Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 165

Pateo Nieuwsbrief van woensdag 22 maart 2017 over alternatieve politiek


Hoera, het is weer lente

Afgelopen maandag (20 maart) was het etmaal van de lentenachtevening, wat betekent dat we nu weer in het lenteseizoen zijn aanbeland. Het was vorige week nog een paar dagen heerlijk lenteweer (in de lage landen), maar aan het begin van deze week leek het af en toe meer op herfst. Hoe dan ook, de winter ligt weer achter ons (op het noordelijk halfrond), en er is weer meer licht dan duisternis in een etmaal.


Alweer heeft de alternatieve politiek gefaald

Alternatieve politiek is wellicht een contradictio in terminis (Latijn voor ‘tegenspraak in de termen zelf’), want politiek is oud, terwijl alternatief voor iets nieuws staat. Toch kun je het circus van verkiezingen gebruiken om mensen te helpen begrijpen hoe de zaken er werkelijk voorstaan. In 2012 heb ik dat als lijsttrekker van de SOPN getracht, samen met heel erg veel anderen. Maar dit jaar zijn de campagnes van de alternatieve partijen die het echt anders willen volkomen langs mij heen gegaan. In de alternatieve media heb ik namelijk niet één artikel of video voorbij zien komen. Of lag dat aan mij?

In 2012 behaalde de “Partij voor Mens en Spirit” bij de verkiezingen voor de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen 18.310 stemmen. Dit jaar deed deze partij opnieuw mee, samen met de Politieke Partij voor Basisinkomen en de Vereniging voor Vrede en Recht onder één lange naam, maar behaalde slechts 726 stemmen. Dat zijn gemiddeld precies 22 stemmen per kandidaat-kamerlid. Hoe triest is dat! Nu moet ik er wel bij zeggen dat deze partij niet in 19 kieskringen meedeed, zoals in 2012, maar deze keer slechts in twee. Op hun verkiezingslijst stonden de namen van drie bekenden (althans voor mij) uit de alternatieve media: Rob Vellekoop van De Lange Mars (op plek 5), Rob van der Zon van voorheen Frontier Radio (op plek 17) en Micha Kuiper (op plek 28 in kieskring Arnhem en op plek 29 in kieskring Utrecht).

Van de 28 partijen die deze keer deelnamen was er nog een partij uit de alternatieve hoek, genaamd De Burger Beweging (DBB). Allereerst is deze naam taalverloedering, want ‘burgerbeweging’ is één woord. En verder vind ik deze naam bijna even erg als “Onderdanenorganisatie”, want de aanduiding ‘burger’ is in mijn ogen veel te gedwee. Maar goed, deze partij behaalde 5.221 stemmen. Op hun verkiezingslijst stonden de namen van twee voormalige bestuursleden van de SOPN, namelijk Geert Vousten (op plek 13) en Hanneke Bijl (op plek 15). Andere voor mij bekende namen op deze kandidatenlijst waren Albert de Louw van Spiegelbeeld (op plek 2), Anthony Migchels van de Florijn (op plek 7), Jeroen Ghuijs van Finding Voices Radio (op plek 20), Sjoerd Zoethout (op plek 40) en Wernard Bruining van Mediwiet (op plek 41).

In 2012 waren er 12.689.810 kiesgerechtigden. Deze keer, in 2017, waren dat er ruim 200.000 meer, namelijk 12.893.466. In 2012 werden er 9.462.223 stemmen uitgebracht, wat neerkomt op een opkomstpercentage van 74,57. Nu waren dat er 1,1 miljoen meer, namelijk 10.563.456, oftewel een opkomst van 81,9%. Terwijl er dus door 9% meer mensen is gestemd, hebben DBB en MenS/BIP/V-R samen minder stemmen gehaald dan de helft van de SOPN in 2012 (dat waren er toen 12.982). Wat is hier aan de hand? Is het aantal mensen in de alternatieve hoek in viereneenhalf jaar tijd meer dan gehalveerd? Of is er nog meer “strategisch gestemd” dan in 2012? Of is er te weinig of verkeerd campagne gevoerd? Wie het weet mag het zeggen.

Mensen met een verruimd bewustzijn zullen toch hopelijk beseffen dat Nederland steeds meer een kille maatschappij is geworden waarin de stille armoede ongekende vormen heeft aangenomen. Deze “wakkere” mensen zullen toch ook zien dat we nog lang geen menswaardige samenleving zijn. Maar kunnen deze “ontwaakten” ook de oorzaak hiervan zien, en dan doel ik op de glibberige slang van de stiekeme machtstructuur. Er is maar één manier om hiervan af te komen, en dat is door de kop van deze slang er spreekwoordelijk af te hakken. Je mag drie maal raden welke familie tot deze kop behoort. Geen van de 28 deelnemende partijen die deze keer deelnamen aan de parlementsverkiezingen durfde keihard te stellen dat de monarchie onwettig is, en dat deze familie niet ‘van Nassau’ is, en al helemaal niet ‘van Orange’. Het was in mijn ogen dan ook buitengewoon slap van DBB om in haar verkiezingsprogramma voor te stellen om in ieder geval de ceremonies van deze topcriminele familie te laten voortbestaan. Blijkbaar weten de mensen van DBB niet wat deze familieleden allemaal op hun geweten hebben.

Bovendien, weet jij wel dat ieder kamerlid in eerste instantie trouwt dient te zweren (of te beloven) aan die zelfbenoemde “koning” der Nederlanden? De leden van zowel het kabinet als van beide kamers der Staten-Generaal zijn dus niets anders dan lakeien van deze criminele familie. Wat heeft het dan voor zin om te stemmen op kandidaten die daarna braaf aan het lijntje zitten van de kwaadaardige kop van deze slinkse slang?

Kortom, het wordt tijd dat de mensen uit de alternatieve hoek afscheid nemen van iedere partij die de schijndemocratie in stand houdt, en massaal achter een partij gaan staan die wel het lef heeft om met echte oplossingen te komen; een partij die voor iedereen een menswaardig bestaan garandeert, want op een dergelijke basis voor een fatsoenlijk leven hebben we allemaal recht. Ik doel daarmee uiteraard op de Basispartij! Want zolang deze liegende en bedriegende familie aan de macht blijft in de lange landen zal er NOOIT iets ten goede veranderen voor het “volk”. Kortom, hou jezelf niet langer voor de gek, en sluit je aan bij de Basispartij via social media. Samen kunnen we het tij keren. Samen hakken we de kop van deze machtsgeile slang eraf, en bevrijden we onze lage landen van deze tirannie. Help jij mee?


Volgend jaar zijn we eindelijk verlost van de Nibiru-waanzin

Hopelijk is dit toch echt het laatste jaar dat er nog mensen zijn die geloven in de wederkeer van Nibiru. De datum van 23 september wordt daarvoor soms genoemd, maar nog veel vaker die van begin december. Er zal dan uiteraard weer helemaal niets van dien aard gebeuren, want deze “planeet van de kruising” kruist de omloopbaan van onze thuisplaneet al meer dan 3600 niet meer. In nota bene de Enuma Elish (ook wel geschreven als Enoema Elisj) vinden we daar het keiharde bewijs voor. Mijn nieuwste (Engelstalige) e-boek getiteld ‘Celestijnse Dynamiek’ beschrijft de (relatief gezien) recente geschiedenis van ons zonnestelsel onder andere aan de hand van dit Babylonische heldendicht. Daarbij benadruk ik de kernen van waarheid in nog veel meer oeroude verhalen afkomstig van zowel Meso-Amerika als Mesopotamië. Velen noemen dit mythologische vertellingen, maar in mijn 41e boek bewijs ik dat het hier absoluut niet gaat over ‘mythen’. Wil je weten wie de goden waren uit al die verhalen, dan wordt je op wenken bediend in deze nieuwste digitale uitgave van Pateo.


Ga jij in mei mee naar de negende Wholly Science Week?

Ben jij van zondag 7 mei tot zaterdag 13 mei van de partij voor een week vol zelfkennis (gebaseerd op Wholly Science) en natuur in het Duitse Sauerland, op gemiddeld ongeveer drie uur rijden vanaf Nederland? Deze week vindt plaats bij Centrum Savita. Dit centrum ligt helemaal vrij, omgeven door natuur met prachtige bossen en bergen. De lucht is er uitermate zuiver. En het is er stil, dus geen lawaaierige industrie en geen voorbijrijdende auto’s. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, en het is al over anderhalve maand!

Ook de vorige editie van deze zelfkennisweek werd gehouden in Duitsland (bij Savita). Daarvoor werd deze week zes keer gehouden in Frankrijk en één maal in Roemenië. De informatie over deze week is niet alleen beschikbaar in het Nederlands, maar ook in het Engels en het Duits.

Via zeven complementaire wetenschappelijke zelfkennismethoden krijg je in slechts één week een unieke mogelijkheid om jezelf nog beter te doorgronden. Gun jij jezelf deze retraiteweek vol inzicht, rust en heerlijk eten? Heb je belangstelling om in mei mee te gaan, neem dan snel contact op, want het aantal plaatsen voor deze week is beperkt.


Volgende weekeinde: spoedcursus Wholly Science in een yurt

Volgend weekeinde is de spoedcursus Wholly Science. Je dringt dan niet alleen in slechts één weekeinde door tot de kern van Wholly Science, ook verblijf je dan in de energetisch zeer gunstige ruimte van een ger, ook wel een yurt (of joert) of een Mongoolse nomadentent genoemd. Deze spoedcursus vindt plaats ongeveer halverwege tussen Eindhoven en Antwerpen, in het zuiden van de Nederlandse provincie Noord-Brabant, in het plaatsje Hooge Mierde. Wil je blijven overnachten, dan ben je daarvoor eigenlijk al te laat, maar wellicht kun je als bezoeker nog wel deelnemen. Neem dan per omgaande contact op.


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdenvijfenzestigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.


Ook gepubliceerd via:


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/03/24.