Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Professioneel leren

Over samen groeien binnen gezonde ondernemingen

Lemma (2002), ISBN 90-5931-030-6, 108 bladzijden

In Professioneel leren gaat de auteur op zoek naar de essentie van leren. Hij onderzoekt wat leren voor ons betekent en hoe wij als professionals kunnen leren steeds beter te leren. Hierbij behandelt hij verschillende vormen van leren. Zo kunnen we leren van onze eigen ervaring maar ook de ervaringen van andere kunen we benutten. We kunnen op onszelf leren of samen met anderen.

Kort samengevat beschrijft dit boek een integraal denkmodel voor het professionaliseren van leren. Het hart van dit model wordt gevormd door de kenniscyclus: het achtereenvolgens ontwikkelen, overdragen en benutten van kennis. Vervolgens wordt aangegeven hoe de gedragsbepalende factoren gericht kunnen worden beïnvloed om zo deze kenniscyclus te verbeteren. Daarbij wordt tevens een overzicht gegeven van alle mogelijke maatregelen die een onderneming hiertoe kan treffen. Aan de hand van gestileerde voorbeelden wordt aangegeven hoe dit denkmodel in de praktijk kan worden gebracht.

Johan Oldenkamp werkte destijds als Adviseur Kennismanagement bij Cap Gemini Ernst & Young waar hij als Managing Consultant de Kennismanagement Consultancy binnen de Benelux coördineerde. Naast de praktijk hield hij zich ook intensief bezig met de theorie (getuige ook zijn vorige boek ‘Succesvol overdragen van kennis’, uitgegeven door Lemma in 2001) en trad hij regelmatig op als docent.


Hoe te bestellen

Professioneel leren is het vierde boek geschreven door Johan Oldenkamp. Gedrukt is het al vele jaren uiterkocht, maar het is wel leverbaar als e-boek voor € 5. Om het te bestellen stuur je een bericht naar: Webshop @ Pateo.NL (zonder spaties), graag samen met een overboeking van het verschuldigde bedrag.


Gerelateerd:


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2022/07/05.