Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Zin en onzin van soevereiniteit

De laatste tijd krijg ik steeds meer vragen over “hoe soeverein te worden” en “hoe de zorgverzekering te beëindigen”. Blijkbaar hebben de afgelopen jaren nog meer mensen ingezien dat de (r)overheid niet de belangen van de bevolking dient.

Laat ik om te beginnen zeggen dat er geen algemene manier is om binnen het systeem “vrij” te worden. Ik weet dat er vele commerciële aanbieders zijn die anders beweren, maar iedereen die hier zelf even over nadenkt zal kunnen concluderen dat indien er inderdaad een legale “uitgang” zou bestaan, dit door het systeem onmiddellijk zal worden gesloten zodra dit bekend is geworden. Het systeem is namelijk opgetuigd om bepaalde belangen te behartigen, en die belanghebbers zullen het systematisch ontsnappen van hun “assets” nimmer tolereren. Ieder eventueel “gat in het hek” zal daarom snel worden dichtgemaakt.

De gevangenschap van alle onderdanige “assets” bestaat in eerste instantie alleen op papier. Hopelijk weet je inmiddels dat hardnekkige problemen nooit kunnen worden opgelost op hetzelfde niveau als waarop ze zijn ontstaan. Hoe naïef is het dan om te denken dat er papieren manier zou bestaan om “vrij” te worden?

Ook ik was aanvankelijk erg naïef, en heb ook de papieren weg bewandeld. Ik zag het echter als een spel, en vond het erg vermakelijk om te zien dat het op papier helemaal niet zo moeilijk is om de rollen om te draaien. Maar tussen ‘gelijk hebben’ en vervolgens ook ‘gelijk krijgen’ zit in veel gevallen een wereld van verschil. En zolang je geen gelijk krijgt heb je niets aan gelijk hebben.

Dit laatste kun je echter ook in jouw voordeel aanwenden. Zonder dat je zelf probeert gelijk te krijgen zorg je er dan voor dat de ‘tegenpartij’ geen gelijk kan krijgen. Dat kun je doen door op papier niet langer woonachtig te zijn in het land van de betreffende (r)overheid die probeert op jou gelijk te krijgen. Het nadeel van deze methode is dat je dan wordt gekort over die periode zodra je later aanspraak wenst te maken op inkomen op basis van de Algemene Ouderdomswet. Een andere methode is gebaseerd op het principe dat je van een kale kip geen veren kunt plukken. Voor veel mensen zijn beide methoden echter geen optie, en dus vormen zij een makkelijke prooi voor de commerciële “soevereiniteits”-aanbieders.

De wetenschap dat hardnekkige problemen niet op hetzelfde niveau oplosbaar zijn kunnen we benutten door met ons bewustzijn naar een hoger niveau te gaan, om daar intuïtief een individuele maatwerkoplossing te vinden. Dit is dan ook mijn antwoord aan iedereen die mij benadert met vragen zoals genoemd in de eerste alinea.

Waar ik “last” van heb, dat is ‘voortschrijdend inzicht’. Mijn inzicht of weten kan namelijk steeds verder toenemen omdat mijn bewustzijn telkens stapsgewijs omhoog is gegaan de afgelopen jaren. Om deze bewustzijnsgroei ook aan anderen te leren ben ik in 2018 begonnen met het uitwerken van een volwaardig opleidingsprogramma dat gericht is op het gestructureerd ontwikkelen van ieders bewustzijn. Daarmee kun je niet alleen steeds vrijer worden, maar ook zul je zo ontdekken wat de zin is van jouw leven.

Wil je blijven geloven in een “quick fix”, dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Maar wil je daarentegen investeren in jouw eigen bewustzijn om zo zelf in staat te zijn om jouw eigen oplossing te vinden en toe te passen, volg dan dit opleidingsprogramma.

Johan Oldenkamp
vrijdagmiddag 18 november 2022


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2022/11/18.