Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 203

Pateo Nieuwsbrief van zaterdag 4 september 2021 over aandacht


Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Wat wil jij laten groeien?

Aandacht is energie. Door ergens aandacht aan te schenken, voegen we onze energie eraan toe. Hierdoor neemt het energetisch toe. Daarom zeggen we dat alles wat aandacht krijgt groeit.

Wat wij de ‘werkelijkheid’ noemen is het resultaat van onze collectieve aandacht. Nauwkeuriger gezegd wordt die ‘werkelijkheid’ in stand gehouden door deze gezamenlijke aandacht. Nu kunnen we begrijpen waarom de massamedia zo’n enorme grote invloed heeft op die ‘werkelijkheid’. Een hiervoor zeer verhelderende Engelstalige uitdrukking is “What you see is what you get”, vrij vertaald met ‘Zoals je het ziet, zo krijg je het ook’.

Wholly Science verklaart waarom dit zo is. Gewone mensen menen daarentegen dat hun waarnemingen geen invloed zouden hebben op hetgeen dat wordt waargenomen. Zij kennen bovenstaande uitdrukking wellicht wel, maar begrijpen niet hoe dit werkt. Deze onwetende mensen vormen echter de overgrote meerderheid, en daar maken de mondiale machtswellustelingen gebruik van (al noem ik dit liever ‘misbruik’). Door deze meerderheid te controleren en te bepalen hoe zij de ‘werkelijkheid’ zien is een piepkleine minderheid toch in staat hun gewenste ‘werkelijkheid’ op te dringen aan alle anderen.

Maar gelukkig hoeven wij deze opgedrongen ‘werkelijkheid’ niet te accepteren. En hier gaat vrijwel iedereen die het oneens is met de gewenste ‘werkelijkheid’ van de mondiale machtswellustelingen de mist in. Zij menen namelijk dat het goed is om hier actie tegen te voeren door informatie te delen of op welke andere manier dan ook. Deze actievoerders beseffen niet dat ook negatieve aandacht voedend is.

Wellicht heb jij wel eens gehoord van het experiment met drie potten gekookte witte rijst bedekt met water. Een maand lang krijgt de eerste pot alleen maar positieve aandacht, de tweede pot alleen maar negatieve aandacht en de derde volstrekt geen aandacht. Verwacht je dat deze aandacht zichtbare gevolgen zal hebben voor de inhoud van iedere pot, en dat de potten daardoor steeds meer van elkaar zullen gaan verschillen? En zo ja, welke pot is er na deze maand dan het ergst aan toe?

Het beste is om dit experiment zelf te doen. Schrijf op de eerste pot bijvoorbeeld ‘liefde’, op de tweede ‘haat’ en op de derde niets. Ga je dit zelf doen, lees dan niet verder, zodat je niet wordt beïnvloed door verwachtingen ten aanzien van de uitkomst van dit experiment.

Keer op keer blijkt namelijk dat er bij de eerste pot nauwelijks schimmel gaat groeien, en evenmin ontstaat er een nare lucht. De tweede pot bevat na een maand daarentegen donkere, stinkende schimmel. Maar de derde pot is er nog veel erger aan toe is. De schimmel is daar pikzwart en de rottingsgeur ervan is niet te harden.

Dit experiment bewijst dat geen aandacht geven energetisch veel erger is dan negatieve aandacht. Kinderen hoef je dit niet te leren, want zij weten dit van nature. Indien zij genegeerd worden zorgen zij zelf wel dat er aandacht voor hen komt, desnoods alleen maar negatieve. En in het kader van jong geleerd, oud gedaan, doen veel volwassenen dit de rest van hun leven bij een tekort aan aandacht.

Inderdaad, beste nieuwsbrieflezer, wij hebben allemaal aandacht nodig. Via deze nieuwsbrief vraag ik dus ook om jouw (positieve) aandacht, maar dat doe ik omdat ik merk dat de aandacht van te veel mensen gaat naar de gewenste ‘werkelijkheid’ van de mondiale machtswellustelingen. Die ‘werkelijkheid’ noem ik hier metaforisch de Titanic.

Zoals je wellicht weet was het zinken van het schip waarvan iedereen dacht dat het de Titanic zou zijn geweest (in 1912) geen ongeluk. Voordat dit schip uitvoer waren de explosieven al op scherp gezet, en is alles vervolgens precies volgens plan verlopen. Evenzo verloopt de huidige “Titanic” geheel volgens plan, niet in de laatste plaats vanwege alle positieve en negatieve aandacht die deze uitvoering krijgt.

Ja, maar, Johan, moeten wij dan onze kop in het zand steken en net doen alsof er niets aan de hand is? We leven al anderhalf jaar in een staat van beleg, en het wordt alleen maar erger. Dit kunnen we toch niet negeren! Ben jij wel helemaal lekker?

Door te blijven doen wat we altijd al deden, blijven we krijgen wat we altijd al kregen. We zullen het dus over een andere boeg moeten gooien, een boeg die vrijwel niemand nog heeft uitgeprobeerd. De Titanic gaat namelijk zinken, want de “Great Reset” is volgens de mondiale machtswellustelingen nodig om alles daarna weer op te kunnen gaan bouwen, maar dan beter (in hun ogen) dan het was (“Build Back Better”). Willen we deze agenda niet over ons uitgerold krijgen, dan is veruit het beste wat we kunnen doen er volstrekt geen enkele aandacht meer aan te schenken. Met pijn in mijn hart schrijf ik dan ook deze alinea, want ik wil het er eigenlijk helemaal (meer) niet over hebben. Ik kan hier echter niet anders, maar ik beloof dat dit wel de allerlaatste keer is geweest.

De keuze is dus aan jou. Blijf je de Titanic-agenda ondersteunen met jouw (negatieve) aandacht? Of besteed jij jouw (positieve) aandacht liever aan jouw eigen bewustzijnsontwikkeling? Indien jij diep van binnen weet waarom jij nu dit leven leidt, dan weet jij wat hierin wijsheid is voor jou!


Hoe wakker ben jij?

Doorzie jij de Titanic-agenda, dan noem ik jou ‘maatschappelijk wakker’. Maar wie daar stopt komt eigenlijk van de regen in de drup terecht. Dit zouden we kunnen vergelijken met de overgang van een rups naar een cocon. Daarom voelen ‘maatschappelijk wakkeren’ zich sociaal afgesneden.

De cocon-fase is voor iedereen nodig om los te komen uit het oude, maar blijf hier niet in hangen. Zodra je beseft hoe groot de beerput is, of zodra je daarvan nu wel genoeg hebt gezien, keer je dan naar binnen en maak jouw zelf ‘spiritueel wakker’. Daartoe is Wholly Science ontwikkeld, en ik garandeer je dat je op Niveau 7 van het Wholly Science-opleidingsprogramma spiritueel ontwaakt zult zijn (en kunt vliegen als een vlinder)! Wholly Science is bedoeld om jou naar de top van de berg te brengen. De hele route is al voor jou uitgestippeld. Ga dus snel verder met klimmen.

Wat laat jij groeien?

Diverse bewustzijnsklimmers bespreken iedere dinsdagavond online hun klimervaringen. Ook jij bent van harte welkom om aan deze groepsbesprekingen deel te nemen, ook al sta je misschien nog onderaan de berg. Het doel van deze virtuele samenkomsten is om elkaar te stimuleren vooral door te gaan met klimmen, en waar nodig verduidelijking over de klimroute te verkrijgen. Heb je daarnaast behoefte om Wholly Science-studenten in het echt te ontmoeten, weet dan dat we op de laatste zaterdag van deze maand een besloten bijeenkomst houden in Drenthe. Wie daarbij aanwezig zou willen zijn kan hierover contact met mij opnemen.

Samen maken we het verschil! Draag jij daaraan bij met jouw positieve aandacht?


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de tweehonderdenderde Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorige e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


Deze Pateo Nieuwsbrief is ook beschikbaar in het Engels.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2021/09/04.