Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Wetenschap van de Ziel

Over inzicht in onze innerlijke dynamiek

Pateo, 2e druk (2009/06/17), ISBN 978-90-813871-6-3, 132 bladzijden

De letterlijke betekenis van Psychologie is ‘Wetenschap van de Ziel’. Maar wat weet de hedendaagse psychologie ons nog te vertellen over onze ziel? Waarom zijn onze psychologen en psychiaters het spoor feitelijk helemaal bijster?

We kunnen het huidige dwaalspoor van deze ‘wetenschappen’ terugvoeren op foutieve wissels getrokken door Descartes en Freud. René Descartes bracht een kuntsmatige scheiding aan tussen het denken en de waarneming. Mede hierdoor kwam ons gevoel eeuwenlang in hongersnood. En Sigmund Freud deed ons geloven dat psyche ‘geest’ betekent, in plaats van ‘ziel’. Om het nog erger te maken liet hij ons ook nog een geloven dat ons ‘ik’ genaamd ‘ego’ gelijk was aan onze persoonlijkheid.

Dankzij de oorspronkelijke blunders van Descartes en Freud slaat de psychologie en de psychiatrie die wij heden ten dage kennen eigenlijk helemaal nergens op. Het doel van dit boek is om onze Wetenschap van de Ziel te zuiveren van de historische opeenstapeling van onjuistheden, en deze wetenschap weer te laten dienen waarvoor ze bedoeld is: het bevorderen van zelfonderzoek.

Wetenschap van de Ziel’ is het vijfde boek van psycholoog dr. Johan Oldenkamp uitgegeven door Pateo, naast zes eerdere boeken van hem bij andere uitgevers. Van zijn hand publiceerde Pateo eveneens Bewustzijnsdynamiek, Aanklacht tegen de overheid, Inleiding in de Salveologie en Ethiek van leven en gezondheid.


Hoe te bestellen

Het gedrukte boek, waarvan de 1e druk destijds € 17,50 kostte, en de 2e druk € 18,50, is al vele jaren uitverkocht. Dit boek is nu alleen nog leverbaar als een e-boek. Dit e-boek kost slechts € 1,- (voor Wholly Science-studenten, anders € 2,50). Om het te bestellen stuur je een bericht naar: webshop @ Pateo.NL (zonder spaties).
Afvallige psycholoog haalt reguliere psychologie en psychiatrie onderuit

Persbericht naar aanleiding van het verschijnen van de eerste druk van ‘Wetenschap van de Ziel’ op 2009/06/13.

Het boek ‘Wetenschap van de Ziel’ toont ons een geheel andere kijk op de psychologie dan de reguliere, universitaire benadering. Psycholoog dr. Johan Oldenkamp laat in dit boek zien dat er een veel eenvoudigere manier is om ongewone fenomenen te begrijpen. Voor zaken als het ‘zesde’ zintuig, ESP (extra sensory perception), HSP (highly sensitive person), ‘psychische’ klachten, intelligentie, creativiteit, inspiratie en intuïtie toont dit boek een veel eenvoudigere verklaring dan de gangbare academische interpretatie.

Oldenkamp laat zien dat onze psychologie door Sigmund Freud (1856 – 1939) de verkeerde kant op is gegaan. Freud beweerde dat psyche ‘geest’ betekende. Oldenkamp stelt de werkelijke betekenis, namelijk ‘ziel’, weer in het middelpunt van een verfrissend nieuwe benadering van de psychologie, wat dus letterlijk ‘Wetenschap van de Ziel’ betekent.

Het boek ‘Wetenschap van de Ziel’ is de afsluiting van een reeks van vijf boeken over bewustzijn en gezondheid. In zijn voorgaande boeken trok Oldenkamp vel van leer tegen de levensgevaarlijke farmacie en onze overheid die de farmacie ruim baan heeft geboden. In dit boek laat hij zien dat de farmacie ook onze zogenaamde ‘psychiatrie’ volledig domineert en dat ook dit beroepenveld meewerkt aan het kapot maken van onschuldige mensen.

In ‘Wetenschap van de Ziel’ integreert Oldenkamp tal van methoden om te komen tot zelfkennis. Dit unieke boek is daarmee vooral een handboek geworden voor iedereen die meer inzicht in zichzelf wil verkrijgen. Numerologie, de Chinese trigrammen, de vijf elementen en het enneagram, ze krijgen allemaal een begrijpelijke plaats in een raamwerk voor een frisse benadering van psychologie.

Oldenkamp toont in zijn boeken aan dat wetenschap veel breder is dan het rationele gebiedje dat (deels) ontgonnen is via een reductionistische benadering (1+1=2). Zuivere wetenschappen omvatten ook de holistische (1+1=1) en de synergetische (1+1=3) benadering. Zijn boeken vormen daarom ook een uitnodiging aan alle wetenschappers om hun eigen vakgebied te verrijken met holisme en synergetische benaderingswijzen.

Geld is volgens Oldenkamp de reden waarom bijvoorbeeld de farmacie onze gezondheid flink kapot heeft kunnen maken. Hij droomt van een samenleving zonder geld. Daarom geeft hij al zijn boeken gratis weg. Op de website Pateo.NL wordt de gehele boekenreeks over gezondheid en bewustzijn als gratis e-boeken beschikbaar gesteld. Ook geeft Oldenkamp overal in het land gratis lezingen. Geld mag volgens hem voor niemand (nog langer) een belemmering vormen voor het verkrijgen van essentiële inzichten in ons eigen leven.

Oldenkamp werkt fulltime als wat hij zelf noemt ‘wereldverbeteraar’. Hij nam daartoe ontslag als lector in salarisschaal 15 aan een hogeschool. Zonder inkomen investeert hij bovendien in de boeken die hij zelf uitgeeft, omdat bestaande uitgevers niet snel genoeg kunnen uitgeven. Hij weet dat we als mensheid nog maar weinig tijd hebben om ons bewustzijn naar een hoger plan te tillen, weg van egoïsme en omhoog naar onvoorwaardelijke Liefde. Lukt ons dat niet tijdig, dan wacht ons hetzelfde lot als de beschaving van Atlantis. En laten we daarbij niet vergeten dat we als mensheid toen technologische gezien al veel verder waren dan wij nu zijn. Nagenoeg alles wat ons officieel is verteld, dat klopt niet. We mogen nu wakker worden om te gaan ontdekken hoe het wel zit. Gelukkig komen er steeds meer websites en boeken om ons daarbij te helpen!


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2022/09/14.