Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

PateoPedia

Micha Kat

Micha Kat

Micha Kat werd op 5 april 1963 in Amsterdam geboren. Hij was oorspronkelijk leraar klassieke talen op een gymnasium, maar werd publicist. Hij werkte aanvankelijk als freelance journalist voor het NRC Handelsblad. Daarna liet hij zich betalen om mensen zwart te maken. Zo liet hij zich onder andere jarenlang voor naar verluidt € 2500 per maand inhuren door Jan Poot (1924 – 2018) en diens zoon Peter Poot (1954), waarvan hij zijn riante appartement in Schiedam betaalde. Ondertussen bleef hij doodleuk smeken om donaties via zijn website. Dat was eerst klokkenluideronair.nl, gevolgd door klokkenluideronair.is. Daarna braakte deze narcist zijn gal uit via revolutionaironline.com. Zijn ambitie om de Nederlandse versie van desinformant Alex Jones te willen zijn zou voor ieder weldenkend mens genoeg moeten zijn om deze schreeuwlelijkerd voortaan de mijden als de pest. Het is een grote schande dat de Frontier Award 2010 aan hem is uitgereikt.

In 2013 werd het hem in Nederland te heet onder de voeten, vanwege meerdere veroordelingen. Hij vluchtte vervolgens naar Noord-Ierland.

In 2020 ging hij samenwerken met een andere blaaskaak, namelijk Wouter Raatgever (1968) uit De Bilt. Al snel sloot Hans Meyer van weesdeweerstand.nl zich bij hen aan en gingen ze rechtstreeks uitgezonden praatprogramma’s maken. Zijn plaats werd vervolgens overgenomen door de in Spanje wonende Joost Knevel (1978), die naar eigen zeggen het slachtoffer was van satanisch kindermisbruik in Bodegraven (tussen Utrecht en Den Haag). Aan het praatprogramma van dit trio gaven ze de naam het ‘Red Pill Journaal’. Omdat zij tal van onbewezen beweringen deden en zelfs uitingen die als bedreigingen konden worden geïnterpreteerd werd op woensdag 2 juni 2021 Wouter Raatgever in Siddeburen gearresteerd, en de voortvluchtige Micha Kat op woensdagavond 21 juli 2021 in Noord-Ierland. Op vrijdag 13 augustus 2021 volgde de aanhouding in Spanje van Joost Knevel, die een week later werd uitgeleverd aan Nederland. Op vrijdag 3 september 2021 beslist Noord-Ierland over de uitlevering aan Nederland van Micha Kat.

De mainstream media bestempelen dergelijke fanatiekelingen maar al te graag als “complotdenker”, om zo de indruk te wekken dat mensen die denken dat er complotten bestaan niet helemaal in orde zouden zijn. De waarheid is dat er tal van criminele samenzweringen en evenzovele doofpotten zijn. Dit blootleggen vraagt om een gedegen en nauwkeurige aanpak. Dat staat echter haaks op de werkwijze van de opgepakte blaaskaken. Zij helpen juist om deze zaken nog beter verborgen te kunnen houden. Doen ze dit opzettelijk zo dom en zijn zij dus gecontroleerde oppositie? Of zijn zij zo vol van zichzelf dat ze hun eigen werk saboteren? Wie het weet mag het zeggen. Feit is wel dat het voor de kwaliteit van de alternatieve nieuwsmedia beter is dat deze schreeuwers een tijdje vastzitten.


Gerelateerd:


Deze pagina is geschreven door Johan Oldenkamp.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2021/08/23.