Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Godsdienstvrijheid

Pateo TV

Pateo TV, afl. 40

In de voorgaande aflevering van Pateo TV sprak interviewer Johan Oldenkamp met Henk Koelewijn (1959) in diens visspeciaalzaak, gevestigd in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Dat vraaggesprek was op maandagmiddag 17 september 2018. Anderhalve maand later, op maandagavond 5 november 2018, vond een vervolginterview plaats, deze keer in Spakenburg bij Henk thuis. Het centrale thema van dit tweede vraaggesprek was Godsdienstvrijheid. De onderdrukking die Henk en zijn vrouw al 25 jaar ervaren ziet hij als een symptoom van de maatschappelijke en religieuze onderdrukking die sinds de Duistere Middeleeuwen gaande is. Daarom begint dit interview bij de Beeldenstorm uit 1566, wat de volksopstand in de Lage Landen voor meer Godsdienstvrijheid was. Zowel de Vaderlandse geschiedenis die daarop volgde als de hedendaagse hetze tegen Henk komen daarbij ter sprake.

◄ vorige volgende ►

Omdat Henk Koelewijn op vrijwel alle punten is vrijgesproken heeft het Openbaar Ministerie de aandacht maar verlegd naar Henks vrouw, Diana Koelewijn-Saul (1963). Op vrijdagmiddag 9 november 2018 was de rechtszitting tegen haar. Aan het einde van deze zitting las mevrouw Koelewijn de volgende slotwoorden voor:

Hier zit ik dan. Er is tegen mij geen enkele aangifte gedaan. De officier van justitie klaagt mij aan in landsbelang; hij wil mij afschilderen als een grote crimineel. Maar die officier van justitie is zelf bevooroordeeld in deze zaak. Hij, Gerard Robben, heeft in de rechtszaak van mijn man op 25 april 2018 geprobeerd politieagent Alwin Robert van Hoeve (1987) te verlossen van de beschuldigingen die Bennie A. aan Alwin heeft gedaan. Bewust heeft hij de beschuldigingen niet voorgelezen; dit kon ook niet want hij heeft dit ontkent. Toch stond het wel degelijk in het verhoor van Bennie (op blz. 6). En ook in het rechtbankverslag was zijn voorgelezen stuk over Bennie niet meer terug te vinden. En waarom is officier van justitie A.A. van Waveren-van Overbeeke geruisloos verdwenen?

Ik voel mij belaagd door het Openbaar Ministerie. Dit is alleen omdat ze wat zoeken tegen mijn man. Ik had geen last gehad als ik van hem was gescheiden. Dan kon ik zelfs mijn kinderen terugkrijgen. Hoe kan het dan dat bewijsmateriaal van zijn onschuld twee weken voor zijn inhoudelijke zitting is vernietigd? (op 12 april 2018)

De echte achtergrond is geloofsvervolging. Je mag hier niet naar Gods Woord leven. Dan word je vervolgd zoals in de middeleeuwen. Je kinderen, je vrijheid, je bezittingen, je geld en ga zo maar door, alles wordt dan afgepakt. Dit wordt gedaan door de rechtelijke macht met nota bene de hand op Gods Onfeilbaar Woord. Wij zijn bij voorbaat al veroordeeld door de beeldvorming die het Openbaar Ministerie over ons heeft uitgegoten als een emmer stront. Hoe walg ik, en heel Nederland met mij, van een dergelijke handelswijze.

De betrouwbaarheid van de aangevers is nu wel zo’n beetje tot het nulpunt gedaald. Agent Alwin van Hoeve, getrouwd met onze oudste dochter Janine Koelewijn (1983), tevens aangeefster, heeft deze hele vieze praktijk op poten gezet met enkele collega’s. Hij als politieagent weet als geen ander hoe je zoiets vies in elkaar moet draaien om dit alles voor elkaar te krijgen. Dit alles begint met de diefstal en afpersing deze zaken wil het Openbaar Ministerie met alle geweld seponeren. Het bewijs in deze zaken is duidelijk aanwezig.

Met pijn in mijn hart moet ik concluderen hoe onbetrouwbaar deze vier aangevers zijn. Dit zijn wel kinderen van ons en maakt het nog veel pijnlijker voor mij. Neem nou Daniël Koelewijn (1988) uit Urk. Hij is een bewezen pedofiel. Omdat hij door zijn vader van deze daden is weerhouden, door hem apart van de meiden te zetten, moeten wij hem een schadevergoeding geven van € 3500 euro. Ook is hij direct bevriend geraakt met familie Van der Grift waar kinderen van 6 jaar zijn verkracht (soort zoekt soort). De dieven Maria Koelewijn (1993) en Esther Koelewijn (1997) moeten voor hun diefstal ook beloond worden elk € 2500 terwijl ze er al naar eigen zeggen € 50.000 hebben gejat. Dit is toch niet normaal! Janine haar man, politieagent Alwin van Hoeve, heeft met enkele collega’s dit plan voorgekookt zodat officier van justitie Adeline van Waveren het kon uitvoeren. En tot slot heb ik maar één wens en dat is dat we onze kinderen weer in onze armen mogen sluiten en ik weer moeder kan en mag zijn.


Gerelateerd:


 

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2018/12/10.