Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Bijbelstudie met Johannes de Sloper

Bijbelstudie

met Johannes de Sloper

 

Onze gezamenlijke samenleving wordt steeds goddelozer. Maar dat is niet de schuld van de ongelovigen. Nee, dat komt juist door de gelovigen!

Gelovigen dienen namelijk niet God, maar daarentegen hun voorstelling van wat God zou zijn. Dat vormt de kern van hun geloof. En omdat gelovigen het niet zeker weten, geloven ze maar in wat ze menen dat waar zou zijn. Gelovigen geloven in dus in hun eigen beeld van God. En ze beseffen niet eens dat ze daarmee Gods Tweede Gebod overtreden.

Iedereen die gelooft, heeft diens huis op drijfzand gebouwd. Ons huis is namelijk een metafoor voor ons begrip van de werkelijkheid. Daarentegen vraagt God van ons om ons huis op rots te bouwen. Wie doet wat God van ons vraagt, die zal daarom moeten beginnen met het afbreken van het oude, ongegronde huis. Daarbij wil ik, Johannes de Sloper, jou graag een handje helpen. En ook kan ik jou daarna ondersteunen bij het opnieuw opbouwen van jouw nieuwe, rotsvaste huis, maar dat komt later.

In onderstaande videoreeks over Bijbelstudie worden de heilige, ongegronde huizen van gelovigen vakkundig gesloopt:

afl. link onderwerp opnamedatum speelduur
1
link
Dominee
2020/09/12
2:43
2
link
Vulgaat
2020/09/17
2:27
3
link
FarizeeŽn
2020/09/18
3:10
Johannes de Sloper is een alias van allround onderzoeker dr. Johannes H. Oldenkamp. In 2016 is hij gestart met het diepgaand, woord-voor-woord bestuderen van de Bijbelteksten. Zijn bevindingen deelt hij sindsdien twee maal per maand met de abonnees van Heelige Schrift TV. Neem bij voorkeur via e-mail contact met hem op.

Deze videoreeks over Bijbelstudie met Johannes de Sloper is ook beschikbaar in het Engels en Duits.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2020/09/29.