Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

 

Stadia van ernstige-schokverwerking

 

Het stadium na ontvangst van een ernstige schok is ontkenning. We kunnen daarin niet geloven dat deze schok echt is opgetreden. “Dit kan toch zeker niet waar zijn.” Dit is fase 0.

Maar zodra we het niet langer kunnen ontkennen, dan explodeert de opgebouwde spanning in ons als een uitbarstende vulkaan. Dit is stadium 1 waarin er veel (ingehouden) woede is.

In stadium 2 proberen we datgene wat ons heeft geschokt af te zwakken. We trachten dan (tevergeefs) de ernst ervan af te dingen.

Vroeg of laat gaan we ons vervolgens de volledige ernst ervan realiseren. We bereik daardoor het dieptepunt in stadium 3 van depressie.

In stadium 4 klimmen we langzaam maar zeker weer uit het dal omhoog. Dit is het stadium waarin de situatie wordt geaccepteerd zoals hij werkelijk is. Deze acceptatie opent dan de deur naar een alternatieve perceptie van het schokkende.

In stadium 5 resulteert het integreren van de geaccepteerde perceptie in onze nieuwe normale manier van leven.

Dankzij Wholly Science kunnen we de logica in de volgorde van deze fasen begrijpen. Deze logische volgorde is het resultaat van de Metafysische hoogte van Vuur (stadium 1), Lucht (stadium 2), Aarde (stadium 3) en Water (stadium 4) in de bovenstaande centrale sinusgolf. Tussen de twee Yang-Essenties boven en de twee Yin-Essenties onder is er de Oorspronkelijke Essentie van Aether, die in de bovenstaande figuur die overeenkomt met zowel stadium 0 als stadium 5. Word een Wholly Science-student om hier meer over te leren.


Dit nieuwsbericht, geschreven op vrijdag 2020 juli 10 door Wholly Science-grondlegger Johan Oldenkamp, is ook beschikbaar in het Engels.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2020/07/10.