Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 163

Pateo Nieuwsbrief van vrijdag 17 februari 2017 over de identiteit van Jezus


Rust zacht, lieve moeder

Deze nieuwsbrief draag ik op aan mijn moeder. Gistermiddag hebben we haar fysieke lichaam ter aarde besteld, zoals dat heet. Voor haar was het goed dat het allemaal zo snel is gegaan, maar voor mijn vader, mijn zussen en mij, en voor onze partners en onze kinderen en ging het veel te snel. Nu ze er in de materiële wereld niet meer is realiseer ik me pas hoe dankbaar ik mag zijn dat zij mijn moeder was, en dit ook altijd zal blijven.

Naschrift: Hartelijk dank voor de vele condoleanceberichten.


De ware identiteit van Jezus Christus

Wie mijn werk een beetje kent, die weet dat ik keihard durf te stellen dat de historische Jezus nooit heeft bestaan. Daarmee stoot ik veel mensen voor het hoofd, en gedraag ik me als het omgekeerde van mijn moeder, want zij had de gave om het werkelijk met iedereen goed te kunnen vinden. Er moesten gisteren dan ook heel veel stoelen bijgehaald worden om iedereen een zitplaats te kunnen bieden tijdens de dankdienst.

Heel vaak hoor ik dat mensen bewondering hebben voor mijn werk en mijn inzet, maar dat ze het niet in alles met me eens zijn. Bijna altijd bedoelen ze dan dat zij wel in de historische Jezus geloven, en dat ze het jammer vinden dat ik daar zo duidelijk stelling tegen neem. Ze worden zelfs bijna boos op mij omdat ik iets van hen zou willen afpakken waar ze juist zoveel kracht en liefde uit weten te putten. “Blijf af van mijn geliefde Here Jezus, jij ongelovige Judas”, zullen ze daarbij ongetwijfeld denken.

Dat ik een ongelovige ben, is absoluut waar. Christenen schrikken dan ook altijd wanneer ik ook nog eens beweer dat ik helemaal niet in God geloof. Wie weet hoe het zit, die hoeft zich namelijk niet te verlaten op geloven. Ik ken God omdat ik het werk van God intensief heb bestudeerd, iets waar ik overigens nog volop mee bezig ben. En alles wat ik daarvan begrijp geef ik door via Wholly Science, waarbij God dan ook in het middelpunt staat.

Maar van geloof moet ik dus inderdaad niets hebben. Geloven is voor mensen die het niet kunnen of willen begrijpen. In het Nieuwe Testament van de Bijbel zegt het personage genaamd “Jezus” precies hetzelfde, maar dan veel subtieler. Hij vergelijkt iemand die gelooft met iemand die zijn huis op zand bouwt, of zelfs drijfzand in sommige vertalingen. Alleen mensen die het absoluut zeker weten, die hebben hun huis op rots gebouwd. Het trieste is dat gelovigen ook deze gelijkenis op een ongegronde geloofsmanier interpreteren, en er juist kracht uit putten om vooral door te gaan met geloven, waardoor de deur naar weten keihard in het slot wordt gegooid.

Is dit allemaal toeval? Nee, natuurlijk niet! De machthebbers achter de Rooms-Katholieke Kerk hebben vanaf het jaar 325 steeds meer grip gekregen op mensen die zich aangetrokken voelen tot de Goede Boodschap. Het is dit machtbolwerk uiteindelijk gelukt, met gebruikmaking van de meest verschrikkelijke zaken, waaronder moord (zoals tijdens de Inquisitie), wat een onmiskenbare overtreding is van het Zesde Gebod van God, om de esoterische beweging van de Ingewijden in de Goede Boodschap om te buigen naar een exoterische beweging van onwetende gelovigen.

In de afgelopen periode van bijna twee millennia staan er af en toe mensen op die de Roomse leugens doorzien en hun medemensen hierop willen wijzen. De meest bekende daarvan was Maarten Luther (1483 - 1546). Maar keer op keer lukt het “Rome” om ook deze afscheidingen te infiltreren, zodat voorkomen wordt dat daarin de esoterische Waarheid van de Goede Boodschap opnieuw tot leven zou kunnen komen. We zeggen dan ook niet voor niets dat “alle wegen naar Rome leiden”. Daarmee wordt aangegeven dat wie de moeite neemt om te onderzoeken wie nu echt de touwtjes in handen hebben (of menen te hebben) op deze planeet, altijd uitkomt bij het Vaticaan.

Maar nu heeft het Vaticaan toch echt een serieus probleem, want via Wholly Science is de esoterische Waarheid van de Goede Boodschap werkelijk opnieuw tot leven gekomen. En voor alle duidelijkheid: Wholly Science is 100% weten en 0% geloven. Anders gezegd, Wholly Science is ongelooflijk goed! Vooral voor mensen die begrijpen dat de auteurs van de Bijbelboeken van het Nieuwe Testament esoterische kennis hebben verspreid in verhaalvorm aangevuld met gelijkenissen ben ik vorig jaar oktober begonnen met Heelige Schrift TV, waarin ook de oorspronkelijke teksten uit het Oude Testament worden uitgelegd.

Afgelopen zondag verscheen aflevering 12 van Heelige Schrift TV waarin ik onmiskenbaar de ware identiteit van Jezus Christus bewijs. Let echter goed op, want ik heb nooit gevraagd om mij te geloven. Sterker nog, bij mijn lezingen vraag ik vrijwel altijd om zelfs geen enkel woord van mijn verhaal te geloven. Ik heb dus ook nog nooit gevraagd om te geloven dat de historische Jezus nooit heeft bestaan. Maar voor iedereen die de waarheid over Jezus wil weten heb ik nu het keiharde bewijs gevonden, naast de vele argumenten die ik al eerder kenbaar heb gemaakt. Dat bewijs staat namelijk in de eerste drie boeken van het Nieuwe Testament, maar dat bewijs vind je alleen wanneer deze drie boeken in samenhang worden bestudeerd. En dat is dan ook precies wat ik heb gedaan (en het is ook nog eens de letterlijke betekenis van “synoptisch”, wat gebruikt wordt om naar deze drie boeken te verwijzen). Wil jij het bewijs van de ware identiteit van Jezus wel eens met eigen ogen zien, dan hoef je niet per se een abonnement op Heelige Schrift TV te nemen, want dit bewijs (in aflevering 12) is ook los verkrijgbaar voor € 5.

Uiteindelijk heeft Rome de reformatie door Luther onschadelijk kunnen maken. Maar dat gaat ze bij Wholly Science nooit lukken, want Wholly Science is zoals gezegd “ongelooflijk goed”. Niet alleen toont Wholly Science onmiskenbaar wat het Goede is, en dus ook wat niet het Goede is (oftewel het Kwade of het Slechte), bovendien vraagt Wholly Science met klem uitsluitend omweten en wordt iedere vorm van geloof, ongeacht waarin onverbiddelijk afgewezen. Daarbij gaat het dan ook niet alleen over het geloof in ongeacht welke religie, maar ook over het geloof in de overheid, de journalistiek, de banken, de curatieve zorg en niet te vergeten de universitaire “wetenschap”, wat de afgelopen drie eeuwen eveneens is verworden tot een hersenspoelende religie.

“Jezus redt”, zeggen veel christenen, of “Jezus leeft”. Maar helemaal niemand van al deze gelovige mensen weet hoe waar dit is (ze geloven het immers alleen maar). Zie jij in dat de enige ware weg naar de Hoogste Hemel van God gaat via weten, en dat iedere vorm van geloven ons alleen maar hindert in het vinden van die weg, begin dan vandaag nog met het bestuderen van Wholly Science, bijvoorbeeld via de videocursus. Geld mag daarbij nooit een belemmering vormen. Doe indien nodig gerust een voorstel voor betaling in termijnen of een tegenprestatie.


Leer Wholly Science in een weekeinde in een yurt

Bij de aanvang van de komende lente kun je deelnemen aan een spoedcursus Wholly Science op een wel heel bijzondere locatie. Je dringt dan niet alleen in slechts één weekeinde door tot de kern van Wholly Science, ook verblijf je dan in de energetisch zeer gunstige ruimte van een ger, ook wel een yurt (of joert) of een Mongoolse nomadentent genoemd. Twee daarvan worden gebruikt voor deze spoedcursus Wholly Science, met een maximum deelnemersaantal van 9. Reageer daarom snel!


Ga jij in mei mee naar de negende Wholly Science Week?

Ben jij van zondag 7 mei tot zaterdag 13 mei van de partij voor een week vol zelfkennis (gebaseerd op Wholly Science) en natuur in het Duitse Sauerland, op gemiddeld ongeveer drie uur rijden vanaf Nederland? Deze week vindt plaats bij Centrum Savita. Dit centrum ligt helemaal vrij, omgeven door natuur met prachtige bossen en bergen. De lucht is er uitermate zuiver. En het is er stil, dus geen lawaaierige industrie en geen voorbijrijdende auto’s.

Via zeven complementaire zelfkennismethoden krijg je in slechts één week een unieke mogelijkheid om jezelf nog beter te doorgronden. Gun jij jezelf deze retraiteweek vol inzicht, rust en heerlijk eten? Heb je belangstelling om in mei mee te gaan, neem dan snel contact op, want het aantal plaatsen is ook voor deze week beperkt.


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdendrieënzestigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.


Deze Pateo Nieuwsbrief is ook beschikbaar in het Engels en Spaans.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/02/21.