Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief nr. 179

 

Pateo Nieuwsbrief nr. 179 van zondag 28 januari 2018 over Genesis ontcijferd

Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Genesis ontcijferd, een nieuw boek uitgegeven door Pateo

Komende week verschijnt een nieuw, door Pateo uitgegeven boek getiteld Genesis ontcijferd. Daarin wordt niet alleen de oorspronkelijke tekst van de eerste elf hoofdstukken van Genesis weergegeven en correct vertaald naar het Nederlands, maar vooral wordt in dat nieuwe boek de onderliggende Esoterische betekenissen van deze Genesis-verhalen onthuld. In totaal bevatten deze elf hoofdstukken zeven afzonderlijke Scheppingsverhalen. Ieder verhaal staat op zichzelf, maar tegelijkertijd bouwt het qua verteltrant voort op wat daarvoor al is besproken. Alleen door voorbij de letterlijke interpretatie van deze verhalen te gaan, om zo door te kunnen dringen tot de onderliggende Esoterische betekenissen, komen we uiteindelijk uit bij de Goddelijke Waarheid die hierin wordt weergegeven. In Genesis ontcijferd wordt aldus bewezen dat er geen bestraffende “god” is die mensen uit de paradijselijke tuin verdreef of die de mensheid op één familie na uitroeide via de zondvloed. Deze metaforische verhalen vertellen ons daarentegen de wetenschappelijke waarheid over de menselijke toestand in deze realiteit. En omdat Wholly Science dezelfde wetenschappelijke waarheid onthult, maar dan niet verborgen via metaforen, ben ik op een gegeven moment de onmiskenbare overeenkomsten gaan zien, en lukte het mij om elk van deze zeven Esoterische Scheppingsverhalen volledig en onderling consistent te kunnen verklaren.

Echter, omdat de letterlijke interpretatie van de Genesis-verhalen er zo is ingeramd bij iedereen die net als ik een christelijke opvoeding heeft genoten zal Genesis ontcijferd vermoedelijk meer dan eens gelezen dienen te worden, om zo de onderliggende Esoterische betekenissen helemaal te kunnen gaan vatten. Naar alle waarschijnlijkheid zul je het boek daarom ten minste driemaal gaan lezen zodra je het hebt aangeschaft. Dat is er mede de reden van dat de prijs van dit unieke boek driemaal hoger ligt dan dat van een gewoon boek met een vergelijkbare omvang. Je koopt als het ware drie boeken in één.

Genesis ontcijferd

Beschouw jij jezelf als christen of jood, maar zit jou die hartvochtige “god” uit het eerste deel van het boek Genesis toch niet helemaal lekker, dan wil je dit boek zeker gaan bestuderen. Maar ben je daarentegen compleet afgeknapt op het christendom of judaïsme vanwege deze rancuneuze “god”, ook dan wil je dit boek zeker tot je nemen. De Ene Ware God vraagt namelijk absoluut niet om blind geloof, want die mythe is verzonnen door de religies. In plaats daarvan gaat het om bewustwording van de Waarheid! In Genesis ontcijferd wordt die Waarheid voor de allereerste maal in een openbaar boek onthuld. Dit boek van 112 bladzijden verschijnt komende week, maar kan nu alvast worden besteld. Het kost € 50,- exclusief € 4,50 verzendkosten binnen Nederland (voor verzending naar bijvoorbeeld België is dit € 13,-).

In de oudheid diende men zich eerst te kwalificeren om tot een inwijdingsschool te worden toegelaten. En daarna was het nodig om voldoende vooruitgang te boeken om uiteindelijk ingewijd te mogen worden tot de diepere, Esoterische waarheden. De moderne varianten van deze mysteriescholen werken nog steeds zo (ook al dienen de meeste daarvan tegenwoordig een ander doel, maar dat terzijde). Maar voor Wholly Science is een dergelijke fysieke school er nog niet (zie je echter mogelijkheden om deze samen met mij te gaan realiseren, neem dan even contact met me op). Het is nu in ieder geval nog een virtuele school, waaraan de naam Pateo Academia for Wholly Science (PAWS) is gegeven. Je hoeft niet ver en lang te reizen om deze school te bereiken, en ook is een geen toelatingsselectie. Wanneer je dat allemaal in ogenschouw neemt, dan is € 50 een schijntje voor dit onthullende inwijdingsboek. Bovendien durf ik rustig te beweren dat de Esoterische inhoud zoals onthuld in dit unieke boek binnen geen enkele moderne inwijdingsschool bekend is. Wie mijn ongelijk hierin kan bewijzen krijgt onmiddellijk deze € 50 van me terug.


Structuur faciliteert vinden

We zijn zo gewend geraakt aan het gebruik van een zoekmachine dat velen zich niet realiseren waar dit ook alweer een alternatief voor was. Dat was namelijk voor het gebrek aan structuur. De klacht dat er op Pateo.nl geen zoekfunctie was kwam dan ook van mensen die de structuur van deze website niet begrepen, of wellicht niet eens de moeite hadden genomen zich hier even in te verdiepen. Wie dat namelijk wel doet, die heeft geen zoekfunctie nodig. Die klikt gewoon snel naar het betreffende deel van de website om het daar te vinden. Wat je wilt vinden is namelijk maximaal drie klikken van jou verwijderd. En drie keer klikken is minder werk dan een zoeksleutel in te typen, waarna ook nog eens moet worden geklikt, dus dien je het typen zelfs te vergelijken met slechts tweemaal klikken.

Maar goed, om iedereen toch zo goed mogelijk van dienst te zijn is er op zowel de welkomspagina als op de verwijzingspagina onderaan een zoekvenstertje toegevoegd (met dank aan DuckDuckGo). Kun je desondanks iets toch niet (snel genoeg) vinden op Pateo, neem dan gerust contact met me op, zodat ik dit voor en jou, en daarmee gelijk voor anderen, op kan gaan lossen.

Het vinden van informatie over mensen op Pateo.nl is een ander verhaal, omdat er vier PateoPedia-pagina’s zijn met dergelijke informatie. Om te voorkomen dat je ze telkens alle vier dient na te gaan is daarvoor al gelijk een aparte overzichtspagina gemaakt.


Oproep tot constructieve samenwerking

Wat heeft de alternatieve nieuwsmedia tot op heden nu echt bereikt? Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat steeds maar weer dezelfde soort berichten voorbijkomen. De desinformatie-websites hebben daar geen enkel probleem mee, want zij willen dat jij telkens maar weer een bezoekje aan hen brengt, zodat zij in ieder geval via hun adverteerders geld voor jouw bezoek ontvangen. Maar wees eens heel eerlijk, wat heb je nu aan het lezen van dergelijke berichten? En op social media is het zo mogelijk nog erger. Het is één grote bezigheidstherapie, als je het mij vraagt.

Ik wil gestructureerd werken aan het realiseren van echte openheid over alles wat volgens mij van belang is. Ik loop al heel lang mee in de alternatieve nieuwsmedia, en ik word langzamerhand erg moe van het feit dat hetzelfde “nieuws” om de zoveel tijd weer voorbijkomt, meestal door een nieuwe website, maar soms ook door dezelfde. Hoe moeilijk kan het zijn om constructief te werken aan kennisopbouw? Nou blijkbaar is dit voor de meeste mensen in de alternatieve nieuwsmedia te moeilijk.

PateoPedia is voor zover ik weet de enige webplek waar gestructureerd kennis wordt opgebouwd. Heb jij zelf iets uitgezocht, stuur mij dan even een samenvatting van de gevonden feiten, zodat ik deze kan opnemen in de PateoPedia, met een linkje naar jouw artikel. Het is maar een kleine moeite, maar daarmee voorkomen we wel dubbelwerk. Nu werkt iedereen maar langs elkaar heen. Laten we in plaats daarvan al die eilanden nu eens met elkaar gaan verbinden. Misschien dat we dan wel iets kunnen gaan bereiken in de gehele samenleving. Dat kan in ieder geval via de PateoPedia, en vandaar deze oproep hier en nu door mij aan jou. Maar heb jij een beter idee, laat het me dan graag weten.


Wat weten we nu echt van de geest en de ziel?

De meeste mensen bedoelen het denken of het verstand wanneer ze het over de “geest” hebben. En met de “ziel” woorden doorgaans de diepere gevoelens bedoeld. Om te laten zien dat vrijwel niemand echt weet wat de geest en de ziel zijn heb ik er een aflevering van Pateo TV aan gewijd:

Na het bekijken van bovenstaande video, die overigens ook in het Engels beschikbaar is, weet je wat de geest en de ziel in ieder geval niet zijn. Wil je vervolgens weten wat ze wel zijn, bestudeer dan Wholly Science. Wil je liever de antwoorden op een presenteerblaadje aangereikt krijgen, kijk dan zelf maar even in de PateoPedia.


Gun jij jezelf een vakantieweek vol zelfkennis?

Vroeg of laat kom je er achter dat bewustzijnsontwikkeling zonder zelfkennis is als een huis gebouwd op drijfzand. Het is een schijnontwikkeling, volledig gebaseerd op fantasie. Wie echt tot innerlijke vrede, tot Verlichting of tot God wil komen, die zal dus eerst zichzelf grondig dienen te kennen. En alleen wanneer je dit op een wetenschappelijke manier aanpakt, dan kun je jezelf uiteindelijk waarheidsgetrouw gaan zien. Zonder wetenschappelijke methoden blijf je jezelf namelijk zien zoals jij jezelf graag wilt zien. Nagenoeg alles wat te koop is op het gebied van “spiritualiteit” bevestigt jouw eigen zelfbeeld, en daarom is het ook zo populair. Maar het is juist nodig om jezelf te bestuderen als een nog onbekend verschijnsel. Daarom gebruik ik zeven verschillende zelfkennismethoden, want de kans dat iemand bekend is met alle zeven is erg klein.

Begrijp jij dat zelfkennis de basis vormt van bewustzijnsontwikkeling, neem dan in april of juni deel aan een vakantieweek middenin de heerlijke natuur van het Duitse Sauerland. De vijfdaagse vakantieweek in april is van woensdag tot zondag, en de zevendaagse vakantieweek in juni is van zondag tot zaterdag. Kijk voor meer informatie op Levensenergie.be (met ‘be’ van bewust beleven).


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdennegenenzeventigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorig e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2018/01/28.