Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 193

 

Pateo Nieuwsbrief van zondag 12 juli 2020 over de Beproeving

In de voorgaande nieuwsbrief van 4½ maand geleden bekritiseerde ik de neppandemie, maar ik zag toen niet aankomen dat vrijwel alle regeringen wereldwijd vrijwillig zouden gaan meewerken aan een economische opoffering van ongekende grootte. En die andere grote prijs die we als samenleving hiervoor moesten gaan betalen is sociale afzondering en isolatie. Beide soorten maatregelen vallen wat mij betreft onder het kopje ‘verdeel en heers’.

Het is inmiddels inderdaad een neppandemie gebleken, net zoals destijds bij de “varkensgriep” uit 2009. Echter zijn we deze keer als samenleving voorgoed onze oude ‘normaal’ kwijtgeraakt. Het nieuwe “normaal” zal ons nog tijdenlang terroriseren, daar kunnen we zeker van zijn. Maar er zijn ook pluspunten, want iedereen die het durft te zien weet nu dat de overheid een verlengstuk is van de werkelijke overheersers. De schijndemocratie heeft eindelijk zijn ware gezicht durven laten zien. En natuurlijk komt er dan veel tegenstand. Maar je moet je goed beseffen dat de werkelijke overheersers een langetermijnplan hebben. Al honderden jaren proberen ze iedereen die wijst op dit plan weg te zetten als complotdenker, maar de feiten spreken hier toch echt voor zich.

De acterende marionetten uit het Binnenhof spelen inmiddels schaamteloos hun corrupte rolletjes, evenals de diverse corrupte overheidsdiensten. Hierdoor doorziet een steeds grotere groep verontruste mensen deze op leugens gebaseerde regering. Komt er dan een revolutie? Hoe gaat het nu verder?

Zoals ik hierboven al aangaf, en al veel vaker heb benadrukt, werken de mondiale overheersers volgens een langetermijnplan. Iemand als Eric Arthur Blair (1903 – 1950) doorzag dit plan. Daarom schreef hij in 1948 onder het pseudoniem ‘George Orwell’ het welbekende boek ‘1984’. Daarin waarschuwt hij voor de opkomst van een totalitair regime. We weten nu dat het nazisme een poging was van diezelfde mondiale machtswellustelingen om tot zo’n maatschappij te komen die gebaseerd is op totale controle van alles en iedereen. En het communisme en het kapitalisme hebben precies hetzelfde doel.

De kaarten voor de realisatie van een dergelijk totalitair regime liggen nu open en bloot op tafel. De “wakkeren” weten dit al vele jaren, zelfs al meerdere decennia, maar ook de mensen die tot nu toe heel naïef de (r)overheid hebben vertrouwd kunnen dit nu niet langer negeren. Het beest wil nu immers openlijk alle macht naar zich toetrekken.

Maar besef je wel wat ik bedoel wanneer ik het heb over ‘totale controle’? Daarmee bedoel ik niet alleen de fysieke heerschappij van een dictatuur waarin ieders handel en wandel volledig door de (r)overheid wordt beheerst. Nee, het gaat naast deze externe overheersing vooral over de controle over ieders binnenwereld, precies zoals staat beschreven in het boek ‘1984’. In de Tweede Wereldoorlog experimenteerden de Nazi’s er lustig op los, want ze wilden weten hoe je mensen het beste totaal kunt beheersen. Daarna zijn deze “wetenschappers” via Operatie Paperclip aan de andere kant van de Atlantische Oceaan doorgegaan met hun experimenten, en dan doel ik bijvoorbeeld op de hersenspoelprogramma’s MK-ULTRA en Monarch. We zijn nu een halve eeuw verder, en denk nu niet dat het daarbij is gebleven. Geavanceerde hersenspoeling is tegenwoordig volledig geïntegreerd in de massamedia, en dit omvat voor alle duidelijkheid de mainstream media, alle social media en het leeuwendeel van de alternatieve media. Naast propaganda worden deze massamedia voornamelijk gebruikt om mensen bezig te houden. Daarom zijn kijkcijfers hiervoor ook zo belangrijk. Wie de massa hebt beste vast kan houden wordt daarvoor het meeste beloond.

Dacht je dat met het bovenstaande al een groot plaatje werd geschetst van de huidige situatie, haal dan nu eest maar even een paar maal diep adem, want het werkelijke plaatje is nog veel groter. Het gaat de mondiale heersers namelijk niet echt over wat jij wel of niet doet, en zelfs niet werkelijk over hoe jij denkt of wat jij voelt. De hoofdprijs waar het uiteindelijk allemaal om draait is jouw Ziel.

Uiteindelijk eindigt vroeg of laat voor ieder van ons dit fysieke bestaan. Dat is een zekerheid. Maar daarna, hoe gaat het dan verder? Vrijwel niemand lijkt geïnteresseerd te zijn in deze vraag. Maar kun jij een vraag bedenken die belangrijker is? Ik niet. Dat er nauwelijks wordt gezocht naar het antwoord op deze essentiële vraag is op zich al een bewijs van het succes van de hersenspoeling door de mondiale overheersers. Gewone mensen maken zich een leven lang druk over zaken die op het sterfbed opeens volstrekt onbelangrijk blijken te zijn. De (vegetarische) hamvraag is dan natuurlijk of zij met of zonder Ziel het hiernamaals betreden.

Je weet misschien dat ik de Bijbel bestudeer. Maar dat doe ik niet op een religieuze manier, want ik geloof er geen woord van. Als wetenschapper wil ik volledig begrijpen waar ieder verhaal uit deze Boekencollectie nu echt over gaat. Al bijna vier jaar lang analyseer ik de oorspronkelijke Bijbelteksten en maak daar maandelijks twee video’s over voor de abonnees op Heelige Schrift TV. En daar zal ik ook nog een flinke tijd mee doorgaan, want ik heb deze ongeveer 800.000 woorden nog lang niet allemaal opnieuw vertaald.

Zonder alle andere oude geschriften tekort te willen doen is de Bijbel voor mij het allerbelangrijkste Boek (of beter ‘Boekenbundel’). Het is bovendien het veruit meest verkochte boek ter wereld, en in opvallend veel hotelkamers ligt er een exemplaar van. Voor gewone mensen kun je de Bijbel vergelijken met de kleine lettertjes van een contract. Ook al wordt dit niet gelezen, het is toch rechtsgeldig. In dit openbare Contract dat geldig is voor ieder mens staat heel expliciet beschreven wat de voorwaarden zijn voor de toegang naar ‘Boven’, en ook wat de consequentie is van het schenden ervan. Wie bij de Hemelpoort uitroept dit alles niet te hebben geweten hoeft geen hulp te verwachten van de Celestijnse Ombudsman, want we hebben allemaal de kans gehad om deze “kleine lettertjes” te lezen. We vonden het alleen niet belangrijk genoeg toen we nog in ons fysieke lichaam leefden. Misschien krijg je vervolgens nog een nieuwe kans in een volgend fysiek leven, maar misschien ook niet.

Het hang er namelijk van af wat jij in jouw fysieke bestaan hebt gedaan met jouw metafysische Ziel. Dat is namelijk waar het allemaal echt om draait. Maar als gevolg van de systematische hersenspoeling, zoals hierboven al aangestipt, weet vrijwel niemand (meer) wat de Ziel is. De meeste mensen menen dat dit hun gevoel zou zijn. En ook wordt het vaak verward met de Geest, wat in het dagelijkse taalmisbruik veelal gelijk wordt gesteld aan het denken of datgene wat denkt. Wholly Science bewijst niet alleen dat dit allemaal onjuist is, maar toont vooral wat het wel is! Je zou verwachten dat iedereen erna smacht om dit Grote Geheim te weten te komen, maar niets is minder waar. Ik kan daarom alleen maar mijn felicitaties overbrengen aan de mondiale overheersers. Hun plan blijkt tot nu toe erg goed te werken.

Hoeveel nieuwsbrieven moet ik nog schrijven voordat jij beseft dat je bent gehersenspoeld? “Nou, ik niet, hoor, Johan. Ik ben hartstikke wakker.” (Dat je door een steek door het hart wakker zou worden laat ik maar even buiten beschouwing.) Ben jij van mening dat dit niet op jou van toepassing is, leg mij dan eens uit wat de Ziel en de Geest zijn, en wat beide te maken hebben met de zin van het leven. Kun je dat niet, word dan eerlijk naar jezelf, en durf te erkennen dat je nog niet Spiritueel Wakker bent.

Wil je wakker worden, eerst maatschappelijk en daarna Spiritueel, volg dan het Wholly Science-opleidingsprogramma of ga hier mee door. Dit opleidingsprogramma is nu ook geheel in het Nederlands beschikbaar, evenals in het Engels. Pas aan het einde van Niveau 5 kun je van jezelf zeggen dat je Spiritueel Wakker bent, en niet eerder. Maar wil jij jezelf liever voor de gek houden, dan is dat jouw zaak. Je moet dan alleen niet straks bij de Hemelpoort in je beste Duits zeggen: “Aber ich habe das nicht gewusst!”.


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdendrieënnegentigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorig e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2020/07/12.