Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 184

 

Pateo Nieuwsbrief van woensdag 18 juli 2018 over De Taalpurist

Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Pateo’s nieuwe presentatieshow heet ‘De Taalpurist’

Omdat taal een sociale constructie is kunnen er door onwetendheid fouten in sluipen. Echter, door terug te gaan naar de oorsprong of door logica toe te passen kan dit gelukkig worden hersteld. Dat is dan ook de taak van De Taalpurist, een online presentatieshow waarin de Nederlandse taal wordt verbeterd.

Taal is veel belangrijker dan veelal wordt verondersteld. Het is immers het gereedschap voor ons denken. Taalbeoefening is daarom te vergelijken met het leren hanteren van fysiek gereedschap.

Op de middelbare school was ik niet zo goed in talen. Ik begreep de onderliggende logica gewoon niet, en taalgevoel had ik in die tijd veel te weinig. Daarnaast was ik te lui om al die onlogische reeksen in mijn hoofd gaan te stampen. Daarom koos ik destijds voor een zo exact mogelijk vakkenpakket. Maar de afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in diverse talen, zowel klassiek als modern. En omdat ik inmiddels veel vertaalwerk doe vallen me steeds meer vreemde zaken op. In diverse boeken heb ik hier al voorbeelden van besproken. Maar nu leek het me goed om er maar eens een reeks van korte video’s over gaan te maken.

De eerste vier afleveringen van De Taalpurist staan inmiddels online. Ik hoop dat mijn taalpurisme aanstekelijk werkt. Is dat het geval, wil je deze video’s dan met zoveel mogelijk mensen delen?


De MH17-zaak was doorgestoken kaart

Precies twee jaar nadat vlucht MH17 van de civiele radar verdween heb ik in aflevering 26 van Pateo TV alle feiten maar eens op een rijtje gezet. Dat deed ik als tegenwicht voor de systematische hersenspoeling over deze zaak door de Westerse mainstream media. Hoewel de Koude Oorlog met de Sovjet Unie sinds 1991 was afgelopen, wordt de MH17-zaak gebruikt om opnieuw een Koude Oorlog met Rusland te beginnen, al lijkt het deze keer een éénzijdige oorlog te zijn, waar Rusland zich niet in lijkt te laten trekken.

De propagandaberichtgeving over de MH17-zaak door de Westerse mainstream media heeft overduidelijk het failliet van de reguliere onderzoeksjournalistiek aangetoond, wat vervolgens in de berichtgeving rond Syrië zo mogelijk nog verder is afgegleden. Zo heeft bijvoorbeeld de Nederlandse overheid stiekem vele miljoenen euro’s uitgegeven aan gewetenloze huurlingen, om zo het regime van Bashar Hafez al-Assad (1965) te ondermijnen. Dit bewijst eens te meer hoe corrupt het openbaar bestuur van de Nederlanden is, en voor België is het niet anders. Ook de aanhoudende steun voor het onmenselijke apartheidsregime van de onwettige staat Israël zegt natuurlijk genoeg. Ik benadruk dit nog maar eens voor de lezers die wel eens de televisie aanzetten of naar de radio luisteren en geneigd zijn alles klakkeloos voor waar aan te nemen.

Maar goed, ter viering van de vierde MH17-verjaardag ben ik nogmaals in deze zaak gedoken. En zo ontdekte ik dat er minimaal één wrakstuk afkomstig was van een tweede vliegtuig. Je hoeft alleen maar de destijds verschenen foto’s zorgvuldig te bekijken om dit te kunnen zien. Maar je moet wel goed kijken, en ook weten waar op te letten. Twee jaar geleden heb ik die foto’s ook bestudeerd, maar toen zag ik het nog niet. Nu gelukkig wel. En daarom leg ik dit alles uit in een nieuwe aflevering (nummer 38) van Pateo TV.

Mijn conclusie is dat dit tweede vliegtuig het toestel was van de laatste MH370-vlucht, dat vier maanden eerder van de civiele radar verdween. Ik veronderstel daarom dat beide toestellen via afstandsbediening zijn gekaapt, en alle inzittenden wellicht direct daarna via een gifgas zijn gedood of bewusteloos gemaakt. Mogelijk is dat niet het MH17-toestel is neergehaald, maar een ander (vrijwel identiek) toestel wat daartoe op dezelfde route is gaan vliegen na de uitschakeling van de civiele radar door beide toestellen. Het blijft speculeren, maar het feit is dat de menselijke overschotten op de neerstortplek vreemd roken volgens de soldaten die daar als eerste aankwamen. Deze slachtoffers waren al veel langer dood, en hun lichamen waren al aan het ontbinden. Niet één van de nabestaanden heeft immers een blik in een lijkkist mogen werpen. In de Nederlanden werd maanden later van de vermeende rouwstoet een heuse televisieshow gemaakt, maar ik durf te beweren dat niet één van de MH17-passagiers in één van die kisten lag. En om het nog verder aan te dikken werd er een MH17-sprookjesbos geopend door een roverkoning (als hoofd van de Nederlandse roverheid) en diens geïmporteerde eega.

Je mag het natuurlijk oneens zijn met mijn, wellicht vergaande veronderstellingen. Maar je kunt niet ontkennen dat van hetzelfde vliegtuigdeel, namelijk het deel rondom de tweede deur van voren (stuurboordzijde), er twee verschillende exemplaren op de neerstortplek lagen. Het bewijs daarvan spreekt namelijk voor zich. En daarmee is het voor eens en altijd bewezen dat dit neerhalen doorgestoken kaart was.


Pateo’s zelfkennisboekenreeks is bijna uitverkocht

Wil je de complete gedrukte reeks van Pateo’s acht zelfkennisboekjes, zoals aangekondigd in de voorgaande nieuwsbrief, in jouw bezit hebben, dan dien je deze razendsnel te bestellen. De nog beschikbare reeksen worden namelijk geleverd op volgorde van bestelling.

Deze verklarende boekjes kosten € 10 per stuk. Maar wie ze alle acht tegelijk bestelt betaalt hiervoor slechts € 50 (exclusief € 5 verzendkosten). Neem om te bestellen dus snel contact met me op (bij voorkeur via e-mail).

UPDATE: Inmiddels is Pateo’s zelfkennisboekenreeks uitverkocht!


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdenvierentachtigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorig e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


Deze Pateo Nieuwsbrief is ook beschikbaar in het Engels.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2018/07/18.