Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

PateoPedia

Erwin Lensink, de waxinelichthoudergooier

Gerrit Willem Lensink (junior), met als roepnaam Erwin, werd op 3 februari 1981 geboren te Meddo in de Achterhoekse gemeente Winterswijk als zoon van vrachtwagenchauffeur Gerrit Willem Lensink (geboren 29 oktober 1946; Willie) en Willemina Gesiena Wassink (geboren 26 maart 1956). Na Erwin werden nog twee zonen geboren in dit gezin: Marcel in 1983, en Patrick in 1985. Na de HAVO voltooide Erwin twee HBO-opleidingen. Op 28 april 2008 in de nabijgeleden Duitse plaats Lünten komt plotseling en onverwachts een einde aan het leven van Erwins moeder. Haar auto, een Ford Ka, met daarin haar lichaam, wordt volledig uitgebrand gevonden op een afgelegen plaats. De Duitse politie concludeerde dat het om zelfdoding zou handelen. De Nederlandse rechercheleider vond bovendien dat Erwin medeschuldig was aan diens moeders dood, en liet hem dit ook blijken. Erwin betwijfelde echter deze doodsoorzaak en vond dat de dood van zijn moeder onvoldoende en ook onjuist was onderzocht door de Nederlandse recherche. Vervolgens werd Erwin vanaf juni 2009 enige tijd opgenomen op basis van valse aanklachten en uitlokking met behulp van politie en justitie in samenspanning met handlangers in een psychiatrische kliniek in Warnsveld. In 2009 verloor hij beide ouders van zijn vader: zijn opa Lensink op 15 mei en zijn oma Wassink op 2 november.

Om aandacht te vragen voor niet alleen bovenstaande onrechtmatigheden maar vooral ook voor het fiduciaire geldsysteem (onder controle voor een deel van de inner circle-leden van de Stichting Bilderberg Meetings met de statutaire zetel in Leiden), waardoor enorme bezuinigingen door de regerelingen onder leiding van Jan Peter Balkenende waren ingezet en onechte en derhalve onrechtmatige lijn van erfopvolging door de neporanjes gooide op 21 september 2010 de toen 29-jarige Erwin Lensink een glazen waxinelichthouder naar de Gouden Koets, met daarin Trix, Willy en Máxi. Voor dit met een flauwe boog gooien van een voorwerp van zes ons tegen een kogelvrij voertuig werden hem onder andere poging tot zware mishandeling van een lakei ten laste gelegd, evenals Majesteitsschennis en belediging van het “koningshuis”. Vervolgens werd hij volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard, en daarbij voor vier weken opgesloten in het Pieter Baan Centrum te Utrecht, wat zeer uitzonderlijk is. Daarna en ook daarvoor werd hij onder meer gevangen gezet in de Penitentiaire Inrichting Vught. Eind november 2012 kwam hij, na ruim twee jaar gijzeling voor een tamelijk onschuldige actie, weer op vrije voeten.

Via de Piratenpartij probeerde Erwin op 19 maart 2014 vergeefs een plek te veroveren in de Nijmeegse gemeenteraad. En op 18 maart 2015 lukte het hem evenmin door sabotage van overheidswege om in de Provinciale Staten te worden verkozen. Ruim een half jaar later, op 20 november 2015, gooide Erwin ruiten in bij een museum, namelijk Villa Mondriaan in Winterswijk, waarvoor hij op 21 mei 2013 ook al een gebiedsverbod kreeg opgelegd, vanwege de opening van dat museum op die dag door “prinses” Trix. En iets meer dan een week later, op maandag 30 november 2015, gooide Erwin verf tegen de openingspoort van het politiebureau in Dinxperlo. Beide acties deed Erwin uit frustratie over voortdurende schandalige onrechtmatigheden, als ook provocaties en vanwege de tot op heden onopgeloste moord uit de zomer van 1994 op de 13-jarige Manuel Schadwald (1981), die werd gepleegd door homoseksuele pedofielen tijdens een sekstrip op een zeilboot, even buiten Amsterdam, als ook de schandalige onterechte veroordeling van Jasper Steringa (1967) voor de moord op Marianne Vaatstra, waar Erwin Lensink al veelvuldig aandacht voor heeft gevraagd, onder meer bij politie en justitie. Erwin Lensink is er van overtuigd, net als vele anderen, dat de Irakees-Koerdische moordenaar Ali Hassan, in opdracht van Joris Demmink, naar Noorwegen is gebracht daags na de moord op Marianne Vaatstra in 1999.

Het plan was er al om Erwin Lensink op te sluiten via een opname in augustus 2015 en – in principe – continu sinds 2010 of 2011 door medewerking en samenspanning achter de schermen door het redelijk nieuw opgerichte Team Dreigingsmanagement van de politie en justitie met wederom handlangers en uitlokking. Erwin Lensink verbleef daarom langere tijd in Vlaanderen in België, onder meer in de Joodse Wijk in Antwerpen, waar Erwin tijdens of sinds zijn afstuderen in 2007 en 2008 zijn conclusies op deed over het fiduciaire geldsysteem en de Stichting Bilderberg Meetings. Erwin Lensink werd vanaf juni 2016 na het bijwonen van het proces van Bart van Well (1973) in de Rechtbank Amsterdam met onder meer het verhoor van de van pedofilie beschuldigde en voormalig Secretaris-Generaal van Justitie Joris Demmink veroordeeld tot een gedwongen opname in de Van der Hoeven Kliniek in Utrecht, waar hij het eerste jaar circa 23 van de 24 uur in eenzame opsluiting verbleef. Sindsdien zit Erwin Lensink nog steeds in politieke detentie.


Waxinelichthoudergooier ontsnapt pal voor Prinsjesdag

Op maandag 17 september 2018 hield de politie een klopjacht op Erwin Lensink omdat hij vlak voor Prinsjesdag was ontsnapt uit zijn politieke detentie. Mocht hij acht jaar na dato opnieuw in staat zijn om een waxinelichthouder of iets dergelijks naar de Gouden Koets te gooien, dan zouden de gevolgen natuurlijk niet te overzien zijn. Daarom is de politie dan ook massaal uitgerukt op de dag voor Prinsjesdag en zijn potentiële schuiladressen in Amsterdam en Nijmegen binnengevallen. Het ging hierbij in ieder geval om de woningen van Nico van den Ham (1953) en Andrea Mossel (1979).

Op zondagavond 16 september 2018 keerde Erwin na een kort verlof namelijk niet terug naar de Utrechtse Van der Hoeven Kliniek. Hoewel hij op het punt stond om binnenkort te worden “vrij” gelaten (waarna hij feitelijk nog steeds gedetineerd zou zijn, maar dan in een eigen woning), wilde hij daar niet langer op wachten. Hij wilde vooral af van de verplichte toediening van steeds zwaardere “antipsychotica”, iets wat zeer goed valt te begrijpen. Zijn ontsnapping lijkt derhalve helemaal niets met de Haagse poppenkast op dinsdag 18 september 2018 te maken hebben gehad. Enkele dagen later meldde Erwin zich alsnog bij de Van der Hoeven Kliniek.


Dit artikel is oorspronkelijk op zondag 21 januari 2018 geschreven door Johan Oldenkamp. Op 28 april 2018 heeft Erwin Lensink dit artikel zelf gecorrigeerd en aangevuld.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2018/09/21.