Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

PateoPedia

Anton Teuben

Anton Teuben

Anton Teuben (26 augustus 1949) huurde in 2008 samen met Evert Jan Beverwijk en InSight (Mark, Ron en Ton) een winkelpand aan de Nieuwe-Ebbingestraat 39 in Groningen, dat eigendom was van de heer Schaap. Het contract werd op naam van zijn toenmalige vriendin Lucretia Meijer gezet. Nadat vele maanden geen huur was betaald, werd uiteindelijk beslag gelegd op Lucretia’s riante woning in Grijpskerk, en werd Lucretia failliet verklaard. Vervolgens huurde Teuben, nadat hij Lucreatia in totaal had opgelicht voor € 35.000, het pand aan de Baron van Nagellstraat 140 in Barneveld. Toen het ook daar een financiële puinhoop werd kwam Jeff Poelstra op orde op zaken te stellen. Dat kon niet verkomen dat Teuben op 15 februari 2011 ook daar met een grote huurachterstand moest vertrekken. Vervolgens werd de leegstaande villa aan de Birkstraat 136 te Soest gehuurd voor maar liefst € 8000 per maand! Eind 2013 moest Teuben ook daar weer vertrekken wegens een forse huurachterstand, en woonde hij een tijdje in een vakantiewoning in Amersfoort.

In maart 2012 werd de website Niburu.nl gestolen door Jeff Poelstra en zijn toenmalige vriendin Alexandra Heydebree, die deze content later online hebben gezet via de website Niburu.co. Om financiële redenen liet Anton, nadat hij het domein Niburu.nl weer in zijn bezit had, het beheer van de website Niburu.nl over aan Maurice Wasbauer, en de redactie van deze website aan diens vrouw Tabitha. Nadat vervolgens een video-interview met hem niet werd geplaatst door de nieuwe redactie beweerde Teuben dat zijn website opnieuw gestolen zou zijn. Tegenwoordig is deze website overgegaan in NineForNews.nl. Teuben begon daarop een nieuwe website, dit keer onder zijn eigen naam: AntonTeuben.nl. Dankzij zijn charisma lukt het hem blijkbaar telkens weer volgers te vinden, ook nu weer in de provincie Groningen. Maar inhoudelijk klopt er opvallend weinig van wat hij al die jaren al beweert. Feitelijk teert hij al ruim een decennium op de kennis van de groep in het Groningse Winsum waar hij sinds 2002 deel van uit maakte. Nadat deze groep omstreeks 2007 niet meer verder wilde met Teuben begonnen zij een eigen website: Star-People.nl. Teuben begon daarop met bijeenkomsten op een camping in Zuidlaren, totdat het winkelpand aan de Nieuwe-Ebbingestraat 39 in Groningen werd gehuurd (waarmee dit stukje begon).

In mei 2015 schreef Teuben dit aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Winsum: “Sommigen van u kennen mij nog van de kledingzaken Walk In, Vanity en Yes, voorzitter van de handelsvereniging en trainer van DWA. In 1992 stopte ik met mijn activiteiten in Winsum, Bedum, Appingedam en Uithuizen en verkocht mijn goed lopende winkels aan een collega (Snuffel) met overname van 24 personeelsleden. Ik verhuurde na de verkoop van Walk In mijn panden op dat moment 930 m2 winkelruimte verdeeld over 4 panden, pub69 en 4 woningen. Financieel dus niets te klagen alleen geld is voor mij niet het belangrijkste.” In eerdere versies vertelde Teuben dat alles van hem zou zijn afgepakt. En weer een andere versie zegt dat dit alles op naam van zijn vrouw stond, en dat hij na de scheiding niets meer had omdat ze niet in gemeenschap van goederen waren getrouwd. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt het wel. Ook voor de vele leugens van Teuben zal dit vroeg of laat het geval zijn.


Gerelateerd


Deze pagina is geschreven door Johan Oldenkamp.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2019/04/21.