Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

IN MEMORIAM:

Maarten Stam (1946 2023)

Maarten Stam

Hidde Maarten Stam werd geboren op zaterdag 20 april 1946. Hij werd binnenvaartschipper, maar rond het begin van de eeuwwisseling raakte hij zijn werk, zijn schip en daarmee ook zijn huis kwijt. Hij bouwde uiteindelijk een nieuw eigen huis: een Mongoolse nomadentent, ook wel yurt of ger genoemd. Daarna werd dit zijn nieuwe werk, want veel mensen die zijn nomadentent bezochten, wilden zelf ook wel back to basic. Zo werd het bedrijf Nooitmeerhaast opgericht dat yurts ging bouwen, verhuren en tegelijkertijd een yurtkenniscentrum werd.

Medio juli 2012 werd het driedaagse Heelheidsfestival gehouden op de kampeerweide van het Landgoed de Reehorst te Driebergen nabij Zeist. Dit festival werd een groot succes, mede omdat Maarten geheel gratis een grote tent van 16 meter doorsnede beschikbaar stelde gedurende deze drie dagen (van 13 tot 15 juli 2012). Bovendien kwamen medewerkers van Nooitmeerhaast deze evenemententent (die het centrum werd van het Heelheidsfestival) zelf brengen, opzetten, afbreken en halen. In augustus 2021 is Maarten ook begonnen aan het Wholly Science-opleidingsprogramma.

De 76-jarige Maarten overleed op zondag 9 april 2023. Precies een week later, op zondag 16 april 2023, werd te Deventer van 11:00 uur tot 17:00 uur een herdenkingsbijeenkomst gehouden. De crematie vond daarvoor plaats, in besloten kring.

Rust zacht, lieve Maarten!


Dit nieuwsbericht werd op vrijdag 14 april 2023 geschreven en gepubliceerd door Johan Oldenkamp.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2023/04/17.