Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 187

 

Pateo Nieuwsbrief van zondag 17 februari 2019 over het Wholly Science-opleidingsprogramma

Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Ontwikkeling online opleidingsprogramma in Wholly Science vordert gestaag

In het begin stuurde ik bijna wekelijks een nieuwsbrief. Maar tussen deze en de vorige Pateo Nieuwsbrief zitten maar liefst vier maanden. En misschien dat er nog wel meer tijd zal verstrijken voordat de volgende verschijnt. Het ontwikkelen van het online opleidingsprogramma in Wholly Science vraagt namelijk heel veel van mij. Maar dan heb je gelukkig ook wat!

De eerste twee niveaus van het Wholly Science-opleidingsprogramma zijn inmiddels gereed en beschikbaar in het Nederlands en het Engels. Het bijbehorende kennismakingspakket bestaande uit vijf video’s en een e-boek (samen voor slechts € 17) is eveneens beschikbaar in het Nederlands en het Engels, maar daarnaast ook in het Duits, terwijl het e-boek zonder video’s ook in het Spaans en Frans kan worden geleverd. Overigens zijn er nog diverse gedrukte exemplaren leverbaar van dit boek, en elk van deze vijf talen. Heb je daar belangstelling voor, wees er dan snel bij, voordat ze zijn uitverkocht.

Momenteel ben ik de video’s voor het derde niveau aan het opnemen. Deze zeven video’s zullen voor het einde van deze maand beschikbaar komen, maar vooralsnog alleen in het Engels. Ben jij er al aan toe om je door Wholly Science te laten omscholen? Je leert daardoor niet alleen hoe alles heel precies samenhangt met alles op een verrassend logische manier, maar je wordt ook steeds bekwamer in het leren toepassen van deze allesomvattende kennis. Daardoor ga je een steeds groter plaatje zien, en ook weet je bijvoorbeeld hoe jij jouw gezondheid succesvol in eigen hand kunt gaan nemen. Uiteindelijk leid jij jezelf hiermee op tot een bewuste schepper van jouw algehele realiteit. Ik garandeer daarom dat Wholly Science wereldwijd het nieuwe paradigma gaat worden, maar ik kan alleen niet zeggen hoe snel het gaat doorbreken. Dat hangt namelijk ook van jou af.

Weet jij diep van binnen dat het jouw roeping is om met deze diepzinnige materie aan de slag te gaan, laat deze kans dan niet lopen. En wil jij een rol gaan spelen in het verder uitdragen van Wholly Science, zorg dan dat je bij de eerste lichting studenten hoort. Wellicht kun je zelfs mee gaan helpen met de verdere ontwikkeling van Wholly Science. Spreek het jou aan?

En wil je mij (weer) een keer over Wholly Science horen spreken, kijk dan bij de agenda.


Wat verklaart Lilian Ferru’s wonderlijke gedrag?

Afgelopen vrijdag kwam ik erachter dat Lilian Ferru twee interviews met mij had verwijderd van YouTube. Ik belde haar gelijk hierover op, maar ze zei van niets te weten en het te onderzoeken. Mijn intuďtie vertelde me echter dat zij niet de waarheid sprak. Daarop heb ik haar verzocht om dit weekeinde beide video’s weer te uploaden. Vanwege het mooie weer zou ze dat zeker niet gaan doen, en eigenlijk was ze dit helemaal niet van zins. Bovendien wilde ze de reden waarom ze deze video’s heeft verwijderd ook niet geven. Gelukkig maak ik van alles wat ik belangrijk vind backups, en zo heb ik beide video’s zelf maar opnieuw online gezet, maar dan wel zonder de opdringerige reclame voor haarzelf die ze ervoor en erna aan vast had geplakt.

Het eerste interview werd door haar partner, Paul Boerma, afgenomen. Dat werd gehouden op vrijdag 24 april 2009 en het was een zeer openhartig vraaggesprek van beide kanten. Zes jaar later, op woensdag 29 april 2015, kwam ik opnieuw naar Heerlen. Die avond gaf ik een namelijk presentatie in De Admiraal, en daaraan voorafgaand interviewde Lilian Ferru mij die middag. Echter, in de tussenliggende jaren heeft Paul een beroerte gehad die hij ternauwernood heeft overleefd. Daarom kwam Paul die dag nauwelijks uit zijn woorden, maar het liefdevolle gevoel dat hij uitstraalde compenseerde dit ruimschoots. Hij wilde zelfs een potje met me schaken, maar dat was helaas weinig soeps meer.

Nu Lilian zonder opgaaf van reden mijn interviews heeft verwijderd en zelfs niet wil zeggen waarom ze dit heeft gedaan zijn er opeens vragen in mij omhooggekomen die ik eerder heb weggedrukt. Spreek ik kwaad wanneer ik constateer dat de beroerte van haar partner haar veel publiciteit en zeker geen windeieren heeft opgeleverd? Hoe zuiver is deze zaak eigenlijk? Ze gelooft bijvoorbeeld heilig in de door de CIA gefinancierde “Cursus in Wonderen” en het al even bedenkelijke “Urantia Boek”. Valt het jou ook op dat ze in haar interviews alleen maar op zoek is naar bevestiging van haar eigen denkbeelden? Ze beweert graag het positieve te willen benadrukken en uitsluitend goed nieuws te willen brengen. Maar wat is er positief aan het ongegrond verwijderen van een voor mij zeer belangrijk vraaggesprek? Het goede nieuws is dat deze vraaggesprekken uit respectievelijk 2009 en 2015 vanaf gistermiddag weer gewoon te zien zijn!


Oproep aan certificaathouders van De Blije B

Twee vrienden van mij hebben onafhankelijk van elkaar (ze kennen elkaar niet eens) mij gevraagd om een oproep te doen aan alle certificaathouders van de Blije B(ank in oprichting), een initiatief van United People Foundation (UPF), om zich te verenigen. Zelf ben ik geen certificaathouder, maar ik wil best even helpen om abonnees op deze nieuwsbrief met elkaar in contact te brengen. Kortom, heb jij wel een certificaat gekocht en wil je in contact komen met anderen die dit ook hebben gedaan, stuur dan even een inhoudsloos antwoord op deze nieuwsbrief met alleen als onderwerp “Blije B”. Dan weet ik genoeg, en krijg je van mij verdere instructies. (Update: Dit heeft geleid tot het ontstaan van een vereniging van certificaathouders.)


Wil jij ook gaan zorgen voor een basisinkomen?

De voorgaande twee nieuwsbrieven heb ik aandacht besteed aan wat ik het internationale basisinkomen-initiatief (IBI) noem. Zelf ben ik laaiend enthousiast over de mogelijkheid om met dit initiatief in relatief korte tijd voor een basisinkomen te gaan zorgen, want ik zie met eigen ogen dat het werkt! Maar het is voor alle duidelijkheid geen overheidsinitiatief, en daarom vinden sommigen dat dit initiatief sowieso niet goed kan zijn (en enkelen van hen vonden het zelfs nodig om richting mij op de man moeten te spelen). Daarnaast zijn er veel mensen die vinden dat het initiatief te mooi is om waar te zijn. Tot slot zijn er gelukkig ook velen die net als ik vinden dat het initiatief te mooi is om te laten liggen. Bij welke van deze drie groepen hoor jij? Wil jij over paar jaar minder gaan werken of maak jij je zorgen over het omlaaggaan van pensioenuitkeringen, weet dan dat ik je graag wil informeren over hoe jij dit financiële gat opmerkelijk goedkoop en snel kunt gaan dichten. En heb je het zelf niet nodig, doe het dan voor anderen die het wel nodig hebben! Bel me gerust op voor een vrijblijvend gesprek hierover, maar wel graag ’s avonds tussen 20:00 en 22:00 uur.


Ga jij in mei mee naar de 12e Zelfkennisweek in het Duitse Sauerland?

Vanaf zondagmiddag 5 mei a.s. staat alweer de 12e Zelfkennisweek op het programma. Het wordt dan de vijfde keer dat deze cursusweek vol met Astrologie, Numerologie en het Enneagram gegeven wordt op de prachtige locatie van Centrum Savita in het Duitse Sauerland. Vanuit Nederland en België is het slechts ongeveer drie uur rijden, maar toch kom je er in een compleet andere wereld. Je hebt een eigen kamer met toilet, douche en balkon waar je jezelf rustig kunt terugtrekken. De groepsbijeenkomsten vinden plaats in een ruime zaal. En tussendoor wordt er heerlijk voor ons gekookt. Wat wil je nog meer? Een week vol rust, ruimte, natuur, zelfkennis en het risico op langdurige zielsverbindingen. Iets voor jou?

De inhoud van de Zelfkennisweek komt overeen met Niveau 2 van het Wholly Science-opleidingsprogramma. Het grote verschil is echter dat je bij de online versie huiswerk hebt, zoals het uitvoering van de Astrologische berekeningen voor jouw eigen geboortemoment en -plaats. Maar kom je naar de Zelfkennisweek, dan heb ik dat huiswerk voor jou gedaan. Dat verklaart voor een deel ook het prijsverschil. Maar eigenlijk zou het allerbeste zijn om beide te doen, dat wil zeggen eerst de online opleiding en daarna de real-life Zelfkennisweek. Dan komt daardoor, tijdens de unieke week bij Savita, de methode nog verder op de achtergrond en jijzelf en de andere deelnemers nog meer op de voorgrond. Ben jij erbij in mei?


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdenzevenentachtigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorig e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2019/02/24.