Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Het is weer eens hommeles tussen beerputdelvers

“Wie met pek omgaat wordt ermee besmet. Kent u die uitdrukking?”, zou Dominee Gremdaat gezegd kunnen hebben. Hoe dan ook, de mensen die beweren het kwaad in de wereld te willen bestrijden beginnen zelf steeds meer op het kwaad te lijken. Helaas gaat deze vlieger ook af en toe op voor mezelf, maar daarover verderop meer.

Eerst wil ik het hebben over Micha Kat (1963). Hij werkte aanvankelijk als freelance journalist voor het NRC Handelsblad. Nadat ze daar niets meer van hem moesten hebben is hij door de familie Poot ingehuurd om hun (vermeende) tegenstanders zwart te maken. Naar verluidt kreeg hij daar € 3000,- per maand voor, terwijl hij ondertussen bij zijn volgers bleef bedelen om donaties. Hij was in die tijd dus niet alleen een oplichter, maar ook een katvanger voor Jan Poot (1924) en diens zoon Peter Poot (1954). Zo kon hij zijn luxe appartement in Schiedam betalen, terwijl hij grote delen van het jaar in het buitenland verbleef.

Deze Micha Katvanger is in mijn ogen de allerslechtste reclame voor onafhankelijke onderzoeksjournalisten. Zijn schreeuwerige schrijfstijl vol schuttingwoorden zorgt er voor dat weldenkende mensen worden weggejaagd. Toch heeft hij desondanks (of juist daarom) redelijk wat volgers. Tegen deze volgzame mensen heb ik de neiging om Louis van Gaal (1951) te citeren: “Zijn jullie nu zo dom of ben ik nu zo slim?” Deze manische Micha heeft wel eens gezegd de Nederlandse Alex Jones (1974) te willen zijn, en daarmee geeft hij precies aan waar hij echt voor staat. Ze zijn inderdaad beiden schreeuwlelijken, en ze “vergeten” ook allebei te vertellen waar het echt om gaat. Echte waarheidsvinders weten namelijk dat je niet moet letten op wat iemand zegt, maar juist op wat iemand niet zegt.

Indien manische Micha een echte onderzoeksjournalist zou zijn geweest, dan had hij toch ook kunnen ontdekken wat ik na twee dagen studie al heb kunnen aantonen, namelijk dat Joris Demmink (1947) in mei 1999 Beatrix von Amsberg (1938) uit de brand heeft geholpen, en dat hij sindsdien “koninklijke” bescherming geniet (zie onderstaande video). Je kunt dan wel blijven schreeuwen wat deze man allemaal niet op zijn geweten heeft, maar dat heeft geen enkel effect wanneer we niet eerst die “koninklijke” bescherming volledig blootleggen. Heb je die katvanger ooit horen praten over het waarom Joris D. klaarblijkelijk boven de wet staat?

Momenteel heeft Micha K. weer ruzie met Eric Donk van JDTV, wat staat voor Joris Demmink TV. En op zijn “journalistieke” manier komt nepjournalist Kat weer met de meest vergaande beschuldigingen aan het adres van Donk. Vreemd genoeg wordt ook ik daarbij door manische Micha genoemd, en wel als een “staatstrol”. Hoeveel draadjes zitten er inmiddels los bij hem? Bekijk gewoon mijn video over de afschuwelijke moord op Marianne Vaatstra, en je ziet gelijk wie hier aan onderzoeksjournalistiek doet en wie hier de katvanger is:

Begrijp me goed: ik neem het niet op voor Eric Donk, want ik ken hem niet. Maar wie het opneemt voor Micha K. terwijl bekend is dat hij liegt, bedriegt en manipuleert, die mag rekenen op een eervolle vermelding. Dat overkwam bijvoorbeeld Boudine Berkenbosch. Ze verzocht mij vervolgens op hoge poten om deze eervolle vermelding ongedaan te maken. Ik heb haar vervolgens geantwoord dat ik dat best wilde doen, maar alleen wanneer ze de waarheid over Micha Kat niet langer zou proberen te verdoezelen. Nu verwijt ze mij dat ik haar heb gechanteerd door dit verzoek. Wat een malloot! Ik wil gewoon dat de waarheid naar boven komt.

In 2012 hadden we het gedoe rond de betrokkenen bij de website Niburu.nl. Als gevolg daarvan hebben we nu onder andere de website Niburu.co van Alexandra Heydebree. Er zijn in de Nederlandse taal toch echt veel waanzinwebsites, maar die van haar slaat werkelijk alles. Ze blijft bijvoorbeeld maar doen alsof Nibiru in aantocht zou zijn, terwijl de Oude Soemeriërs met de naam Nibiru doelden op Venus toen deze planeet zich gedroeg als een komeet, ongeveer 45 eeuwen geleden. Ook plaatst borderliner Alexandra H. keer op keer maar weer de verzinsels van Evert-Jan Poorterman (1953), de man met onmiskenbaar de dikste zuigduim van de Lage Landen.

Is het vreemd dat Micha K. ruzie kreeg met Alexandra H.? Ik vind van niet, want iedere blogger die meent dat de schuld buiten zichzelf ligt krijgt vroeg op laat stront met een “collega” die er net zo over denkt. Zo kreeg Micha K. daarvoor ook al ruzie met zijn voormalige maatje Martijn Alberda (1972), die zich op het internet voordoet als ‘Martin Vrijland’. Het is voor mij alleen opvallend dat er tussen Martijn A. en Alexandra H. nog altijd geen ruzie is ontstaan. Of heb ik iets gemist?

Ben ik misschien geen haar beter? Een laffe Groningse blogger die niet eens zijn eigen naam durft te noemen en zich verschuilt achter het pseudoniem DonQuijotte vindt in ieder geval van wel. Het gaat mij echter puur en alleen om de waarheid, en niet om de poppetjes. Wanneer iemand aantoonbare onwaarheden loopt te verkondingen, die dan vervolgens via mijn lezers aan mij worden voorgelegd, dan vermeld ik dat in het overzicht op PateoPedia. Dat doe ik om mijn kostbare tijd te besparen, want een volgende keer hoef ik dan alleen maar te verwijzen naar die webpagina (link). Kun je aantonen dat daar iets niet klopt, dan rectificeer ik dat onmiddellijk. En kun je aantonen dat een bewering van mij elders op mijn website of in één van mijn video’s onwaar blijkt te zijn, dan zal ik ook dat per omgaande rechtzetten.

Niet alleen de mainstream nieuwsmedia staan bol van de verdraaiingen, manipulaties en regelrechte leugens, dit geldt misschien nog wel meer voor de alternatieve nieuwsmedia. Als onbezoldigde waarheidsonderzoeker (ik ontvang namelijk geen salaris vanwege een arbeidscontract noch een uitkering van de overheid) zie ik het als mijn taak om niet alleen de mainstream beerput open te trekken, maar ook de beerput van alternatieve bloggers. Pas wanneer er in beide werelden schoon schip is gemaakt kunnen we samen gaan werken aan het opbouwen van een werkelijkheid die is gebaseerd op waarheid, juistheid en evenwaardigheid.

Kortom, we kunnen als alternatieve onderzoekers wel blijven gooien met modder naar elkaar, maar daarmee maken we de beerput alleen maar voller. Mijn aanpak komt gewoon neer op het in het volle licht zetten van iedere leugen. Daarbij durf ik ook namen te noemen. Vind je dat je alleen maar namen mag noemen van mainstream leugenaars, maar niet van alternatieve bedriegers, dan mag je mij proberen uit te leggen waarom je dat vindt.

Dit nieuwsbericht werd op zondag 3 juli 2016 geschreven en gepubliceerd door Johan Oldenkamp.


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/06/01.