Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 189

 

Pateo Nieuwsbrief van donderdag 3 oktober 2019 over Hoe maken we het verschil?

Als we blijven doen wat we voorheen deden, dan blijven we krijgen wat we voorheen kregen. Op die manier verandert er namelijk niets wezenlijks. Willen we daarentegen substantiële verandering, dan zullen we het anders moeten gaan doen. Maar hoe? Door op sociale media onze waarheid te verkondigen? Dat levert hooguit wat bevestiging op van gelijkgestemden, en af en toe een negatieve reactie van iemand die wellicht zomaar in jouw digitale wereldbel terecht is gekomen.

Inderdaad, op sociale media leven we allemaal in een eigen informatiebel of -bubbel vanwege de onderliggende profileringstechnologie. Het draait namelijk maar om één ding, en dat is de controle over hoe jij de werkelijkheid ziet. En via dit perceptiemanagement worden indirect ook jouw gedachten en gevoelens gemanipuleerd. Aanvankelijk gebeurde dit via de radio en de televisie, maar de sociale media doet dit vele malen doeltreffender, want dit is maatwerk. En denk nu niet dat je vrijelijk over het internet zou kunnen browsen, want ook dan word je heimelijk beïnvloed door dezelfde onderliggende profileringstechnologie. In het Engels heet dit “What you see is what you get”, wat zoveel betekent als “Zoals jij het ziet, zo is het ook voor jou”. Jouw (digitale) bril kleurt jouw (digitale) werkelijkheid.

Het is daarom erg belangrijk om te beseffen hoe we worden bespeeld met de informatie die ons met de spreekwoordelijke paplepel wordt aangereikt. En dat kan alleen wanneer je voldoende zelfkennis hebt ontwikkeld. Daarvoor dien je jezelf te hebben bestudeerd als een vreemd apparaat: Waar reageert het op, en hoe? Alleen dan heb je een kans om los te breken uit jouw zelfgeschapen illusiewereld.

De groep die ons wil vasthouden in onze eigen illusiewerelden noem ik de controle freaks. Het maakt deze controle freaks niet uit waar jij je zo druk om maakt, als jij je maar ergens druk om maakt. Dat mag jouw favoriete sportclub zijn, jouw televisieseries op Netflix, jouw strijd voor een goed doel of tegen iets slechts, het maakt allemaal niet uit. Het mag zelfs het blootstellen van de controlestructuur, de gebruikte technieken of de identiteit van deze controle freaks zijn, mits je er maar steeds dieper in verstrikt raakt.

“Ja, maar”, zul je nu denken, “moet ik me dan niet druk maken over de invoering van 5G, het vaccineren, de chemtrails en de komende financiële crisis?” Mijn advies is dat je voor jezelf onderzoek doet naar alles wat voor jou en jouw dierbaren van belang is om te weten. Je zult dan bijvoorbeeld zelf de directe en indirecte gezondheidsrisico’s kunnen gaan vaststellen van blootstelling aan intensieve stralingstechnologie, het injecteren van een gifcocktail en de systematische besproeiing met onder andere aluminium en diverse zware metalen. En dit is voor alle duidelijkheid geen uitputtelijke lijst.

Er is echter een verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Iedereen heeft namelijk subjectief gelijk in de eigen waarheidsbubbel, maar krijgt dit niet van iemand met een conflicterende waarheidsbubbel. Om gelijk te kunnen krijgen hebben we daarom objectieve feiten of onweerlegbare logica nodig. Maar zelfs dat is geen garantie voor het krijgen van gelijk, want de andere partij kan bijvoorbeeld doodleuk beweren dat deze feiten niet betrouwbaar zouden zijn.

Het echte probleem ligt daarom binnenin ons. Zolang wij niet openstaan voor een zuivere en onpartijdige zoektocht naar de waarheid zullen we verdeeld blijven in kampen. En ook dat is precies de bedoeling achter de verdeel-de-heers-strategie van de controle freaks.

De “waarheid” in onze huidige samenleving is niet gebaseerd of feiten en logica, maar op wat de overgrote meerderheid heeft geaccepteerd als zijnde waar. Waarheidsvinding is daardoor afgegleden van een intellectueel en cognitief proces naar een sociaal en emotioneel proces. Anders gezegd, “waarheid” is een geloof geworden. Dit geldt niet alleen voor politieke “waarheid”, maar ook voor de reguliere “wetenschappelijke waarheid”, “medische waarheid”, “historische waarheid”, “journalistieke waarheid” en niet te vergeten “religieuze waarheid”. Echte waarheidsvinding vraagt om dogma-vrij vakmanschap, maar in het reguliere onderwijs is dit vervangen door het belonen van napraten. We leiden papegaaien op, en wie daar het beste in zijn, en ook nog eens heel gehoorzaam, die krijgen dan leidinggevende functies binnen de schaapskudde. Zo behouden de controle freaks hun grip op de menselijke kuddedieren.

Zoals je wellicht al zult hebben begrepen gaat het mij allang niet meer over wat waar is en wat niet. Daar gaan we met elkaar namelijk nooit en te nimmer uitkomen zolang we onszelf niet eerst bekwamen in waarheidsvinding. Een essentieel onderdeel van deze bekwaming is het ontwikkelen van zelfkennis. Wie zichzelf niet kent, die zal de werkelijkheid namelijk nooit leren doorgronden.

Maar wat is nu eigenlijk ons doel, dus het doel van ons leven? Is dat het voortbestaan van onze soort op deze planeet? Zo ja, dan is het de hoogste tijd dat we onze collectieve vakbekwaamheid in waarheidsvinding flink omhoog gaan brengen tot boven een acceptabel minimum. Dat staat echter haaks op de doelstelling van de mondiale controle freaks, want zij zien als enige oplossing een forse populatiereductie. Veel multinationals hanteren “Up or out” als basis voor hun loopbaanbeleid. En zo gaat het ook op deze planeet. Ga je niet omhoog in jouw bewustzijn, dan word je vroeg of laat ontslagen uit dit fysieke leven. Dat kan fysieke sterfte op korte termijn zijn, maar ook kun je dan op een zijspoor belanden totdat jouw tijd hier in deze werkelijkheid op is.

Tegelijkertijd maakt ieder van ons een eigen reis, op een eigen manier en in een eigen tempo. Het is daarom voor ons allemaal het belangrijkste dat we weten waarom we dit leven leiden, en waarheen. Ook hier is zelfkennis weer cruciaal. Alleen via zelfkennis kunnen we de zin van ons huidige leven gaan ontdekken. Wie deze zin niet kent, die doet maar wat, en wordt in vrijwel alle gevallen onbewust aangestuurd door de controle freaks.

Kortom, wil jij het verschil gaan maken in jouw leven, vergroot dan jouw zelfkennis. Met dat doel heb ik Niveau 2 van het Wholly Science-opleidingsprogramma ontwikkeld. Maar om jezelf beter te leren kennen heb je eerst de nodige basiskennis nodig, die op Niveau 1 aan bod komt. Ik raad daarom iedereen aan om in ieder geval deze eerste twee niveaus te hebben gedaan, want iemand zonder zelfkennis is niets anders dan een machine die fantaseert een mens te zijn.

Daarnaast raad ik je aan je voor te bereiden op de komende financiële crisis. Veel deskundigen hebben aangekondigd dat deze crisis vele malen groter zal zijn dan die uit 2008. Elf jaar geleden werden vooral financiële instellingen getroffen en merkten particulieren er veel minder van. Dat laatste zal deze keer anders zijn, zo is de verwachting. Ik heb mijn eigen voorbereidingen getroffen, en daar wil ik jou in een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek best meer over vertellen. Deze manier kan ik niet openbaar maken, want dan komen de controle freaks met tegenmaatregelen. We moeten het dus slim doen en onder de zogeheten radar blijven. Deze nieuwsbrief is echter zichtbaar op die “radar”, en je kunt je afvragen of het überhaupt wel zo verstandig van mij is om hierover naar buiten te treden. Ondanks de risico’s van het uitsteken van mijn kop boven het maaiveld meen ik daar toch goed aan te doen, omdat ik vind dat iedereen op zijn minst moet zijn gewaarschuwd over wat gaat komen. Hoe snel dit gaat komen, dat is mij niet bekend. Maar als ik jou was zou ik vandaag nog beginnen met de eigen voorbereiding hierop, mocht je hier nog niet klaar voor zijn. De overstap van afhankelijk zijn en onder controle staan naar autonoom en vrij zijn vraagt meestal namelijk enige tijd. Zorg daarom dat je er op tijd klaar voor bent!


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdennegenentachtigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorig e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


Herpublicatie

Deze 189e editie van de Pateo Nieuwsbrief is, met uitzondering van de laatste paragraaf, gepubliceerd in het 12e nummer (december) van de 26e jaargang (2019) van het magazine Spiegelbeeld, op de bladzijden 16 en 17.


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2019/11/22.