Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief nr. 190

 

Pateo Nieuwsbrief van zondag 17 november 2019 over de samenkomst van Geschiedkunde en Mythologie

Wil je een idee krijgen hoe de toekomst mogelijk zal zijn, dan dien je in ieder geval het heden goed te begrijpen, en daarvoor is het vervolgens nodig dat je de geschiedenis kent. Het bestuderen van het verleden is daarom veel belangrijker dan de moderne mens meent. De geschiedenis blijft zich bovendien herhalen zolang we onszelf niet naar een hoger niveau van bewustzijn hebben gebracht. In het Frans klinkt dit bijna poëtisch: l’histoire se répète.

De gangbare gedachte is dat de mensheid zich als vanzelf steeds verder ontwikkelt. Deze aanname is mede gebaseerd op de meest onwetenschappelijke onzin die ooit is bedacht, en dan heb ik het over de zogenaamde “evolutietheorie”. Om te beginnen is dit helemaal geen theorie, maar een geloof. Van een theorie probeer je immers vast te stellen of deze juist is, maar iemand die ook maar durft te twijfelen aan de juistheid van de evolutiereligie wordt gelijk als een ketter geëxcommunieerd, en kan een “wetenschappelijke” loopbaan binnen de reguliere academische wereld gedag zeggen. Dat het leven zich als vanzelf zou evolueren is verworden tot een fundamenteel dogma, en dit in twijfel durven trekken staat daarom gelijk aan heiligschennis.

Maar laten we eens ons gezonde verstand gebruiken, voor wie daar wellicht nog over kan beschikken. Zijn wij als mensheid slimmer dan de mensheid van een eeuw geleden? Misschien vermoed je nu van wel, maar denk de computerchip nu eens weg uit ons hedendaagse leven. Zonder hulp van al die moderne technologie is de moderne mens bij lange na niet zo ontwikkeld als die van de achttiende of begin negentiende eeuw. Wie kan tegenwoordig zonder digitale hulp nog foutloos rekenen of spellen? Kortom, de mensheid lijkt zich te ontwikkelen, maar dit is slechts schijn, want het zijn onze hulpmiddelen die steeds geavanceerder worden.

“Ja maar, Johan, wat zie jij nu precies als probleem? Het leven wordt zo toch steeds gemakkelijker? Vroeger waren de mensen erg druk met zaken die we nu door apparaten laten doen. Daardoor kunnen we tegenwoordig die vrijgekomen tijd besteden aan wat we zelf belangrijk vinden. Dat is toch vooruitgang?” Nee, zeg ik dan, want deze technologische vooruitgang gaat gepaard met een mentale degeneratie. We weten allemaal dat spieren die te weinig worden gebruikt verslappen. Dit geldt ook voor onze hersenen. Zonder dagelijkse breintraining wordt een mens steeds dommer.

Om dit zelf te gaan beseffen hoeven we alleen maar het huidige aanbod op televisie en radio te vergelijken met dat van minimaal 35 jaar geleden. Alles gaat nu veel sneller en flitsender, maar dit is om het gebrek aan diepgang te maskeren. En wanneer er tegenwoordig in medialand toch wordt gepoogd om diepgang te brengen, dan is dat vanwege het gebrek aan echte intelligentie doorgaans oeverloos saai en tenenkrommend onbeduidend.

Waar het allemaal echt om gaat, dat is de vraag naar de zin van het leven. De moderne mens heeft eigenlijk geen tijd om over deze schijnbaar onbenullige vraag na te denken. En wanneer deze tijd er wel is, dan is er domweg de puf niet voor. Maar toch is het beantwoorden van deze vraag helemaal niet moeilijk: De zin van het leven is om je leven zinvol te maken. Maar dan krijgen we natuurlijk gelijk de vervolgvraag: Wat is een zinvol leven? Het antwoord hierop is een stuk lastiger, want dat kun je eigenlijk pas geven nadat jouw leven in dit aardse bestaan is afgelopen en je terugkijkt op jouw levensjaren in deze fysieke werkelijkheid. Bij dit terugkijken kun je overigens geen gebruik meer maken van al die slimme hulpmiddelen waaraan we in dit leven steeds sterker verslaafd zijn geraakt, maar dat terzijde.

De vorige nieuwsbrief ging over de komende financiële crisis. Maar over de huidige verstandelijke crisis maak ik me nog veel meer zorgen, want dit is de afgelopen decennia steeds erger geworden. Omdat het collectief en heel geleidelijk gebeurt blijft het vrijwel onopgemerkt. Deze nieuwsbrief wordt bijvoorbeeld gestuurd naar duizenden mensen, maar slechts een zeer klein percentage leest dit ook echt. De overgrote meerderheid vindt dat de tekst te lang is, en gaat snel weer door naar zogenaamd belangrijkere zaken. “Ja maar, Johan, jij schrijft ook altijd zo moeilijk.” Als dat al zo is, dan zegt dat vooral iets over de ontvanger, althans zo zie ik dat. Ik doe namelijk echt mijn best alles zo eenvoudig en duidelijk mogelijk op te schrijven. Als dit probleem al bestaat, dan ligt dat naar mijn idee aan de verstandelijke beperktheid van de lezer.

Kortom, de moderne mens wordt verstandelijk steeds beperkter. Om dit tegen te gaan kun je gelukkig het Wholly Science-opleidingsprogramma gaan volgen. De eerste twee niveaus zijn ook beschikbaar in het Nederlands, maar de laatste drie niveaus zijn vooralsnog alleen in het Engels leverbaar. Bij voldoende vraag sluit ik echter niet uit dat ook deze drie vervolgniveaus in het Nederlands beschikbaar zullen komen in de nabije toekomst.

Daarop vooruitlopend ga ik volgend jaar centraal in Nederland de eerste twee modules van Niveau 4 in het Nederlands presenteren op zaterdagmiddag 22/2. Voor slechts € 15 kun je deze presentatiemiddag bijwonen. Deze spotgoedkope entreeprijs is namelijk ook nog eens inclusief een gedrukt boek ter waarde van € 11. Wil je deze unieke voordracht niet missen, meld je dan snel aan, want deelname is op volgorde van aanmelding inclusief betaling. Wie heeft betaald nadat de zaal is volgeboekt krijgt uiteraard het entreegeld terug.

Deze nieuwsbrief begon met het benadrukken van het belang van historische kennis. Tijdens deze presentatiemiddag word je mee teruggenomen naar het allereerste begin van de mens op deze bijzondere planeet. Door Geschiedkunde en Mythologie samen te brengen wordt duidelijk wat er zich in het verre verleden echt heeft afgespeeld op het aardoppervlak en vooral daarboven. Het verhaal dat is vastgelegd in de wereldberoemde “Steen van de Zon” van de Azteken vertelt ons dat er vier eerdere zonnen zijn geweest. In mijn presentatie op 22-☼2-2☼2☼ zal ik niet alleen aantonen dat dit juist is, maar ook zullen we elk van die voorgaande perioden met een eerdere zon de revue laten passeren. Bovendien zal ik aan de hand van historische celestijnse gebeurtenissen laten zien waar onze overbekende mythologische verhalen nu werkelijk over gaan, want dat zijn allemaal geschiedkundige overleveringen in een gepersonaliseerde vorm. Ik beloof daarom dat dit een onvergetelijke middag zal gaan worden vol met spraakmakende onthullingen. Het is daarbij mijn bedoeling om het wereldrecord van het aantal aha-erlebnissen per uur te gaan verpulveren. Hopelijk kunnen de mensen van het Guinness Book of Records hierbij aanwezig zijn om dit te gaan vastleggen. Wil jij later kunnen zeggen dat jij hierbij aanwezig was? We gaan samen geschiedenis schrijven door de waarheid over onze geschiedenis naar buiten te brengen!


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdennegentigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorig e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2019/11/17.