoordelijkheid hierin weer terug te laten nemen. Iedere ethische kwestie kunnen we beschouwen als een persoonlijke toets. Alleen wijzelf kunnen het juiste antwoord geven. Natuurlijk kunnen we andere om raad of ondersteuning vragen. Maar we kunnen de beantwoording nooit in de schoenen van een ander schuiven. We kunnen gewoonweg niet weglopen voor de levensvragen die voor ons bedoeld zijn.

Dit boek beschrijft de Algemene Levensethiek, die daartoe wordt onderverdeeld in 11 afzonderlijke ethiekgebieden, elk gekoppeld aan een levensfase. Ook worden 11 professionele aspectgebieden van Algemene Levensethiek onderkend.

Ethiek van leven en gezondheid’ is het vierde boek van psycholoog dr. Johan Oldenkamp uitgegeven door Pateo, naast zes eerdere boeken van hem bij andere uitgevers. Van zijn hand publiceerde Pateo eveneens Bewustzijnsdynamiek, Aanklacht tegen de overheid en Inleiding in de Salveologie.


Hoe te bestellen

Het gedrukte boek, dat destijds € 7,50 kostte, is al vele jaren uitverkocht. Dit boek is nu alleen nog leverbaar als een e-boek. Dit e-boek kost slechts € 1,- (voor Wholly Science-studenten, anders € 2,50). Om het te bestellen stuur je een bericht naar: Webshop @ Pateo.NL (zonder spaties).


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/01/11.