Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Noorder Inzicht 3

Wat is waar voor wie?

Noorder Inzicht is een onthullende lezingenzondag gegeven door Johan Oldenkamp en gehouden in het midden van Noord-Nederland nabij de Drentse hoofdstad Assen in het Zalencentrum Hingstman te Zeijen. Na Noorder Inzicht 1 op 28 februari 2010 en Noorder Inzicht 2 op 26 februari 2012 wordt Noorder Inzicht 3 gehouden op 11 juni 2017.

De aanleiding voor Noorder Inzicht 1 was het verschijnen van de derde druk van ‘Oorsprong en bestemming van de mens’ (Johans 12e boek). De aanleiding voor Noorder Inzicht 2 was het verschijnen van de tweede druk van ‘Wakkere Wetenschap’ (zijn 26e boek). Inmiddels heeft hij meer dan veertig boeken geschreven, en is de aanleiding voor Noorder Inzicht 3 niet opnieuw een nieuwe druk van alweer een nieuw boek. Inmiddels zijn er op het internet namelijk zoveel onderling strijdige versies van wat waar zou zijn dat dit derde Noorder Inzicht-symposium als doel heeft om hier duidelijkheid in te brengen. Het lijkt er tegenwoordig wel op dat iedereen zelf een eigen “waarheid” zou mogen kiezen of bedenken, maar is dat wel zo?

Noorder Inzicht 3 : Wat is waar voor wie?

Programma van dit symposium

10:30 – 11:00 uur inloop & ontvangst
11:00 – 12:30 uur De Psychologie van de Waarheid (Psycholoog Dr. Johan legt hierin uit hoe cognitieve en emotionele processen samenwerken bij het vinden van wat waar zou zijn en het zo lang mogelijk hieraan vast blijven houden.)
12:30 – 13:30 uur lunchpauze (inclusief volop ruimte om bij te praten met oude bekenden of kennis te maken met andere gelijkgestemden)
13:30 – 15:00 uur Dat kan niet niet waar zijn! (Als bekendste Nederlandstalige complotonderzoeker deelt Johan hierin zijn meest schokkende ontdekkingen tot nu toe. Maar pas op: geloof er geen woord van! Wil je alvast een voorproefje, doe dan de Zelftest Historische Waakzaamheid.)
15:00 – 15:15 uur korte theepauze (even de benen strekken en/of het toilet bezoeken)
15:15 – 16:45 uur Help, waar is hier de nooduitgang? (In dit derde en laatse deel geeft Johan een spoedcursus in Huis-op-Rots-Bouwen.)
16:45 – 17:15 uur Afsluitende vragenronde (De vragen die eerder deze dag naar boven zijn gekomen kunnen hierin worden gesteld.)
17:15 – 17:45 uur uitloop & vertrek

Ben je niet of nauwelijks bekend met het werk van Johan bekijk dan zijn weerzien in 2009 met zijn klasgenoten uit 6 VWO tijdens het KRO-programma De Reünie (linker video) en zijn optreden in 2016 aan de welbekende talkshowtafel (rechter video):


Locatie van dit symposium

In de geboekte zaal van Zalencentrum Hingstman aan de Hoofdstraat 18 te Zeijen (met postcode 9491 AE) zijn 250 zitplaatsen. Met eigen vervoer is deze locatie eenvoudig te bereiken via afslag 34 (Assen-Noord) van de A28.


Doelgroep voor dit symposium

Johan stelt dat iemand die iets niet kan uitleggen in woorden die een brugklasleerling kan begrijpen het nog niet echt (of echt niet) begrijpt. Aangezien Johan alles wel in eenvoudige woorden zal uitleggen tijdens dit derde Noorder Inzicht-symposium is iedereen vanaf 13 jaar welkom die ruim durft te denken en niet bang is om verlost te worden van als waar geaccepteerde onwaarheden.


Deelnamekosten voor dit symposium

Hoewel Johan sinds 2008 leeft zonder inkomen van een baan of uitkering, neemt hij toch de zaalhuur voor dit symposium voor eigen rekening, evenals zijn reiskosten en zijn eigen tijd. Iedereen die zich heeft aangemeld (zie onder) en een bevestiging van deelname retour heeft ontvangen kan daarom gratis deelnemen aan dit onthullende symposium. Vind je echter na afloop dat dit symposium voor jou niet waardeloos is geweest, en het dus waarde voor jou heeft, dan wordt jouw vrije gift die daarmee overeenstemt zeer op prijs gesteld. Ook kun je het levenswerk van Johan ondersteunen door bijvoorbeeld tijdens het symposium één of meer gedrukte exemplaren te kopen van de boeken Toen er nog geen maan was of Het Geheim van Genesis, die deze dag met korting worden aangeboden.


Hoe aan te melden voor dit symposium

Er is toegang voor niet meer dan 250 deelnemers. Deelname is op volgorde van aanmelding. Je meldt jezelf aan voor dit symposium door een bericht te sturen naar NoorderInzicht3 @ Pateo.NL (zonder spaties). Pas na ontvangst van het retourbericht waarin jouw deelname wordt bevestigd is jouw deelname definitief. Deze beantwoording kan soms een paar dagen op zich laten wachten. Heb je echter na een week nog geen reactie ontvangen, stuur jouw bericht dan nogmaals want er gebeuren soms rare zaken met e-mailberichten. Indien je naast jezelf ook anderen opgeeft, vermeldt dan ook hun e-mailadressen, zodat iedere deelname individueel kan worden bevestigd. Let op: mocht je, nadat je een bevestiging van deelname hebt ontvangen, toch niet in staat zijn om te komen, geef dit dan zo snel mogelijk door, zodat mensen op de wachtlijst kunnen doorschuiven naar de deelnemerslijst.


Antwoorden op algemene vragen

Steeds dezelfde spreker, is dat niet een beetje saai?
Eigenlijk heeft dit meer voor- dan nadelen. Je hoeft na afloop niet te puzzelen over hoe de verschillende verhalen in elkaar zouden kunnen passen, want de drie delen van dit symposium sluiten naadloos op elkaar aan. Ook hoeft je maar één keer te wennen aan de spreker, en hooguit maar één keer te klappen.

Hoe zit het met de lunch?
Voor wie dat wil is er een vegetarische lunch beschikbaar voor € 7,-, bestaande uit een kop groentesoep en twee belegde broodjes. Wil je daar gebruik van maken, geef dit dan aan voor donderdag 8 juni 2017.

Noorder Inzicht 3 als Event op Facebook

Gerelateerd:


Noorder Inzicht 3 staat ook aangekondigd via:


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/06/02.