Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 214

Pateo Nieuwsbrief van zondag 14 augustus 2022 over zoeken naar het wonderbaarlijke


Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Ben jij ook op zoek naar het Wonderbaarlijke?

Het boek dat in mijn studententijd een onuitwisbare indruk op mij heeft gemaakt ging ook over Psychologie, maar behoorde nadrukkelijk niet tot het curriculum van de (Groningse) universiteit. De titel van dit boek is ‘Op zoek naar het wonderbaarlijke – Fragmenten van een onbekende leer’. Daarin staat het verslag opgetekend van de Russische onderzoeker P.D. Ouspensky (1878 – 1947) die van 1914 tot 1922 kennis heeft gemaakt met Meester G.I. Gurdjieff en vooral met diens levenswerk, doorgaans aangeduid als de ‘Vierde Weg’. Wij leven nu precies een eeuw later, en de essentie van dit boek is onverminderd actueel gebleven. Deze 214e editie van de Pateo Nieuwsbrief is alleen aan Wholly Science-studenten gestuurd, die allemaal, naar ik aanneem, eveneens op zoek zijn naar het Wonderbaarlijke. Het allesomvattende paradigma dat ons daartoe in staat stelt is Wholly Science.

In het tiende hoofdstuk van dit inspirerende boek wordt aangegeven dat we pas op de (Vierde) Weg kunnen komen nadat we de trap hebben beklommen die ons naar het begin van deze Weg leidt. De zeven niveaus van het Wholly Science-opleidingsprogramma dienen als onze trap om op onze Weg te geraken.

Vanaf komende week bespreken we iedere woensdagavond een hoofdstuk uit dit onthullende boek. Dat doen we online via Zoom vanaf 21:00 uur, na afloop van de wekelijkse studiegroepbijeenkomst (die van 20:00 uur tot 21:00 uur wordt gehouden en waarbij iedere Wholly Science-student welkom is). Wie klaar is voor de ontmoeting in het eigen leven met het buitengewone, bijzondere of wonderbaarlijke, die grijpt de kans om deel te nemen aan deze leesgroep met beide handen aan!


Laatste oproep voor deelname aan de middagconference op 3 september

In de voorgaande nieuwsbrief heb ik al aangegeven dat lachen gezond is. Verder zou het wel eens mijn laatste publieke optreden kunnen zijn, want het feit dat ik zo mijn best moet doen om deze grote zaal vol te krijgen geeft natuurlijk te denken. Heb jij je nog niet aangemeld voor deze unieke en vooral hilarische conference op zaterdagmiddag 3 september in het midden van Nederland (in Hoevelaken om precies te zijn), doe dit dan per omgaande alsnog. De zaal is nu voor tweederde gevuld, en dat is in mijn ogen een derde te weinig. Laten we er samen als gelijkgestemden een onvergetelijk feest van maken. Wat ik dan ga presenteren over onze taal is in mijn ogen de ideale mix van kennis en humor.

Taalkundige rariteiten : Pateo’s middagconference over taal op 3/9/2022

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de tweehonderdenveertiende Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorige e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2022/08/14.