Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 180

 

Pateo Nieuwsbrief nr. 180 van zondag 4 februari 2018 over de Bijbelstudieweek

Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Heb jij jouw handleiding al bestudeerd?

Wanneer we een apparaat kopen, dan krijgen we er ook altijd een boekje bij. In dat boekje lezen we dan over de functies van het apparaat, en hoe het te bedienen. Zou het niet fijn zijn wanneer er ook zo’n boekje zou zijn voor de mens, waarin de verschillende functies van de mens worden uitgelegd, en hoe deze te gebruiken? Gelukkig voor ons bestaat er een dergelijke ‘handleiding mens’. En we zijn bovendien allemaal al wel eens (of vaker) in ons leven in de gelegenheid geweest om deze handleiding te bestuderen. Het gaat hier namelijk om het meest verspreide boek ter wereld. En ook dat is geen toeval.

Maar wie leest nu de handleiding voor het gebruik van een nieuw apparaat? We gebruiken het daarentegen gewoon, zonder eerst het boekje te lezen, en leren dan vanzelf wel hoe het precies werkt. En alleen als het echt niet gaat, dan pas pakken we het boekje erbij. Maar ontdekken we op die manier ook de verborgen functies ervan? Halen we op die manier alles eruit wat er mogelijk in zit?

Het meest verspreide boek ter wereld is voor alle duidelijkheid de Bijbel, wat eigenlijk een boekenbundel is. En de boeken van het eerste deel van die bundel zijn ook nog eens gebundeld in de Tanakh (of Tenach). Onder de letterlijke betekenis van de merkwaardige verhalen in de eerste elf hoofdstukken van Genesis zit de ‘handleiding mens’ verstopt. In de vorige nieuwsbrief is al aangegeven dat die geheimen uit Genesis zijn ontcijferd. Deze geheime ‘handleiding mens’ wordt onthuld in het boek ‘Genesis ontcijferd’.

Diverse mensen hebben me laten weten geen € 50 te willen betalen voor dit boek. Ze vinden die prijs te hoog. Ze vergelijken deze prijs met die van andere boeken met eenzelfde omvang. Maar die vergelijking gaat mank. Het is als het vergelijken van appels met …, nee niet met peren, maar met een appelboomgaard. Want met de inhoud van dit boek kun je vervolgens de gehele Bijbel ontcijferen. Misschien had ik beter gelijk € 150 kunnen vragen voor dit boek, zodat het vergelijken met gewone boeken helemaal niet meer aan de orde zou zijn geweest. Daarom ga ik nog deze maand deze prijsverhoging doorvoeren. Dat gebeurt vanaf 14 februari, als een “eerbetoon” aan de door het Vaticaan ingestelde, en later door de commercie omarmde Valentijnsdag. Je hebt vanaf vandaag dus nog tien dagen de tijd om deze ‘handleiding mens’ te kopen voor slechts € 50. Overigens heeft het getal 50 een speciale betekenis, evenals het drievoudige daarvan. Beide worden ook in dat boek uitgelegd.

Genesis ontcijferd

Begrijp mij goed, want het gaat mij hier helemaal niet om het geld. Het gaat mij puur en alleen om de waardering voor de inhoud van dit boek. En in onze maatschappij gebruiken wij geld om de mate van onze waardering aan te geven. Aan mensen die vinden dat dit boek bijvoorbeeld niet meer dan € 10 waard zou zijn wil ik het niet eens verkopen, tenzij dit bedrag voor diegene misschien nog wel meer waarde heeft dan € 50 voor mij. Die mensen kunnen te allen tijde contact met mij opnemen om tot een individuele overeenkomst met mij te komen, en dat geldt ook voor alle andere diensten en producten die Pateo aanbiedt. Voor mensen die wel willen maar het niet kunnen betalen kan namelijk zeker een uitzondering worden gemaakt.

De Bijbelse uitdrukking over paarlen en zwijnen heb ik al vaker gebruikt. Ik ga nog wel even door met het maken van paarlen, want ik heb nog zoveel te delen. Maar ik verknoei mijn tijd niet langer aan zwijnen die er de waarde onvoldoende van inzien. Wie de schoen past …


Ga jij in april mee naar de Bijbelstudieweek in het Duitsland?

Zoals in de voorgaande nieuwsbrief aangegeven is het boek ‘Genesis ontcijferd’ eigenlijk niet goed te begrijpen na eenmaal lezen, want we dienen eerst de oude interpretaties van deze overbekende Genesis-verhalen af te breken. Wellicht al na een tweede keer, maar waarschijnlijker zal het geheel pas na drie keer op zijn plaats beginnen te vallen. En voor wie het nog verder uitgediept wil hebben, die kan in de eerste week van april deelnemen aan de Bijbelstudieweek, gehouden bij Centrum Savita in het Duitse Sauerland. We nemen daarin niet alleen de gehele tekst van de eerste elf hoofdstukken van Genesis door, inclusief de exacte uitleg van ieder woord, maar ook nemen we ruim de tijd voor reflectie en bezinning. Want nu we de werkelijke betekenis kennen van het Woord van God is het namelijk opeens volstrekt duidelijk wat de ware zin van het leven is. En niemand kan aan de hemelpoort beweren het niet geweten te hebben, want iedereen had het kunnen weten!

Kortom, gun jezelf een week de tijd om in het licht van dit alles na te denken over hoe jij de rest van jouw bestaan op deze planeet voortaan verder wilt leven. Het is immers nooit te laat om je te bekeren. Denk nu niet dat dit een Christelijke of een Joodse week zou zijn, want beide religies hebben helemaal niets van doen met het waarachtig dienen van de Ene Ware God. Sterker nog, iedere religie is bedacht om mensen te manipuleren door ze van buitenaf op te leggen wat Goed en Kwaad zou zijn. Ken je het verhaal over de ene boom in het midden van het Paradijs waar Adam en zijn gemalin niet van mochten eten? Inderdaad, dat was de “Boom der Kennis van Goed en Kwaad”. Heb je hier wel een goed over nagedacht? Lees dit verhaal anders nog maar eens een keer (in het tweede hoofdstuk van Genesis), en probeer het dan echt helemaal te begrijpen. Lukt jou dat? Wie meegaat naar de Bijbelstudieweek die gaat dat zeker lukken!


Kennismakingslezingen voor ‘Genesis ontcijferd

Wil je eerst zelf een deel van de oorspronkelijke Genesis-tekst en de uitleg ervan gepresenteerd krijgen, dan kan dat. Binnenkort geef ik deze presentaties in de provincies Utrecht, Zuid-Holland en Antwerpen, telkens op een zondagmiddag. Op 18 maart is dat in Bunnik (provincie Utrecht), op 15 april in Wiekevorst (provincie Antwerpen), en op 29 april in Rotterdam (de provincie Zuid-Holland). Om de drempel zo laag mogelijk te houden bedraagt de toegangsprijs slechts € 5 per deelnemer. Deelname is op volgorde van aanmelding, totdat deze ruimtes zijn volgeboekt. Geef je dus zo snel mogelijk op. Wanneer een bijeenkomst is volgeboekt zal dit onmiddellijk worden aangegeven op de Pateo.nl-website bij de agenda, waar ook de informatie over deze presentaties kan worden gevonden.


Wie was Klaartje van der Grift uit Baarn?

Klaartje van der Grift overleed op 27 november 1969. Ze had het syndroom van Down. Tijdens haar leven werd ze een “mongooltje” genoemd. Mensen met deze aandoening werden in die tijd meestal niet ouder dan een jaar of 50, en zeker niet ouder dan 60 jaar. Maar Klaartje zou officieel 70 jaar oud zijn geworden, wat gewoon onmogelijk is. Dan kon alleen omdat er met haar geboortedatum was gesjoemeld. Via valsheid in geschrifte werd zij in de burgerlijke stand opgenomen als het negende kind en derde dochter van Dirk van der Grift (1855 –1933) en Klara van Woudenbergh (1855 – 1926), geboren op 19 januari 1899. Maar in werkelijkheid was Klaartje de dochter van “koningin” Wilhelmina (1880 – 1962) en Heinrich (1876 – 1934), geboren op 30 april 1909 te paleis Soestdijk. In de nacht volgend op deze geboorte werd dit “mongooltje” snel omgeruild voor een geheel gezond meisje, dat later Juliana werd genoemd. In werkelijkheid was deze Juliana de dochter van de oudste dochter van Klara en Dirk van der Grift, genaamd Antje van der Grift (1884 – 1970). Deze Antje vertelde in de jaren 60 toen zij in een bejaardentehuis zat dat “koningin” Juliana haar dochter was. Iedereen dacht dat het hier om een dementerende bejaarde zou gaan, maar ze sprak de waarheid. Zeer waarschijnlijk heeft de familie Van der Grift een flinke som zwijggeld ontvangen voor deze babyruil van 1909. Maar daar had Juliana’s echte moeder op latere leeftijd dus lak aan. Hierover gaat de achtste aflevering van de onthullende O-show:


Gun jij jezelf een vakantieweek vol zelfkennis?

Vroeg of laat kom je er achter dat bewustzijnsontwikkeling zonder zelfkennis is als een huis gebouwd op drijfzand. Het is een schijnontwikkeling, volledig gebaseerd op fantasie. Wie echt tot innerlijke vrede, tot Verlichting of tot God wil komen, die zal dus eerst zichzelf grondig dienen te kennen. En alleen wanneer je dit op een wetenschappelijke manier aanpakt, dan kun je jezelf uiteindelijk waarheidsgetrouw gaan zien. Zonder wetenschappelijke methoden blijf je jezelf namelijk zien zoals jij jezelf graag wilt zien. Nagenoeg alles wat te koop is op het gebied van “spiritualiteit” bevestigt jouw eigen zelfbeeld, en daarom is het ook zo populair. Maar het is juist nodig om jezelf te bestuderen als een nog onbekend verschijnsel. Daarom gebruik ik zeven verschillende zelfkennismethoden, want de kans dat iemand bekend is met alle zeven is erg klein.

Begrijp jij dat zelfkennis de basis vormt van bewustzijnsontwikkeling, neem dan in april of juni deel aan een vakantieweek middenin de heerlijke natuur van het Duitse Sauerland. De vijfdaagse vakantieweek in april is van woensdag tot zondag, en de zevendaagse vakantieweek in juni is van zondag tot zaterdag. Kijk voor meer informatie op Levensenergie.be (met ‘be’ van bewust beleven).


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdentachtigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorig e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2018/02/04.