Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 164

Pateo Nieuwsbrief van vrijdag 3 maart 2017 over Nikola Tesla

  • De kwintessens in Nikola Tesla’s eigen woorden
  • De echte geschiedenis van de kerk
  • Leer Wholly Science in een weekeinde in een yurt
  • Ga jij in mei mee naar de negende Wholly Science Week?
  • Wat staat er de komende periode nog meer op de agenda van Pateo.nl?

De kwintessens in Nikola Tesla’s eigen woorden

Bijna twee jaar geleden, op 3 juli 2015, plaatste ik een Engelstalige tekst op Pateo.nl. Deze tekst betrof een interview uit 1899 met Nikola Tesla. Ruim een eeuw nadat dit interview was gehouden dook deze tekst namelijk opeens weer op. Volgens sommigen is in die tussentijd opzettelijk getracht om deze onthullende tekst verborgen te houden. Ik heb destijds die tekst wel gelezen, maar veel te vluchtig. Het leek me toen namelijk het belangrijkste dat deze tekst zo snel mogelijk werd gedeeld. Nou dat is in ieder geval gebeurd, en niet alleen door mij, want het aantal websites waarop deze tekst tegenwoordig kan worden gevonden is uitzonderlijk veel. Velen hebben dus precies hetzelfde gedaan als ik in 2015. Maar afgelopen maandag ben ik die tekst toch maar eens goed gaan lezen, en toen kwam ik er achter dat veel zinnen daarin uiterst krom zijn, en eigenlijk ook niet goed kunnen worden begrepen. Na even onderzoek hiernaar te hebben gedaan is mijn conclusie dat deze interviewtekst na ruim een eeuw boven water is gekomen in het Servisch, en dat de veelgekopieerde Engelstalige tekst daar een automatische vertaling van is. Omdat de grote Nikola Tesla toch zeker meer verdient dan een slecht vertaalde tekst ben ik er maar eens goed voor gaan zitten. Het resultaat kun je lezen op Pateo.NL.

Uit dit interview wordt niet alleen duidelijk hoe intelligent en belezen Tesla was, maar ook hoe hij de lezer via diverse hints op het spoor heeft geprobeerd te brengen van de Waarheid. Daarom noemt hij terloops even de planeet Saturnus. En ook buigt hij een vraag over de Duivel om naar een antwoord over Lucifer. Verder benoemt hij de macht van het kwaad, en noemt hij dit een epidemie. Naast deze duistere zaken geeft hij heel praktisch aan wat je kunt doen om hier bovenuit te stijgen. Hij noemt daarvoor tien voorwaarden, maar het was voor mij wel even puzzelen om ze alle tien op een rijtje te krijgen. Daarom heb ik ze in de tekst maar vetgedrukt weergegeven, met het betreffende cijfer erachter. Als je het gehele interview goed leest, dan kun je gaan begrijpen waarom Nikola Tesla de allergrootste uitvinder heeft kunnen worden uit de gehele menselijk geschiedenis voor zover wij die kennen. Daarom heb ik dit geredigeerde en aangevulde interview niet alleen in het Engels gepubliceerd, maar ook in het Nederlands, zodat het nog meer mensen mag bereiken.


De echte geschiedenis van de kerk

Afgelopen zondag verscheen de 31e Nederlandstalige aflevering van Pateo TV. Hoewel ik er al vaker over heb geschreven en gepresenteerd leek het me goed om daarin maar eens de volledige kerkgeschiedenis netjes op een rijtje te zetten. Dit heb ik in eerste instantie gedaan voor iedereen die zichzelf christen noemt. Ik ben zelf christelijk opgevoed en ben onlangs weer eens in de kerk geweest, namelijk voor de dankdienst voor mijn moeder, zoals gemeld in de voorgaande Pateo Nieuwsbrief (en overigens mijn hartelijke dank voor de vele condoleances die ik daarop heb mogen ontvangen). In die 31e aflevering van Pateo TV vertel ik dat ik als jongetje langs maar liefst vier kerken kwam wanneer ik naar mijn middelbare school fietste (of naar mijn voetbalclub). Eerst de kerk van de hervormden, dan die van de baptisten, dan die van de gereformeerden (wat “onze” kerk was) en als laatste die van de rooms-katholieken. Die laatste twee kerken stonden bijna naast elkaar, en dat doen ze nog steeds. De kerk waar wij naar toe gingen was natuurlijk de goede kerk, maar wat er precies mis was met die andere kerken, dat kon niemand mij vertellen. En dan heb ik het nog helemaal niet over vrijgemaakt gereformeerd of de pinkstergemeente, want dat ook die bestonden, daar kwam ik pas veel later achter.

Ben jij ook christelijk opgevoed of ben je dat nu (of nu nog), probeer voor jezelf dan eens al die kerkafsplitsingen te verklaren. Zelfs afgestudeerde theologen kunnen daar geen logische verklaring voor geven, anders dan wat we hierover voorgeschoteld hebben gekregen. Ook hier is de waarheid opvallend eenvoudig, en die leg ik dus uit in deze aflevering van Pateo TV over de echte geschiedenis van de kerk. In de komende aflevering van Heelige Schrift TV, die deze maand zal verschijnen, ga ik nog een stapje verder, en leg ik de diepere betekenis van dit alles bloot. Kun jij het je veroorloven om dit niet te weten?


Leer Wholly Science in een weekeinde in een yurt

Aan het einde van deze maand kun je deelnemen aan een spoedcursus Wholly Science op een wel heel bijzondere locatie. Je dringt dan niet alleen in slechts één weekeinde door tot de kern van Wholly Science, ook verblijf je dan in de energetisch zeer gunstige ruimte van een ger, ook wel een yurt (of joert) of een Mongoolse nomadentent genoemd. Twee daarvan worden gebruikt voor deze spoedcursus Wholly Science, met een maximum deelnemersaantal van 9. Deze tenten staan tussen Eindhoven en Antwerpen, in het zuiden van de Nederlandse provincie Noord-Brabant, in het plaatsje Hooge Mierde. Deze spoedcursus is ook toegankelijk wanneer je niet wilt of kunt blijven overnachten in deze ronde tent. Neem in beide geval snel contact op.


Ga jij in mei mee naar de negende Wholly Science Week?

Ben jij van zondag 7 mei tot zaterdag 13 mei van de partij voor een week vol zelfkennis (gebaseerd op Wholly Science) en natuur in het Duitse Sauerland, op gemiddeld ongeveer drie uur rijden vanaf Nederland? Deze week vindt plaats bij Centrum Savita. Dit centrum ligt helemaal vrij, omgeven door natuur met prachtige bossen en bergen. De lucht is er uitermate zuiver. En het is er stil, dus geen lawaaierige industrie en geen voorbijrijdende auto’s.

Ook de vorige editie van deze zelfkennisweek werd gehouden in Duitsland (bij Savita). Daarvoor werd deze week zes keer gehouden in Frankrijk en eenmaal in Roemenië. De informatie over deze week is niet alleen beschikbaar in het Nederlands, maar ook in het Engels en het Duits.

Via zeven complementaire wetenschappelijke zelfkennismethoden krijg je in slechts één week een unieke mogelijkheid om jezelf nog beter te doorgronden. Gun jij jezelf deze retraiteweek vol inzicht, rust en heerlijk eten? Heb je belangstelling om in mei mee te gaan, neem dan snel contact op, want het aantal plaatsen is ook voor deze week beperkt.


Wat staat er de komende periode nog meer op de agenda van Pateo.nl?


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdenvierenzestigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.


Deze Pateo Nieuwsbrief is ook beschikbaar in het Engels en het Spaans.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/03/24.