Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Toen er nog geen maan was

Over de ware menselijke geschiedenis

Frontier, 1e druk (2015/09/29), ISBN 978-90-78070-80-1, 104 bladzijden

In zijn 33e boek neemt allround wetenschapper Johan Oldenkamp ons mee naar de tijd waarin er nog geen maan rondging om onze planeet. Deze satelliet, genaamd Luna, was voorheen namelijk een maan van Tiamat, waarvan tegenwoordig alleen nog de asteroïdengordel over is. In de ware menselijke geschiedenis neemt de doelbewuste vernietiging van Tiamat een centrale plaats in. Voorzien van vele illustraties wordt in ‘Toen er nog geen maan was’ uit de doeken gedaan hoe deze geschiedenis zich in hoofdlijnen heeft voltrokken. Wij mensen hebben er toch recht op om de waarheid over onze geschiedenis te mogen weten?

Er zijn diverse historische bronnen die ons vertellen dat er inderdaad een tijd was waarin de maan Luna nog niet rondging in een baan om onze thuisplaneet Terra. Zo spraken ongeveer 25 eeuwen geleden twee welbekende Griekse wijsgeren hierover, te weten Anaxagoras en Democritus van Abdera. Ongeveer een eeuw later schreef Apollonius van het Griekse eiland Rodos “Toen nog niet alle posities aan de hemel waren bezet, voordat er een maan was.” Verder werden de Arcadiërs, die leefden het midden van het Griekse schiereiland genaamd de Peloponnesos, van oudsher aangeduid als de ‘pre-selenen’, waarbij de mythologische Selene een verpersoonlijking van de maan Luna was. En een vierde bron vinden we in de Colombiaanse Andes waar de Chibcha-sprekende indianen eveneens vertellen dat er in de vroegste tijd nog geen maan aan de hemel stond.

Deze overleveringen uit de oudheid hebben inmiddels ondersteuning gekregen door hedendaags onderzoek waaruit zou blijkt dat Luna aanzienlijk ouder is dan Terra. Omdat dit echter in tegenspraak is met de ongefundeerde stelling dat Luna uit Terra zou zijn voortgekomen wil de universitaire astrofysica niets van dit opmerkelijke (omgekeerde) leeftijdsverschil weten. En omdat het verder buitengewoon toevallig lijkt dat de omvang van de maan Luna en de zon Helios exact gelijk is, gezien vanaf het aardoppervlak, doen er de wildste verhalen de ronde over deze merkwaardige satelliet van onze moederplaneet. Bovendien zijn er nog veel meer vreemde zaken met betrekking tot Luna, zoals haar relatief veel te grote omvang en het feit dat ze altijd met dezelfde zijde naar Terra is gekeerd. Daar bovenop heeft de onthulling dat alle bemande maanlandingen in scène zijn gezet deze verhalen alleen maar nog wilder gemaakt.

In ‘Toen er nog geen maan was’ staan gelukkig geen wilde theorieën, en ook geen ongefundeerde beweringen. Op de Tiamat-hypothese na is alles gebaseerd op feiten. In de 31e eeuw voor onze jaartelling zijn er bijvoorbeeld wereldwijd opeens op diverse plaatsen observatoria gebouwd waarmee de celestijnse paden van de hemellichamen gevolgd kunnen worden. Dat waren soms stenen markeringen waarmee de jaarlijkse verschuivingen van de zonsondergangslocaties gevolgd konden worden, zoals in Chankillo (Peru) en in Tiwanaku (Bolivia), maar ook geavanceerdere steencirkels, zoals Stonehenge (Engeland). De eerste versies daarvan werden allemaal gebouwd direct nadat de maan Luna in een baan om Terra was gekomen. De reden daarvoor is opvallend eenvoudig te begrijpen, want Luna’s komst had Terra ruim 23 graden doen kantelen, waarop opeens de hemel compleet anders was geworden. Bovendien ging deze kanteling gepaard met een mondiale vloedgolf. Het hierop volgende boek, getiteld ‘Het Geheim van Genesis’, gaat dieper in op de man die deze zogenaamde ‘zondevloed’ zou hebben weten te overleven door tijdig een reddingsboot te bouwen.


Hoe te bestellen

Het gedrukte boek, dat destijds € 11,00 kostte, is inmiddels uitverkocht. Dit boek is nu alleen nog leverbaar als een e-boek voor € 5. Om het te bestellen stuur je een bericht naar: Webshop @ Pateo.NL (zonder spaties).


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2022/09/14.