Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Ervaring van een gevorderde Wholly Science-student

“Nu pas begrijp ik de invloed van mijn persoonlijkheid en de patronen ik daarbij heb gecreëerd, namelijk als een masker van trots, de behoefte om uniek te willen zijn en telkens een belerend vingertje te gebruiken. Iedere keer wanneer ik in mijn maskerende persoonlijkheid werd geraakt had dat neerslachtigheid tot gevolg, waardoor ik me nog meer afsloot. Dit heeft ook alles te maken met kwetsbaar durven zijn. Recentelijk ben ik dit gaan delen met anderen, wat voor mezelf niet alleen enorm bevrijdend werkt, maar ook voor de ander die dit bij zichzelf herkent.

Ik heb twee maal de spirituele “Bergbeklimming” gedaan. Dat was in mijn geval ook nodig, want zo hardnekkig geloofde mijn persoonlijkheid dat mijn ego de waarheid kende. De doorbraak kwam nadat één van mijn paarden hoefbevangen raakte. Energetisch gaf zij aan dat ze haar emoties niet kon laten stromen. Ik heb een half jaar gevochten om te willen blijven geloven dat dit puur fysiek was.

Deze week kwam ze terug vanuit revalidatie, maar na twee dagen liep ze weer kreupel. Bovendien liep één van mijn schapen ook kreupel. Ze lieten mij dus mijn eigen pijn zien. Deze pijn heb ik omdat ik bang ben om mijn spirituele vuur weer te ontsteken, vanwege mijn angst dat het daarna weer toch weer uitgaat. Maar het spiritueel slapend (of “dood”) zijn als de verdoving door de persoonlijkheid, dat werkt voor mij nu niet meer. Ik ervaar een ontstuitbare innerlijke kracht om mijzelf spiritueel te laten ontwaken. Dat is nu mijn nieuwe reis, mijn nieuwe beklimming. En terwijl ik dit schrijf, komt één van mijn paarden mij een duwtje in de rug geven. Kortom, ik moet vooruit, spiritueel gezien. Het is mij nu zo duidelijk!

Ik schrijf dit omdat ik dit niet zonder Wholly Science had kunnen beleven. Ook wil ik benadrukken dat Wholly Science een latent leerproces is, in tegenstelling tot het louter reproduceren van kennis in het reguliere schoolsysteem.”

Yvonne (Wholly Science-student op Niveau 5)




(Naschrift door Johan Oldenkamp: “Bovenstaande reactie ontving ik vanmiddag (woensdag 16 oktober 2024) via de e-mail. Ik ken Yvonne al vanaf ons gezamenlijke SOPN-avontuur in 2012. Haar bericht kwam voor mij precies op het juiste moment, aangezien ik de laatste weken steeds sterker de indruk kreeg dat het Wholly Science-opleidingsprogramma naar mijn idee veel te weinig vruchten afwerpt. Ik begrijp nu dat ik me daar niet druk om dien te maken. Mijn rol is het zo goed mogelijk overdragen van de inzichten. Zodra de Wholly Science-student er klaar voor is zal diegene het kunnen gaan toepassen. Dat vertrouwen heb ik gekregen van het bericht van Yvonne, waarvoor ik haar hartelijk wil bedanken. Uiteraard heb ik eerst haar toestemming gevraagd, voordat ik het een beetje heb geredigeerd en op deze webpagina openbaar heb gemaakt.”)


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2024/10/16.