Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Oorsprong en bestemming van de mens

Over inzicht in bewustzijn en gezondheid

Pateo, 1e druk (2009/06/21), 2e druk (2009/06/30), 3e druk (2009/12/01), ISBN 978-90-813871-7-0, 388 bladzijden

Gelovigen komen per definitie nooit achter de Waarheid over God of Allah of welke andere naam we dan ook aan de Allerhoogste geven, want door te geloven gaan we mee in de waarheid van een ander. Alleen via onze eigen Waarheid, en dus via eigen waarneming, weten en voelen kunnen we dit allergrootste mysterie (voor onszelf) oplossen. Niemand anders kan dit daarom voor ons doen. Aan het napraten van voorgekauwde “waarheid” (lees: geloof) hebben we dan ook minder dan niets. Alle gelovigen zijn gehersenspoelden die in volle overtuiging precies de verkeerde kant oplopen. Stop per direct met blind geloven (en met klakkeloos napraten). Ga via eigen waarneming, weten en voelen na wat voor jou waar is, en wat niet. Lees ook gerust dit boek – graag zelfs – maar geloof er dus geen woord van!

Dit boek gaat ook over het fenomeen van ‘2012’. Volgens velen stopt de Maya-kalender op 21 december 2012. De Maya’s hadden echter verschillende kalendersystemen, en niet één hiervan komt op deze datum tot een einde van een cyclus! Ook hierbij weer het indringende advies: stop met geloven! Wanneer iemand weer begint over 2012 (of welke (eind-) datum dan ook), vraag dan eens welke Maya-kalender deze persoon precies bedoelt. Als onwetende schapen gaan we allemaal mee in een verhaal dat (vrijwel) niemand van ons heeft gecontroleerd (met eigen waarneming, weten of voelen). Daarom worden we keer of keer voor de gek gehouden. Blijkbaar willen we dat graag. Jij niet meer? Nee, ik ook al heel lang niet meer! Daarom heb ik ook dit boek geschreven. Ik wilde zelf nu wel eens weten hoe het allemaal echt zat. En zo zit het dus voor mij. Misschien komt het in de buurt van jouw waarheid.

Om een indruk te krijgen van de inhoud van dit boek kun je hier alvast het begin lezen: “Onze wetenschappen zijn fragmentarisch. Wanneer een hoogleraar zich uitlaat over een ander vakgebied, dan zijn doorgaans al snel de rapen gaar. En wat in mijn ogen nog veel erger is, is het ontbreken van een gezamenlijk fundament wat als een rode draad alle afzonderlijke wetenschappen met elkaar kan verbinden. Dit boek doet beide: het banjert dwars door alle afscheidingshekjes heen en presenteert en passant ook een fundament waarop nu eindelijk eens echt wetenschappelijk gebouwd kan gaan worden.

Dit boek verbindt Natuurkunde, Wiskunde, Filosofie, Astronomie, Geschiedkunde, Biologie, Geologie, Archeologie, Geneeskunde, Theologie, Psychologie en Psychiatrie. Bovendien worden er wetenschapsgebieden aan toegevoegd, waar de gevestigde orde openlijk hun (wijze) neuzen voor ophalen, zoals Astrologie, Parapsychologie en Esoterie. De onmiskenbare meerwaarde van dit boek is het nieuwe fundament dat wordt geslagen voor echte wetenschappelijke vooruitgang, want eerlijk gezegd zitten al onze wetenschappen al heel erg lang op een pijnlijk dood spoor. Dit nieuwe fundament is de Energetica. Alles is namelijk in essentie niets anders dan energie, zoals dit boek telkens maar weer laat zien. En dus gaat iedere wetenschapsdiscipline over daarom eveneens in essentie over niets anders dan energie.

Maar dit boek doet nog meer. Dit boek beschrijft namelijk eveneens de oorsprong en de bestemming van de mens, want ook dat heeft (uiteraard) alles met energie te maken.

Dit boek bestaat uit zeven delen, ieder gewijd aan één hoofdonderwerp. Ieder deel begint met een samenvatting van de hoofdstukken uit dat deel. Voor een globale indruk van de inhoud van dit boek volstaat het om deze samenvattingen aan het begin van ieder deel te lezen. De zeven hoofdonderwerpen zijn: Leven, Bewustzijn, Tijd, Schepping, Zuiverheid, Zelfkennis en Gezondheid. In de ondertitel van dit boek worden hiervan slechts twee genoemd, omdat deze anders veel te lang zou worden.”

Oorsprong en bestemming van de mens’ is het zesde boek van allround wetenschapper en spiritueel leermeester Johan Oldenkamp uitgegeven door Pateo, naast zes eerdere boeken van hem bij andere uitgevers. Van zijn hand publiceerde Pateo eveneens Bewustzijnsdynamiek, Aanklacht tegen de overheid, Inleiding in de Salveologie, Ethiek van leven en gezondheid en Wetenschap van de Ziel.


Hoe te bestellen

Het gedrukte boek, dat destijds € 29,50 kostte, is al vele jaren uitverkocht. Dit boek is nu alleen nog leverbaar als een e-boek. Dit e-boek kost slechts € 1,- (voor Wholly Science-studenten, anders € 2,50). Om het te bestellen stuur je een bericht naar: Webshop @ Pateo.NL (zonder spaties).


Gerelateerd:


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2022/09/14.