Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Puritanisme als misdaad

Pateo TV

Pateo TV, afl. 39

Als jongeman had Henk Koelewijn (1959) een levensveranderende spirituele ervaring. Hij was ernstig ziek, en alles wees erop dat hij het niet zou overleven. Maar na deze spirituele ervaring knapte hij wonderwel razendsnel op. Sindsdien wist puritein Henk wat hem te doen stond in dit leven, en dat is zich strikt aan het Woord van God te houden. Maar omdat Henk op geen enkel gebied water bij de wijn wenst te doen, en onder alle omstandigheden zijn rug recht weet te houden, wordt hij door iedereen die dit alles niet zo nauw neemt ervaren als een luis in de pels. Diverse officiŽle instanties gaan daarin nog verder, en proberen zijn Puritanisme als misdaad te bestempelen. Zelfs daar laten ze het niet bij, want inmiddels probeert de Nederlandse justitie ook zijn vrouw Diana (1963) als misdadiger veroordeeld te krijgen. Gewetenloze mensen zullen namelijk niet rusten voordat de laatste gewetensvolle mens kapot is gemaakt. In onderstaande, 39e aflevering van Pateo TV, opgenomen op maandagmiddag 17 september 2018 in de Spakenburgse Visspeciaalzaak in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, biedt interviewer Johan Oldenkamp aan Henk de gelegenheid om zijn licht te laten schijnen op de aantijgingen aan zijn adres.

Henk en Diana uit de Utrechtse gemeente Bunschoten-Spakenburg hebben in totaal negentien kinderen gekregen: Janine (1983), Anna (1984), Jacob (1986), Miriam (1987), DaniŽl (1988), Thomas (1989), Hanna (1991), Abram (1992), Maria (1993), Johannes (1994), Elizabeth (1996), Esther (1997), Cornelius en Jonathan (1999), Lydia (2001), Ruth (2003), Deborah (2004), Naůmi (2006) en Eva (2008). Al hun kinderen hebben een puriteinse opvoeding genoten.

In 2005 werd hun toen 10-jarige zoon Johannes door een heftruck over straat meegesleurd. De verwondingen aan zijn been waren zo erg dat de artsen in het ziekenhuis dachten aan amputeren. Maar vader Henk en moeder Diana vonden dat onacceptabel, en namen de behandeling terug in eigen handen. Daardoor kon Johannes niet alleen zijn been behouden, want na verloop van tijd was er zelfs nagenoeg niets meer te zien van dit zeer ernstige ongeval. Maandenlang heeft moeder Diana hem namelijk intensief verzorgd, dag en nacht, en daar is in het kille ziekenhuis geen budget voor.

In mei 2010 liep hun toen 10-jarige zoon Cornelius derdegraadsbrandwonden op. Vader Henk wist echter inmiddels wat in een dergelijke situatie te doen (want dit was niet de eerste keer dat een kind uit dit gezin zich had gebrand), en behandelde zijn zoon gelijk met Boegem Balsem. Deze zalf werkt echter zo goed dat het door de gevestigde orde (dus de reguliere ziektezorg en de overheid, beiden gecorrumpeerd door de farmaceutische industrie) al vele jaren wordt geboycot. Maar omdat het succesverhaal over de behandeling van de 10-jarige zoon Cornelius breeduit in de media terecht was gekomen is van hogerhand besloten om aan schadebeperking te doen door vader Henk achtereenvolgens neer te zetten als (1) een godsdienstwaanzinnige, (2) een kindermishandelaar en (3) een incestueuze kinderverkrachter.

De strafvervolging tegen vader Henk is gebaseerd op de aangifte tegen hem door vier van zijn kinderen, namelijk Janine, DaniŽl, Maria en Esther. Volgens het openbaar ministerie zou het hier gaan om ďbetrouwbareĒ getuigen, terwijl vader Henk drie dagen daarvoor zelf aangifte had gedaan tegen Maria en Esther voor hun diefstal van € 50,000. Om strafvervolging te ontlopen hebben beide dochters toen samen met hun oudste zus Janine, die getrouwd was met politieagent Alwin van Hoeven (1987), maar snel een tegenaangifte uit de mouw geschud. De incestueuze pedofiel DaniŽl voegde zich maar al te graag bij de groep van aangevers tegen zijn vader. Wat ze vader Henk verweten was onder andere het opsluiten van twee minderjarige dochters die in een gedrogeerde toestand met een 40-jarige man wilden weglopen van huis. Zouden ze toen niet zijn opgesloten, dan waren ze echt weggelopen van huis en met die man meegegaan, met alle gevolgen van dien. En nadat het destijds bekend was geworden dat de achttienjarige DaniŽl diverse jonge zusjes had verkracht (ze gingen toen nog naar de basisschool!) moest hij onmiddellijk het ouderlijk huis verlaten, maar de man waar hij naar toe kon gaan liet enkele dagen op zich wachten. In die tussentijd heeft ook DaniŽl opgesloten gezeten, maar kreeg hij uiteraard wel eten en drinken. Ook ontkent vader Henk de uitgedeelde corrigerende tikken niet. Tegenwoordig doen veel mensen in deze goddeloze maatschappij hier nogal spastisch over, maar dit is sinds mensenheugenis altijd een prima opvoedmethode gebleken. Wat vind jij beter: een tik door een gewetensvolle vader of niets doen door een gewetenloze vader?

Vanwege deze gegronde opsluitingen en gedragscorrecties is puritein Henk echter als een misdadiger behandeld, met twee dieven en een kinderverkrachter als ďbetrouwbareĒ getuigen. Er is in de gevangenis zelfs geprobeerd om hem te vermoorden, tot tweemaal toe, maar Henk laat zich nu eenmaal niet kisten. Nu probeert de corrupte justitie hem te breken door zijn vrouw als misdadiger te gaan vervolgen. De echte misdadigers zijn uiteraard de mensen die verantwoordelijk zijn voor de hetze tegen de puritein Henk en zijn liefdevolle vrouw Diana.


Gerelateerd:


◄ vorige volgende ►

 

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2018/12/10.