Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Natuurlijke Ordening

Pateo TV

Pateo TV, afl. 9

Op school hebben we allemaal geleerd over het periodiek systeem van de elementen. Zoals iedereen duidelijk kan zien is deze tweedimensionale ordening van de atomen nogal eigenaardig. Het is immers een tabel van 32 kolommen en 7 rijen waarvan bijna de helft van de vakjes leeg is. In deze aflevering Pateo TV verklaart gastheer Johan Oldenkamp de natuurlijke driedimensionale ordening van de atomen, die hij heeft ontdekt. Hij noemde deze ontdekking “De Periodieke Octaëder der Elementen”, afgekort als de PeriOcta. In 2012 schreef hij een Engelstalig e-boekje over het begin van deze ontdekking, getiteld “The Scale of the Electron – Explaining the Atomic Dynamics”.

In deze negende aflevering van Pateo TV verklaart Johan Oldenkamp ook een andere fundamenteel wetenschappelijke ontdekking die hij in het jaar 2010 deed. Hij noemde deze ontdekking “Het Priemritme van Oldenkamp”. Zowel het Priemritme van Oldenkamp als de Periodieke Octaëder der Elementen onthullen de Natuurlijke Ordening die ten grondslag ligt aan onze werkelijkheid.

◄ vorige volgende ►

Deze aflevering van Pateo TV is ook beschikbaar in het Engels.


LET OP: Vanaf 1:18:10 is de audio van deze video helaas niet langer de juiste. Onze excuses daarvoor. Als alternatief kun je de Engelstalige aflevering bekijken vanaf 1:28:28.


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2018/12/20.