Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 186

 

Pateo Nieuwsbrief van zaterdag 13 oktober 2018 over armoedebestrijding

Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Donaties gevraagd voor twee armoedebestrijdingsprojecten

In de voorgaande nieuwsbrief heb ik verteld over het Internationale Basisinkomen-Initiatief (IBI). Vanuit dit initiatief zijn we inmiddels twee armoedebestrijdingsprojecten gestart: één in Afrika (in Donga-Mantung, Kameroen) en één in Azië (in Negros Occidental, Filipijnen). Het unieke aan deze projecten is dat er niet één eurocent aan de overbekende strijkstok blijft hangen. Iedere donatie komt volledig terecht bij mensen die momenteel ver onder de armoedegrens leven. Wil jij deze mensen helpen, doneer dan minimaal € 25 via mij onder vermelding van ‘IBI Donga-Mantung’ of ‘IBI Negros Occidental’ (of beide, wanneer je het dubbele of meer doneert van de minimale bijdrage). Op voorhand wil ik jou daar uit de grond van mijn hart voor bedanken!

Voor beide projecten is een webpagina beschikbaar met daarop onder andere informatie over de hulpbehoevende mensen die hiermee een onvoorwaardelijk basisinkomen krijgen. Ook worden daarop de donaties met de naam van de betreffende donateur vermeld (tenzij anders aangegeven) en wordt er verantwoord hoe dit geld wordt aangewend. Donateurs kunnen verzoeken om toegang tot deze niet-openbare webpagina.

Wellicht dat er nog meer van dergelijke projecten bij gaan komen. Wil je ook een IBI-armoedebestrijdingsproject gaan starten, neem daarvoor dan contact op met mij.


De Esoterische betekenis van de Tien Plagen van Egypte

Zoals wellicht bekend ben ik in 2016 begonnen met het opnieuw vertalen van de Bijbelteksten vanuit de oudste openbare versie (en die heet de Septuagint). Bovendien ben ik dankzij Wholly Science in staat om deze correcte vertalingen volledig en consistent te duiden. Daarover maakte ik twee jaar geleden de eerste aflevering van Heelige Schrift TV. Vanaf 2017 zijn er iedere maand telkens twee afleveringen van Heelige Schrift TV verschenen. Het maandelijkse abonnement hierop kost slechts € 5, ingaand vanaf november 2016.

Mijn grootste Bijbelontdekking tot nu toe is dat de eerste elf hoofdstukken van het boek Genesis in totaal zeven Esoterische verhalen bevatten. Voor oningewijden lijken dit historische vertellingen te zijn, en wordt alles wat hierin eigenlijk onmogelijk is (zoals een pratende slang) domweg genegeerd. Maar in de Oudheid waren Ingewijden in de Geheime Leer in staat om door te dringen tot de onderliggende Esoterische laag. Zij wisten wat het werkelijke doel van deze buitengewone verhalen was, namelijk het doorgeven van essentiële Esoterische kennis. Hierdoor is deze kennis inmiddels al enkele duizenden jaren lang bewaard gebleven!

De mysteriescholen van bijvoorbeeld het Oude Khemit zijn er al lang niet meer. Heden ten dage zijn er nog wel inwijdingsscholen, maar voor zover ik weet zijn al deze organisaties geïnfiltreerd vanuit de mondiale overheersers en is daardoor de Geheime Leer verdraaid en gecorrumpeerd. Al deze besloten inwijdingsorganisaties fungeren sindsdien als fuiken om zoekers naar de Waarheid uiteindelijk juist weg te houden van deze Waarheid.

Maar zoals gezegd is er gelukkig Wholly Science. Daarmee is de geheime betekenis van de eerste Genesis-verhalen volledig ontsloten. Dit alles staat beschreven in een inwijdingsboek. Om ervoor te zorgen dat deze kennis niet terecht komt bij mensen die er de waarde onvoldoende van inzien kost dit unieke boek € 150. Deze prijs is inclusief de bijbehorende videoreeks, waarin telkens één van deze zeven verhalen uit de doeken wordt gedaan, en ook het completerende e-boek.

Zie jij de grote waarde van dit inwijdingsboek wel in, maar is € 150 voor jou niet op te brengen, weet dan dat ik je dit boek graag opstuur voor het bedrag dat voor jou wel mogelijk is. Het gaat mij namelijk helemaal niet om het geld, maar puur en alleen om de waardering voor deze essentiële Esoterische kennis. Grijp daarom nu jouw kans om jezelf betaalbaar in te wijden in de Geheimen van Genesis.

De reden waarom ik graag zoveel mogelijk mensen de kans geef om zichzelf in te wijden in deze Geheime Leer is omdat ik inmiddels een volgende ontdekking heb gedaan die hierop voortbouwt. Het boek Exodus bevat namelijk eveneens een deel waarin essentiële Esoterische kennis is verstopt. Het gaat hier om de Tien Plagen van Egypte.

Genesis ontcijferd

Ik heb diepe bewondering voor de auteurs van deze oeroude verhalen omdat ze op zo’n geniale wijze deze Esoterische basiskennis hebben weten te verpakken in intrigerende verhalen. Iedereen die deze verhalen leest kan voelen dat ze zeer belangrijk zijn, maar voor het verstand zijn het toch wat ongemakkelijke teksten, vanwege de vele vragen die ze oproepen. En dat is nu juist het geniale ervan. Gelovigen stappen domweg over deze vragen heen, en stellen dat het allemaal precies zo gebeurd moet zijn. Zij zullen daardoor de onderliggende Waarheid nooit ontdekken. Maar zij die werkelijk gaan zoeken, alleen zij zullen het uiteindelijk vinden. En ook die hint treffen we aan in hetzelfde boek. De Bijbel is namelijk een puzzelboek voor zoekers naar de Waarheid.

Gelovigen hebben de Bijbel heilig verklaard en houden zich angstvallig vast aan de letterlijke betekenis. Daarentegen zoeken Waarheidslievers niet naar ‘heiligheid’, maar naar Heelheid. En het is precies deze Heelheid die wordt getoond bij Heelige Schrift TV.

Misschien dat ik over de Esoterische betekenis van de Tien Plagen van Egypte een volgend boek ga schrijven. Maar dat doe ik alleen wanneer er eerst meer belangstelling komt voor het boek over de Esoterische Scheppingsverhalen uit Genesis ontcijferd. Voel jij je aangesproken?


Waar moet je het zoeken?

Terwijl de digitale oceaan vol met desinformatie ieder uur groter wordt is er gelukkig een betrouwbaar portaal voor Waarheidszoekers. Het is alleen zo jammer dat deze Waarheidszoekers zelf niet de moeite nemen om mee te werken aan het verder vullen van dit portaal. Wanneer je een leerzame video hebt bekeken of een verhelderend boek hebt gelezen is het toch een kleine moeite om hierover een korte tekst te schrijven? Het enige wat ik daarbij vraag is om een feitelijke en zakelijke schrijfstijl te hanteren, gespeend van persoonlijke meningen. Ik zorg er dan voor dat dit op de juiste plaats in de PateoPedia terecht komt. Help jij voortaan mee om de PateoPedia verder te vullen?


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdenzesentachtigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorig e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


Deze Pateo Nieuwsbrief is ook beschikbaar in het Engels.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2018/10/13.