Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 167

Pateo Nieuwsbrief van maandag 17 april 2017 over de Germaanse oorsprong van Pasen


Zoek jij de waarheid of bevestiging?

Hoe leg je de pracht van de regenboog uit aan een blinde? Hoe leg je de harmonie van de toonladder uit aan een dove? Hoe leg je uit aan iemand die al vanaf diens geboorte gevangen zit wat vrijheid is? Hoe leg je de waarheid van Wholly Science uit aan iemand die meent alles al te weten?

Jonge kinderen kijken het liefst naar een filmpje dat ze al vaker hebben gezien, want die herkenning vinden ze fijn. Zo is het ook met muziek, wat immers het feest der herkenning wordt genoemd. En zo is het ook met wat wij voor waar houden. Wanneer ons iets ter ore of oge komt dat onze eigen “waarheid” bevestigt, dan vinden we dat fijn. Maar wanneer het daarmee in tegenspraak is, dan gaat al snel het duimpje naar beneden. Vrijwel iedereen zoekt namelijk beschermende bevestiging, en niet de naakte waarheid. Pas wanneer we echt niet langer kunnen vasthouden aan onze eigen “waarheden”, dan pas durven we ons schoorvoetend open te stellen voor een andere visie. Maar bij de meeste mensen is daar eerst een behoorlijke crisis voor nodig.

Ik weet heus wel dat erg veel van wat ik zoal beweer in deze Pateo Nieuwsbrieven totaal niet strookt met de aangenomen waarheden van velen. En zolang de leugen regeert is populariteit in mijn ogen een goede maat voor de onwaarheid die iemand verkondigt, of minimaal het gebrek aan waarheid. Wat dat betreft mag ik blij zijn dat mijn youtube-kanalen geen miljoenen abonnees hebben. Ik ga dus niet voor de populariteitsprijs (mijn jongste zoon zegt niet voor niets te pas en onpas tegen mij: “Pap, niemand mag jou!”). Maar ik ga daarentegen wel voor de Waarheidsprijs. En die prijs krijg ik keer op keer wanneer ik weer een belangrijke ontdekking heb gedaan, zoals de Waarheid over Pasen, die ik afgelopen weekeinde bekend heb gemaakt, want die prijs is de voldoening door de Waarheid zelf.


De Waarheid over Pasen

De wetenschappelijke Waarheid over Pasen is dat dit een van oorsprong Germaans feest is. Zegt jouw aangenomen “waarheid” dat dit onzin zou zijn, lees dan de artikelen Pasen is het Passeerfeest en Het Germaanse verhaal van de Paashaas maar eens (beide beschikbaar in meerdere talen). De argumenten die daarin worden genoemd zijn zo vanzelfsprekend dat daarmee dat zaak wat mij betreft definitief gesloten is. Maar misschien geloof je (nog altijd) in de joodse leugen dat er ooit een slavenvolk uit Egypte dwars door de Rode Zee zou zijn ontsnapt, en dat die uittocht op Pasen zou zijn begonnen. Indien je dat gelooft, dan heb je hier dus zelf geen onderzoek naar gedaan, want er is namelijk geen spatje historisch bewijs voor dit exodusverhaal. Of misschien geloof je (nog altijd) in de christelijke leugen dat Jezus op de “Goede” Vrijdag voor Pasen aan een kruis zou zijn genageld om jouw zonden voor zijn rekening te nemen. Ook wanneer je dat gelooft, dan heb je hier dus zelf geen onderzoek naar gedaan, want er is namelijk evenmin een spatje historisch bewijs voor dit kruisigingsverhaal. Alleen wanneer je dergelijke verhalen niet letterlijk neemt zul je mogelijk de onderliggende Waarheid kunnen gaan ontdekken, iets waarin ik zelf steeds verder weet door te dringen.

Uiteraard weet Rome, waarmee ik de machthebbers achter het Vaticaan bedoel, van de joodse leugens. Daarnaast heeft Rome niet alleen de christelijke leugens bedacht, maar ook de islamitische leugens. We zeggen niet voor niets dat alle wegen naar Rome leiden. Nadat straks de Derde Wereldoorlog is afgelopen zal Rome verhuizen naar Jeruzalem, en zullen deze drie religies samensmelten tot één nieuwe mondiale staatsreligie van de Nieuwe Wereldorde, geleid door de langverwachte Beloofde.

Mag ik van jou niet aan “heilige huisjes” komen? Jammer dan, want ieder huis wat niet op rots is gebouwd loopt het risico om in te storten, al dan niet geholpen door eerst wat vrijwillig sloopwerk van mijn kant.

Wat wij tegenwoordig het Paasfeest noemen, dat is in werkelijkheid het Vruchtbaarheidsfeest van Venus. Bevrijd jezelf met de Waarheid van Wholly Science uit al die religieuze leugens.

Overigens, denk je dat ik het fout zou zien, ongeacht waarover het gaat, heb dan het lef om een openbare dialoog met mij aan te gaan. Ik kom daarvoor zelfs naar het hol van de (vermeende) tegenpartij. Als enige voorwaarde stel ik dat we elkaar respectvol behandelen, wat in ieder geval betekent dat we elkaar eerst aandachtig aanhoren voordat we zelf iets toevoegen aan deze dialoog.


Noorder Inzicht 3 : Wat is waar voor wie?

Op zondag 11 juni 2017 wordt alweer de derde editie gehouden van het symposium Noorder Inzicht, dat telkens plaatsvindt in het midden van Noord-Nederland, iets ten westen van de Drentse hoofdstad Assen. Voor de eerste 250 aanmelders is de toegang tot dit onthullende symposium gratis. Wie zich daarna aanmeldt hoeft evenmin entreegeld te betalen, maar kan wel pas deelnemen wanneer er weer een plaats vrijkomt door een afmelding. Wees er dus snel bij.


Ga jij over drie weken mee naar de zelfkennisweek in Sauerland?

Ben jij van zondag 7 tot zaterdag 13 mei van de partij voor een week vol zelfkennis (gebaseerd op Wholly Science) en natuur in het Duitse Sauerland, op gemiddeld ongeveer drie uur rijden vanaf Nederland? Deze week vindt plaats bij Centrum Savita. Dit centrum ligt helemaal vrij, omgeven door natuur met prachtige bossen en bergen. De lucht is er uitermate zuiver. En het is er stil, dus geen lawaaierige industrie en geen voorbijrijdende auto’s. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, en het is al over anderhalve maand!

Ook de vorige editie van deze zelfkennisweek werd gehouden in Duitsland (bij Savita). Daarvoor werd deze week zes keer gehouden in Frankrijk en één maal in Roemenië. De informatie over deze week is niet alleen beschikbaar in het Nederlands, maar ook in het Engels en het Duits.

Via zeven complementaire wetenschappelijke zelfkennismethoden krijg je in slechts één week een unieke mogelijkheid om jezelf nog beter te doorgronden. Gun jij jezelf deze retraiteweek vol inzicht, rust en heerlijk eten? Heb je belangstelling om volgende maand mee te gaan, neem dan snel contact op, want het aantal plaatsen voor deze week is beperkt.


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdenzevenenzestigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd, door jezelf of door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde.


Deze Pateo Nieuwsbrief is ook beschikbaar in het Engels, Spaans en Duits.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/04/29.