Wat goed dat je naar deze website bent gekomen. In plaats van passief te blijven wachten tot het bij jou wordt gebracht, zoals tegenwoordig vrijwel iedereen doet, ben jij proactief een kijkje komen nemen om te zien of er misschien iets interessants is verschenen op deze langst bestaande website als het gaat over alternatief nieuws in de Nederlandse taal. Daarvoor wil ik jou graag belonen met een geactualiseerde versie van het welbekende kerstverhaal. Hier komt het:
Er was eens, heel lang geleden, namelijk meer dan twintig eeuwen geleden, een zwangere vrouw en haar verloofde die hun paspoort moesten verlengen. Dat kon destijds, vreemd genoeg, alleen in de gemeente waar voorheen de betovergrootouders hadden gewoond. Voor vrouwen in ondertrouw was dat de gemeente waar haar verloofde naar toe moest.
Na een lange en vermoeide reis, omdat hun taxichauffeur een enorme ezel bleek te zijn, kwamen ze eindelijk aan in de betreffende gemeente, laat in de avond. Daar wachtte hun een onaangename verrassing, want ze werden nergens toegelaten om een kamer te boeken. Ze hadden namelijk geen geldige SA-brief bij zich. Zo’n Snel-Antwoord-brief kunnen we goed vergelijken met wat we tegenwoordig in het Engels een Quick-Response-code noemen, veelal afgekort als QR-code. Deze zwangere vrouw, genaamd Maria van der Zee, wilde zich namelijk bewust niet laten prikken, zelfs niet door de opgezwollen prikker van naar verloofde Jozef van der Meer. Hoe ze dan toch zwanger was geraakt was werkelijk een groot wonder. Maar zo ongewoon was het nu ook weer niet, want het was ook haar nicht overkomen.
Gelukkig vonden ze een schuurtje dat niet op slot zat. Die donkere nacht, aan het begin van de winter, beviel Maria van een geheel gezond jongetje. “Hoe zullen we hem noemen?”, vroeg de kersverse moeder aan haar verloofde. Jozef, die nog steeds pissig was over de wonderbaarlijke bevruchting van Maria, vond het nogal provocerend dat ze dit aan hem ging vragen. Hij had haar immers niet ingespoten. Geïrriteerd antwoordde hij haar daarom “Je moeder”. Zonder nadenken reageerde Maria onmiddellijk met “Je zus”. En zo kreeg het jochie zijn naam.
Het was gelukkig Kerstnacht, want daardoor mochten zij vier gasten ontvangen in plaats van twee. Er was in die tijd namelijk een zeer besmettelijk Evangelievirus uitgebroken. Mensen die ermee besmet waren moesten gedwongen met leeuwen spelen, terwijl dit rechtstreeks werd uitgezonden. In de arena’s zelf werden echter geen toeschouwers toegelaten, om de verdere verspreiding van dit levensgevaarlijke virus te voorkomen. Hoe dan ook, toen er drie verdwaalde carnavalsgangers op bezoek wilde komen omdat ze dachten dat het hun prins was die in dit schuurtje was geboren, mochten ze alle drie naar binnen, dankzij die kerstuitzondering.
Afijn, om een lang verhaal een beetje in te korten, toen het jochie 12 jaar oud was mocht hij voor het eerst mee naar de Paasviering in de kerk. Net zoals het uitverkoren volk dit feest vierde op de avond voor de exodus, waarbij ze dus de uittocht vierden die nog moest gaan plaatsvinden, zo vierde dit stel vermoedelijk alvast de wederopstanding van hun zoon. Echter, toen Jozef en Maria na afloop weer naar huis gingen, ontdekten ze dat hij vermist was. Pas na drie dagen zoeken vonden ze hem eindelijk terug. Terwijl zijn moeder, die werkelijk doodongerust was geweest, zichzelf probeerde te beheersen door vriendelijk te vragen wat hem in hemelsnaam bezielde, kreeg ze van hem niet alleen een grote bek terug, ook wees dit brutale ventje er nog even fijntjes op dat Jozef helemaal niet zijn echte vader was.
Kortom, ruim twintig jaar later was eigenlijk iedereen wel klaar met die betweterige houding van deze man, die nooit gewoon antwoord gaf, maar in plaats daarvan meestal een merkwaardig verhaaltje vertelde, waar verder geen touw aan vast te knopen viel. En zelfs nadat hij ter dood was gebracht kwam hij drie dagen later weer terug om door te gaan met praatjes maken. Hijzelf leefde nog lang, opvallend lang zelfs, en ook behoorlijk gelukkig, naar omstandigheden. Maar hoe het met de anderen afliep is helaas niet bekend.
Alsjeblieft, speciaal voor jou: het kerstverhaal in een modern jasje. Ik hoop dat je het hebt kunnen waarderen. Begrijp me echter goed, want er bestaat geen belangrijkere vertelling dan het Evangelie. Ik maak met bovenstaande versie dan ook niet het Evangelie belachelijk, maar iedereen die gelooft in de letterlijke interpretatie ervan. Dit onbegrip duurt nu immers al bijna 2000 jaar. Het is meer dan de hoogste tijd dat steeds meer mensen nu ophouden met geloven om te weten te komen waar dit echt over gaat!
Als geen ander weet ik waar het Evangelie werkelijk over gaat. Hoe ik dat zo zeker weet, wil je misschien weten? Nou om te beginnen omdat ik het zo goed heb gelezen dat ik heb begrepen hoe dit te verstaan. Ik heb namelijk wel oren om te horen en ogen om te zien. En daarom heb ik begrepen wat ik moest doen om tot de werkelijke betekenis van het Evangelie door te dringen, en daar ben ik dan ook al maandenlang mee bezig. Waarmee, wil je misschien ook nog weten? Het antwoord op deze vraag staat in het Evangelie volgens Lukas, in 11:9–10.
Ik weet niet of jij aan goede voornemens doet, maar ik heb er wel één voor 2022: iedereen die te lui is om zelf te zoeken hoeft niet langer bij mij aan te kloppen om mij te vragen hoe het zit. En eigenlijk ben ik hier al mee begonnen. De prachtige parels die ik tegenwoordig werkelijk vrijwel dagelijks vind zijn veel te kostbaar om deze op een presenteerblaadje aan te bieden aan luie zwijnen. Voel jij je nu aangesproken, dan is er misschien nog hoop voor jou. Laat mij zien dat jij geen zwijn bent, en ik zal je met plezier inwijden in alle geheimen die ik inmiddels heb ontraadseld. En voor alle duidelijkheid, het gaat totaal niet over mij. Ik ben slechts een dienaar van de Waarheid, waar ik iedere niet-zwijn dolgraag naar toe wil leiden. Het opleidingsprogramma daartoe ligt voor jou klaar. Het enige waar nu het wachten op is, dat is op jouw besef dat dit het allergrootste cadeau is dat jij jezelf kunt geven in dit leven.
Opdat het Licht opnieuw geboren mag worden in jou voordat jij jouw laatste adem uitblaast. Namasté!
Dit nieuwsbericht is geschreven op vrijdagmiddag 24 december 2021 door Johan Oldenkamp.
De korte weblink om dit nieuwsbericht te delen is : Pateo.nl/kerstverhaal2021
© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2021/12/26.