Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

 

Vereniging van Blije-B-certificaathouders

 

Na de oproep in de Pateo Nieuwsbrief van zondag 17 februari 2019 hebben in totaal 40 houders van een eeuwigdurende ledencertificaat (ELC) van De Blije B zich bij mij gemeld. Daarop heb ik een standaardreactie naar ieder van hen gestuurd, met daarin het verzoek om mij expliciet toestemming te geven voor het delen met de andere certificaathouders van de eigen naam en e-mailadres. Die toestemming hebben 22 certificaathouders mij verleend, waarna ik hen vanmiddag met elkaar in contact heb gebracht.

Overigens noemt De Blije B(ank in oprichting) zich tegenwoordig in het Engels de B(ank in the making) of Joy, wat een initiatief is van de United People Foundation (de Verenigde Mensen Stichting, met een postbus in Almere).

Verder kan ik melden dat bestuur van de B of Joy volledig achter dit initiatief staat. Dit is schriftelijk aan mij bevestigd en ook heb ik hierover een telefoongesprek met Ronald Bernard (1962) gevoerd. Het bestuur wil graag in gesprek met ELC-houders en nodigt met name beide initiatiefnemers daartoe uit. Deze uitnodiging is tevens openbaar gemaakt via de B of Joy Nieuwsbrief voor het eerste kwartaal van 2019, verzonden op woensdag 27 maart 2019.

Vanuit mijn perspectief lijkt het alsof zowel de ELC-houders enerzijds en het bestuur anderzijds meer beweging van de ander verwacht. Een betere communicatie zou hier dan een oplossing voor kunnen zijn. Ik hoop in ieder geval dat dit initiatief daaraan bijdraagt.

Uiteraard heb ik ook gevraagd hoeveel ELC-houders er inmiddels zijn. Het aantal van 6500 dat ik mijn eerste reactie aan de certificaathouders noemde bleek namelijk niet alleen ELC-houders, maar ook bijvoorbeeld donateurs, vrijwilligers en medestanders te omvatten. Hoeveel ELC-houders er inmiddels zijn wil het bestuur niet bekend maken omdat dit naar eigen zeggen “gevoelig ligt”.

Wil jij je als ELC-houder alsnog aanmelden bij deze ontstane vereniging, neem dan even contact op, zodat ik je kan gaan doorverbinden.


Dit nieuwsartikel is op zondagmiddag 24 februari 2019 geschreven door Johan Oldenkamp.


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2019/03/28.