Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 217

Pateo Nieuwsbrief van dinsdag 7 maart 2023 over zelfkennis


Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Bewuste interactie met medestudenten is onontbeerlijk voor spirituele ontwikkeling

Afgelopen weekeinde hebben we 9 Enneagram-workshops gehouden van ieder gemiddeld 90 minuten. Dat was in ieder geval de planning, maar we zijn er in totaal zeker nog eens 90 minuten overheen gegaan (wat een totaal geeft van 900 minuten), en heb ik aan het einde ook zelfs nog delen moeten overslaan vanwege tijdgebrek. Verder waren er bovendien precies 9 deelnemers. Alleen Wholly Science-studenten vanaf Niveau 3 konden overigens hieraan deelnemen.

Het Enneagram

De eerste twee workshops gingen over het Enneagram als procesmodel, en de daarop volgende vier over persoonlijkheidstypering met behulp van het Enneagram. De inhoud van deze eerste zes workshops was grotendeels al bekend bij de deelnemers, maar toch waren ook daar enkele nieuwe aspecten aan toegevoegd. De laatste drie workshops waren echter compleet nieuw, want deze stof is afkomstig van Niveau 7, een niveau wat tot op heden nog geen Wholly Science-student heeft bereikt. Deze laatste drie workshops lieten namelijk zien dat via het Enneagram ook zelfkennis kan worden opgedaan dat los staat van de persoonlijkheid.

Dit was nu de derde maal dat we centraal in Noord-Nederland meerdaags bijeen zijn gekomen om ons te verdiepen in Wholly Science. De eerste keer was een hele week (van zondagmiddag tot zaterdagmiddag, gehouden eind april 2022), en daarna volgden twee weekeinden van vrijdagmiddag tot zondagavond (de eerste was eind juli 2022).

Naast deze fysieke bijeenkomsten ziet een vaste kern van Wholly Science-studenten elkaar wekelijks via online videoconferenties. Een deel van deze vaste kern nam deel aan de Enneagram-workshops van afgelopen weekeinde. Tussen hen zijn dankzij deze onthullende workshops sterkere en diepere verbindingen ontstaan, iets wat ik eigenlijk niet goed in woorden kan uitdrukken. Eén van de deelnemers moest er na afloop van de 9e en afsluitende workshop zelfs van huilen, maar dan niet van verdriet. Bij mij was het vooral het gemis aan ons samenzijn dat mij gisterochtend (maandag 6 maart 2023) overviel. Na geprobeerd te hebben dit gevoel te delen in onze Telegramgroep bleek dat ik daarin niet de enige was.

Wat mij al wel bekend was, maar wat toch nog steeds duidelijker voor mij wordt, dat is dat spirituele ontwikkeling alleen mogelijk is via zelfkennis, en dat daarvoor naast de benodigde theorie zoals uitgelegd binnen Wholly Science ook de bewuste interactie met medestudenten onontbeerlijk is.


Neem jij deel aan de eerstvolgende online zelfkennisworkshopreeks?

In de voorgaande twee maanden zijn de zeven modules van Niveau 2 weer één voor één behandeld in een intensieve online workshop, telkens op de vrijdagavond. Voor deze workshopreeks waren er twaalf deelnemers, wat het maximum aantal is. Daarom moest begin december 2022 al op de Pateo-website worden gemeld dat deze reeks was volgeboekt. Naast een live reading tijdens deze online workshop krijgt iedere deelnemer daar ook de videoregistratie van, zodat in plaats van druk mee te schrijven er rustig kan worden gekeken en geluisterd naar deze interpretatie. Wil jij hier een volgende keer ook aan deel gaan nemen, neem dan even contact op. Zodra er minimaal zeven aanmelding zijn wordt er weer een nieuwe online zelfkennisworkshopreeks ingepland.


In april start de online workshopreeks van Niveau 3

Diverse deelnemers aan de aflopen online zelfkennisworkshopreeks hebben aangegeven ook graag de modules van Niveau 3 via interactieve workshops behandeld te willen krijgen. Ook deze workshops zullen online worden gehouden op de vrijdagavond (vanaf 20:00 uur), maar dan om de week. Het is de bedoeling dat we hiermee gaan starten op 14 april 2023. De details zullen binnenkort via de Pateo-agenda bekend worden gemaakt. Alleen Wholly Science-studenten op Niveau 3 (of hoger) kunnen hieraan deelnemen. Ben je nu nog op Niveau 2 maar wil je wel graag meedoen met deze Niveau-3-workshopreeks, zorg dan dat jij jouw zelfkennisrapport op tijd hebt afgerond.


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de tweehonderdenzeventiende Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorige e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


Deze Pateo Nieuwsbrief is ook beschikbaar in het Engels.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2023/03/09.