Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

 

Ben jij klaar voor wat gaat komen?

 

We staan aan de vooravond van een ongekend grote verandering binnen het financiële systeem. Dit soort geluiden horen we natuurlijk al vele jaren, en daarom menen velen dat het allemaal wel mee zal vallen, want tot op heden is er, op een paar omgevallen banken na, nog niet veel schokkends gebeurd.

Laten we, om tot een goed beeld te komen van wat ons staat te wachten, eerst de geschiedenis er maar eens bij halen. Resultaten uit het verleden bieden dan weliswaar geen garantie voor de toekomst, maar de daarin zichtbare trend kan weldegelijk worden gebruikt als een goede graadmeter.

Geschiedenis van de wereldhandelsvaluta

Wanneer het gaat over de wereldhandelsvaluta, dan is de trend vanaf het jaar 1450 dat deze na gemiddeld 95 jaar wordt vervangen door de volgende, met een variatie van maximaal 15 jaar (plus of minus). Dat de USA-Dollar als mondiale handelsmunt zijn langste tijd heeft gehad wordt door steeds meer deskundigen verkondigd, maar één blik op bovenstaande (Engelstalige) figuur zou eigenlijk al voldoende moeten zijn om dit terdege te gaan beseffen.

Maar wat komt er dan voor in de plaats? Ook die vraag is niet erg moeilijk om te beantwoorden. Het zal namelijk niet opnieuw een valuta zijn die kan worden gemanipuleerd door de grote banken. Het tijdperk van de zogeheten fiat-valuta’s loopt dan ook ten einde. Wie eenmaal de waarheid kent van dit op schulden gebaseerde geldsysteem, die laat zich niet langer door de bank nemen, om het even populair uit te drukken.

Het huidige fiat-geld met de USA-Dollar als mondiale handelsmunt is gebaseerd op het model van gecentraliseerde autoriteit. Dat model is voorbij de houdbaarheidsdatum en zal daarom worden vervangen, waarbij deze vervanging niet beperkt blijft tot alleen de financiële wereld. In alle aspecten van onze samenleving wordt het model van gecentraliseerde autoriteit ingeruild voor het model van gedistribueerde autonomie (zoals uitgelegd in een Engelstalige presentatie over het oplossen van al onze problemen). Voor ons geldsysteem betekent dit dat Bitcoin de nieuwe mondiale handelsvaluta zal zijn, zeer waarschijnlijk al vanaf volgend jaar. Daarnaast zullen er diverse andere cryptomunten zijn, maar Bitcoin wordt de nieuwe wereldwijde standaard.

Bitcoin heeft voornamelijk grote voordelen. Er zit, om te beginnen, niet één organisatie achter die vroeg of laat van binnenuit door corruptie kan worden uitgehold, zoals dat bij bijvoorbeeld alle fiat-geldbanken is gebeurd. Verder wordt iedere transactie vastgelegd in de niet-corrumpeerbare informatieketen (genaamd de Blockchain). Frauderen met Bitcoin is daardoor feitelijk onmogelijk, want deze keten wordt telkens gedistribueerd, en iedere keer vergeleken met de vorige versie. Ook is het betalen met Bitcoin veel goedkoper en sneller, helemaal wanneer de transactie over continentale grenzen gaat. Het enige nadeel is dat je jouw digitale portemonnee heel goed moet beveiligen tegen cryptodieven, want je kunt gedane betalingen nooit meer ongedaan maken, zelfs niet wanneer je kunt bewijzen dat jij die transacties niet zelf hebt verricht.

De verwachting is dat volgend jaar (in 2020) de Bitcoin sterk in waarde zal stijgen ten opzichte van de fiat-valuta’s zoals de Euro en de USA-Dollar. Uiteindelijk zullen de fiat-valuta’s als gevolg van een steeds sterkere inflatie imploderen. Bestaat jouw inkomen tegen die tijd nog steeds uit enkel Euro’s, dan gaat dat jou erg veel pijn doen. Wil je die pijn voorkomen, dan dien je nu in actie te komen, voordat het te laat is.

Die actie is dat je contact met mij opneemt. We maken dan een afspraak voor een telefonische consultatie. In dat gratis consult leg ik je vervolgens uit hoe je opvallend eenvoudig ondernemer of investeerder kunt worden, zoals toegelicht in het WOZI-model van geld verdienen.

Wacht niet te lang met contact opnemen. Hoe eerder je ervaring op gaat doen met deze verandering, des te soepeler zal deze overgang voor jou zijn. Bovendien is vooroplopen een stuk leuker dan er achteraan komen hobbelen. Ben jij er klaar voor om mee te gaan doen?


Dit artikel over de komende financiële veranderingen, geschreven op dinsdag 17 september 2019 door Johan Oldenkamp, is ook beschikbaar in het Engels.


OVER DE AUTEUR

Dr. Johan Oldenkamp is gepromoveerd in de Bedrijfskunde en was voorheen lector in onder meer Ondernemerschap. Ook heeft hij in 2012 als lijsttrekker van een pioniersbeweging deelgenomen aan de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen. Van alle huidige Nederlandstalige alternatieve nieuwswebsites bestaat die van hem – Pateo.nl – het langst.


Gerelateerd:


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2019/09/19.