Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

PateoPedia

Wholly Science Methoden

Penta-Gematria-Calculator

Onze persoonlijkheid komt voort uit ons lagere zelf. Onze persoonlijkheid is als een sterfelijk jasje dat ons onsterfelijk zelf (ons Hogere Zelf) aantrekt op het moment dat we worden geboren. Via onze gedachten, gevoelens en gewaarwordingen creëren we gedurende ons leven in deze fysieke realiteit onze eigen werkelijkheid. Wholly Science laat zien dat de oorsprong van alles in onze realiteit zich in ons zelf bevindt. Onze persoonlijkheid is persoonlijk samenspel van waarnemen, voelen en denken. In dit samenspel heeft doorgaans één van deze drie basisfuncties de overhand. Zo kunnen we mensen in eerste instantie verdelen in drie hoofdgroepen: Denkers, Voelers en Doeners. het enige wat de Penta-Gematria-Calculator daarvoor nodig heeft is de voornaam, zoals hieronder wordt getoond. Daarvoor is het allereerst nodig om enige kennis te hebben van de vijf Energetische Essenties:

# Essentie kernfunctie
1 Aether informeren
2 Lucht omkeren
3 Vuur transformeren
4 Water veranderen
5 Aarde differentiëren

De voornaam (de naam die we het meest gebruiken om naar ons (lagere) zelf te verwijzen) vertelt ons precies welke Essentie dominant aanwezig is in onze persoonlijkheid, aangezien iedere letter in die naam correspondeert met een energiecijfer, zoals onderstaande tabel laat zien. De methode van Penta-Gematria toont vervolgens welk energiecijfer van toepassing op de gehele naam.

1 a f k p u z
2 b g l q v
3 c h m r w
4 d i n s x
5 e j o t y

Voer de voornaam in en klik op de knop “Berekenen”:
(Voer alleen standaard letters in, en geen spaties of letters met accenten.)

Resultaat:

Met behulp van de dominante Essentie in de persoonlijkheid kunnen we nu eenvoudig vaststellen of het lagere zelf in eerste instantie een Denker, Voeler of Doener is. Onderstaande tabel laat dit zien. In de meeste geval komt de essentie van Water overeen met een Voeler, maar in sommige gevallen is dit Doener.

   
Denker
Doener
Voeler
1 Aether
 
 
2 Lucht
 
 
3 Vuur
 
 
4 Water
 
5 Aarde
 
 

Via een persoonlijk consult kan Johan Oldenkamp deze uitkomst nader duiden, ook in relatie met het Enneagram. Wanneer je meedoet aan zijn cursusweek, dan zit deze duiding daarbij in.

Een andere mogelijkheid is uiteraard zelfstudie. Dat kan via het e-boek Letters Waarderen - De Wholly Science-gids tot Gematria.


Deze Wholly Science-calculator, ontwikkeld door Johan Oldenkamp, is ook beschikbaar in het Engels.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2019/05/18.