Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 170

Pateo Nieuwsbrief van maandag 29 mei 2017 over Spirituele Verlichting


In het voorjaar al hitte; hoe heet gaat de zomer dan worden?

De maximum temperatuur op 17 mei, 27 mei en vandaag (29 mei) was in de lage landen nog nooit zo hoog geweest als dit jaar, althans niet sinds 1901, toen er met het systematisch bijhouden van het weer werd begonnen. Zaterdag werd het in de Nederlanden zelfs de eerste officiële tropische dag van 2017. Het was daar de afgelopen dagen bovendien bijna een officiële hittegolf, en dat terwijl de zomer pas volgende maand begint. Hoe dan ook, het zou dit jaar wel eens een zeer hete zomer kunnen gaan worden.


Wat vertellen de getallen ons over de bomexplosie in Manchester?

Vandaag precies een week geleden werden we opgeschrikt door alweer een bericht over een aanslag, deze keer in de Engelse stad Manchester. Omdat ik een bijzondere interesse heb in getallen, vallen mij soms zaken op die aan anderen voorbijgaan. Maar deze keer was het bijna niet te missen dat het getal 22 erg vaak voorkwam in de officiële versie van wat er die avond zou zijn gebeurd, net buiten de Manchester Arena: Een kwartier na het 22ste uur van de 22e dag van deze maand doodde een 22-jarige man 22 mensen. Dit is allemaal natuurlijk stomtoevallig, en de complotgekkies die hier iets achter zoeken zijn natuurlijk niet goed bij hun hoofd. Of toch niet? Wat denk jij? Wil je hier meer over lezen, ga dan naar het Engelstalige artikel wat ik hierover schreef, begin vorige week.


En weer verdwijnt er een bewustwordingscentrum

Medio 2013 heb ik het Pateo Center in Oudewater moeten sluiten. Het was een bijzonder bewustwordingscentrum met een zeer gevarieerd aanbod aan sprekers en cursussen. Afgelopen weekeinde is zo ook het doek gevallen voor Centrum Zonnewijzer in Aalsmeer. Heb je belangstelling om een deel van de inboedel over te nemen, wees er dan snel bij. Je kunt mij daarvoor vragen om het telefoonnummer van Renske.

Zelf denk ik dat het goed is om toch ergens een fysieke locatie te hebben waar we elkaar in het echt kunnen treffen. Weet jij iets waar we voor relatief weinig kosten een nieuw bewustwordingscentrum kunnen gaan realiseren, laat het mij dan weten. Samen moeten we dit toch kunnen manifesteren!


De Wetenschappelijke Weg naar Spirituele Verlichting

Niet alleen zijn er vele verschillende Wegen die bedoeld zijn om te leiden naar Spirituele Verlichting, ook zijn er vele verschillende benamingen voor de eindbestemming van deze Wegen. De meest bekende daarvan zijn Bodhi, Nirvana, Satori, Dhyana, het Koninkrijk der Hemelen en het Alchemistische ‘Goud’. Spirituele Verlichting is, voor alle duidelijkheid, niets anders dan het geheel en al beseffen van de Absolute Waarheid. Vrijwel iedere Weg daar naartoe vraagt om volledige overgave, omdat dit besef namelijk wordt geblokkeerd door ons idee van wie wij zelf zouden zijn. Daarom vereisen deze Wegen uiteindelijk allemaal een doelbewuste vernietiging van het ego. Maar omdat het sterfelijke ego alles uit de kast haalt om maar te kunnen blijven leven zijn dit allemaal zeer moeilijk begaanbare Wegen, helemaal voor ego’s die in de Westerse cultuur zijn ontstaan.

Dankzij Wholly Science is er nu een buitengewone Weg naar Spirituele Verlichting waarbij het ego niet hoeft te worden vernietigd. De instructies om deze unieke Weg te kunnen gaan bewandelen worden gegeven in een reeks van drie video’s, met een gezamenlijke speelduur van slechts drie uren. Deze videotraining kan echter alleen worden besteld nadat zowel de Wholly Science-videocursus als de drie bijbehorende Masterclass-video’s aandachtig zijn bestudeerd.


Win nu een vrijkaart voor Noorder Inzicht 3

Je maakt er niet alleen kans op, nee, je wint gegarandeerd een vrijkaart voor Noorder Inzicht 3 wanneer je deze week een berichtje stuurt naar NoorderInzicht3 @ Pateo.NL (zonder spaties). Misschien denk je nu: “Een gratis symposium, dat kan toch niets zijn.” Mijn antwoord daarop is dat ik gerust durf te beweren dat dit het allerbeste symposium ooit gehouden in de lage landen zal zijn, en misschien wel wereldwijd. Bovendien, ondervind jij weerstand wanneer jij vol enthousiasme anderen probeert deelgenoot te maken van jouw ontdekkingen, dan wil je dit symposium zeker niet missen, want je weet daarna precies hoe hier mee om te gaan. Neem ook gerust minder “wakkere” mensen mee, al vanaf 13 jaar, want ook zij zullen een onvergetelijke middag gaan beleven. Het is op zondag 11 juni iets ten noordoosten van de Drentse hoofdstad Assen. Deelname is op volgorde van aanmelding, totdat het maximum is bereikt.


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdenzeventigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd, door jezelf of door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde.


Deze Pateo Nieuwsbrief is ook beschikbaar in het Engels en Spaans.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/05/31.