Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief nr. 160

Pateo Nieuwsbrief van vrijdag 11 november 2016 over Heelige Schrift TV


Abonneer je nu op Heelige Schrift TV

Bijbels zijn er in overvloed. Maar wie leest er nu echt in? En heb je wel eens geprobeerd om de Statenvertaling te lezen? Nog afgezien van het ouderwetse taalgebruik staan daarin af en toe echt volkomen onbegrijpelijke teksten. Om ook zelfs die te begrijpen ben ik op zoek gegaan naar de originele versie. Veel mensen denken ten onrechte dat dit de Hebreeuwse versie zou zijn. De schrijvers van de boeken van het Nieuwe Testament lazen namelijk de Septuagint-versie van de boeken van het Oude Testament. Deze oorspronkelijke Griekse teksten ben ik nu stukje bij beetje correct aan het vertalen. Die vertalingen deel ik vervolgens via afleveringen van Heelige Schrift TV, waarin de heelheid wordt hersteld van alles wat “heilig” wordt genoemd. De eerste vijf afleveringen zijn voor iedereen te bekijken via het youtube-kanaal van PateoMedia:

De daarop volgende afleveringen zijn alleen te zien voor de abonnees van Heelige Schrift TV. Het abonnementsgeld daarvoor bedraagt 5 euro per maand, waarvoor maandelijks minimaal één aflevering wordt geleverd. Wil jij nu wel eens weten wat er echt in al die Bijbelboeken staat, dan word jij gegarandeerd heel erg blij van Heelige Schrift TV.


Op naar Zwarte Piet voorbij racisme

Morgen vindt de landelijke intocht van Sinterklaas plaats in de Zuid-Hollandse stad Maassluis, gelegen aan de Nieuwe Waterweg tussen Hoek van Holland en Rotterdam. Nog altijd worstelen vooral de organisatiecomités in de grote steden waar veel mensen met een Afrikaanse huidskleur wonen met de aankleding van de knechten van Sint Nikolaas. Ook dit jaar wordt er weer enigszins geprobeerd om tegemoet te komen aan de beschuldigingen van racisme dat ten grondslag zou liggen aan de personage van Zwarte Piet. Maar het in ere houden van de traditie lijkt toch ook dit jaar weer de boventoon te voeren.

Als sinds 2013 probeer ik het Sinterklaasfeest los te koppen van iedere verdenking van racisme door de relatie te leggen met de hemellichamen. Bovendien is de personage van Sint Nicolaes, wat afgeleid is van de Latijnse naam “Sanctus Nicolaus”, deels gebaseerd op de ingrediënten uit de Germaanse mythologie, maar dan wel in een Rooms jasje gestoken, zoals uitgelegd in onderstaande video:

Door voortaan de Sint te zien als een verpersoonlijking van de zon Helios en Zwarte Piet als een personificatie van een naburige planeet kunnen we de traditie in ere houden zonder dat mensen aanstoot nemen aan deze viering. Vind jij dit ook een goed idee, help dan mee om dit verder te verspreiden.


Het ware verhaal van Sint Maarten

In de videopresentatie die ik heb gemaakt over het ware Sinterklaas-verhaal (zie bovenstaande link) komt ook even het ware verhaal van Sint Maarten even te sprake, want dat volksfeest is op diezelfde gekerstende wijze tot stand gekomen. Vanavond lopen in bepaalde streken van onze landen (Nederlanden en Vlaanderen) weer vele kinderen met hun lampionnetjes zingend van deur tot deur. Ook in het noorden van Frankrijk, in delen van Duistland en in Hongarije wordt dit gedaan, en niet te vergeten op het eiland dat naar deze (schijn-) “heiligman” is vernoemd: Sint Maarten. Verder heb ik in de stad Groningen gestudeerd, maar de meeste “stadjers” weten helemaal niet dat die toren in het midden van hun stad is vernoemd naar diezelfde Sint Maarten. Wel kennen de Groningse lampionnenlopers zeer waarschijnlijk dit Groningse versje uit het hoofd:

Sint Martinus Bisschop
Mit zien hoge houd op
Mit zien laange slipjas aan
Doar komt Sint Martinus aan

Om een lang verhaal niet nog langer te maken: in beide gevallen heeft Rome een Germaanse traditie verkracht door er een dode bisschop overheen te plakken. Laat jij je nog langer voor de gek houden door de Rooms-katholieke misleiding?


Proteststemmers geven de doorslag

Natuurlijk was het kiezen tussen twee kwaden. Terwijl de gevestigde orde inclusief de gehele mainstream media unaniem van mening was dat Donald J. Trump (1946) de ergste van die twee was, beschouwden al die mensen die het nu echt anders willen Hillary D. Rodham Clinton (1947) als de meest slechte van beide presidentskandidaten. Uiteindelijk waren het de proteststemmers die de doorslag gaven, binnen dat gedateerde stemsysteem van de USA. In de Nederlanden werd daarom al direct nadat de uitslag bekend werd vooruitgeblikt naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017, dus vandaag over 123 dagen, want ook in de Nederlanden komen er steeds meer proteststemmers. De grote vraag is of deze groep opnieuw bijeengebracht kan worden zoals in 2002 door wijlen Pim Fortuyn (1948 – 2002). Natuurlijk kreeg daarbij de ultrarechtse zionistische populist Wilders (1963) weer alle ruimte om zijn fascistische mond open te doen voor de camera’s en microfoons van de landelijke en zelfs internationale pers. Deze geblondeerde marionet wil zich maar al te graag laten vergelijken met Trump, maar vastgoedmagnaat Trump is juist geen doorgewinterde politicus (lees: beroepsleugenaar) zoals die verwilderde Geert. Omdat ieder land de leider krijgt die de betreffende bevolking verdient is het misschien toch een goed idee om gezamenlijk achter de Basispartij te gaan staan, want de groep proteststemmers is veel groter dan de mainstream media ons willen doen laten geloven. De meerderheid in de Nederlanden (en in Vlaanderen is dat vast niet anders) heeft namelijk allang geen vertrouwen meer in de gevestigde partijen en al helemaal niet meer in de beroepsleugenaars waarvan we de praatzieke koppen inmiddels spuugzat zijn. Heb jij zin om de Basispartij groot te gaan maken? Zo ja, neem dan contact met me op.


Het uitkomen van de eindtijdprofetie wordt steeds zichtbaarder

Was het nu echt een verrassing voor de mondiale machtselite dat Donald Trump afgelopen dinsdag de presidentsverkiezing in de USA heeft gewonnen? Of verloopt alles precies volgens hun plan, en hebben ze met Trump hun troefkaart op tafel gelegd? Het Engelse woord “trump” betekent immers ook “troef”. Ik heb heel lang gedacht dat het Barry Soetoro, geboren in 1961 te Mombasa (Kenia), tegenwoordig beter bekend als Barack Hoessein Obama, de USA-president zou zijn tijdens de Derde Wereldoorlog, maar ik zie nu in dat Donald John Trump zelfs nog geschikter is voor deze rol. Maar ook de oorlogszuchtige Hillary Clinton had het natuurlijk prima kunnen doen. Hoe dan ook, volgens mijn interpretatie van de Eindtijdprofetie van Daniël en de bijbehorende berekeningen begint die infameuze eindtijd toch echt in het jaar 2017, en dat is dus nog maar een paar maanden verwijderd van waar we nu staan. Mijn advies aan jou: zorg dat je tijdig weet wat jou boven het hoofd hangt!


Wat staat er de komende periode op de agenda van Pateo?

Kijk bij de Agenda van Pateo.nl voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:


Toch maar weer een Pateo Nieuwsbrief

Wees eens heel eerlijk: ga jij zelf actief op zoek naar informatie, of wacht je passief af totdat nieuwsberichten jou bereiken? Zelfs van de abonnees op de Pateo Nieuwsbrieven behoort tot mijn ontsteltenis verreweg het grootste deel tot die laatste groep. In de voorgaande Pateo Nieuwsbrief heb ik aangeven met de paplepel-benadering te willen stoppen. Van “push” naar “pull” was mijn idee; dus niet langer mijn bevindingen opdringen door te “duwen”, maar wie het echt wil weten komt het maar halen (“trekken”), was mijn gedachtegang hierbij. Nou dat blijkt dus helemaal niet te werken voor meer dan 95% van de lezers van deze nieuwsbrief. Waarschijnlijk wordt iedereen al zo gebombardeerd met informatie dat het idee om zelf maar eens te gaan zoeken helemaal niet meer op komt. Gezien het belang van de bovenstaande onderwerpen heb ik besloten dus toch maar weer een Pateo Nieuwsbrief rond te mailen. Via overigens een website als Follow That Page (volg die webpagina) kun je zorgen dat je van iedere nieuwe publicatie op Pateo.nl een berichtje krijgt. Vul daartoe dan op die webpagina in: “https://pateo.nl/HTML/NL/Nieuws.htm”).


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdenzestigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/01/13.