Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 216

Pateo Nieuwsbrief van vrijdag 28 oktober 2022 over de noodzaak van betaling

Beste Wholly Science-student,

Deze Pateo Nieuwsbrief is alleen verstuurd aan Wholly Science-studenten in de meeste ruime zin van het woord. In strikte zin dien je daarvoor te zijn begonnen met het volgen van het Wholly Science-opleidingsprogramma, bijvoorbeeld door de bestudering van het betreffende introductieaanbod (bestaande uit de eerste vier modules van Niveau 1 en een voorproefje van module 3A). In de zomer van 2018 ben ik begonnen met de ontwikkeling van dit Wholly Science-opleidingsprogramma. Ter voorbereiding hierop heb ik in 2016 de 33-delige Wholly Science-videocursus gemaakt, na deze lesstof eerst in diverse studiegroepen verspreid over het land te hebben behandeld. En daarvoor waren de (zelf-) studieweken, aanvankelijk in het Franse Haute-Marne (vanaf 2011), en daarna in het Duitse Sauerland (vanaf 2016). Het begon allemaal in 2008 met presentaties door heel Nederland en later ook in Vlaanderen, gevolgd door tal van workshops. Parallel hieraan ben ik Wholly Science-boeken gaan schrijven. Iedereen die gedurende de afgelopen 14 jaren van dit alles één of meer kernproducten heeft besteld ontvangt deze nieuwsbrief.

Ik schrijf jou deze nieuwsbrief om aandacht te vragen voor iets wat mij grote zorgen baart, namelijk de gebrekkige doorstroom in de bestudering van Wholly Science. Zo hebben 170 van jullie het introductieaanbod aangeschaft, maar zijn daarna tot op heden niet verder gegaan met het voltooien van Niveau 1. Ik begrijp dit niet goed. Smaakten deze vijf video’s en het bijbehorende e-boek dan niet naar meer?

Ook is er ruim een dozijn van jullie dat lijkt zijn gestrand op Niveau 2. Eerder deze week heb ik met name hen erop geattendeerd dat we in januari en februari weer een online workshopreeks gaan houden, waarbij deze keer alle zeven zelfkennismethoden aan bod komen. Dit heb ik gedaan via in totaal bijna 70 individuele e-mailberichten. Slechts drie hiervan hebben vervolgens de moeite genomen om mij te antwoorden. De eerste gaf aan dat hij videoconferencing niet ziet zitten, maar wel mee wil doen zodra het (weer) in fysieke bijeenkomsten wordt aangeboden. De tweede gaf zich enthousiast op omdat ze meende dat deze workshops gratis zouden zijn, aangezien zij al op Niveau 2 zat. Na haar hierop te hebben gewezen heb ik niets meer van haar vernomen. En de derde wilde er nog even over nadenken, maar gaf wel aan dat hij de indruk had dat het opleidingsprogramma een verdienmodel was. Ook hij vindt blijkbaar dat Wholly Science gratis zou moeten zijn, waarmee hij impliciet aangeeft er de waarde niet van in te zien, of er in ieder geval niet voor wenst te betalen.

Zoals je hebt kunnen in lezen in Pateo Nieuwsbrief nummer 214 (van zondag 14 augustus 2022) zijn we begonnen met het gezamenlijk lezen en bediscussiëren van een boek dat aan de basis heeft gestaan van mijn ontwikkeling van Wholly Science. In dat boek kunnen we ook lezen wat een zeer groot Leermeester heeft gezegd over de noodzaak van betaling. Zo benadrukt hij om te beginnen dat de mensen iets waar zij niet voor hoeven te betalen niet op prijs stellen. Vervolgens geeft hij verderop in dit boek aan dat velen zonder de minste noodzaak vele moeilijkheden trotseren. Dit staat er vervolgens letterlijk: “Maar voor een zaak van het allerhoogste gewicht die hun werkelijk iets belangrijks zou kunnen geven, steken ze geen vinger uit. Zo is de menselijke natuur. De mens wil onder geen beding ooit voor iets betalen, en helemaal niet voor dat wat het allerbelangrijkste voor hem is. U weet nu dat niets voor niets kan worden verkregen, dat voor alles betaald moet worden en wel naar evenredigheid van wat men ontvangt. Maar gewoonlijk denkt men juist andersom. Voor kleinigheden die volslagen nutteloos voor hem zijn, heeft iemand alles over. Maar voor iets belangrijks, nooit. Dat moet zo maar vanzelf naar hem toekomen.”

Het is dus nodig dat jij betaalt voor Wholly Science. In eerste instantie gaat dit over geld, maar die betaling laat alleen maar zien hoe waardevol jij Wholly Science vindt. Dit prijskaartje zorgt derhalve voor de eerste schifting. Echter de werkelijke betaling is niet in geld, maar in inspanning! Alleen door je in te spannen kun je uiteindelijk de vruchten van de toepassing van Wholly Science gaan plukken. Steek je zelf geen vinger uit, dan krijg je namelijk precies waar je recht op hebt, en dat is helemaal niets.

Kies jij ervoor om jezelf voor de gek te blijven houden, dan is dat jouw zaak. Ik heb in ieder geval besloten om mijn tijd en energie voortaan alleen nog te steken in echte Wholly Science-studenten, die er de waarde wel van inzien en ook bereid zijn om hun vingers ervoor uit te steken.

Spirituele ontwikkeling vraagt om langdurig en intensief werken aan jezelf. Iedereen die meent dat dit niet nodig zou zijn is in de (New Age-) val getrapt. En iedereen die meent zichzelf aan de eigen haren omhoog te kunnen trekken heeft het ook nog niet helemaal begrepen. We kunnen het alleen maar samen doen, geholpen door Wholly Science als onze onpartijdige methode voor de Wetenschappelijke ontwikkeling van onze Spiritualiteit. Doe jij mee?

Wholly Science : hereniging van Wetenschap & Spiritualiteit

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de tweehonderdenzestiende Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorige e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2022/10/28.