Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Online Workshop
over sprookjes

online workshop over sprookjes

Sprookjes zijn tijdloos en spreken tot ieders verbeelding. Dat komt omdat dit niet zo maar kinderverhaaltjes zijn. In alle klassieke sprookjes zitten essentiële boodschappen verstopt die voor ieder mens van belang zijn, ongeacht in welke tijd iemand leeft.

Dankzij zijn kennis van Wholly Science is Johan Oldenkamp erin geslaagd deze essentie eruit te halen. Over deze ontraadseling van sprookjes gaat zijn 52e boek, getiteld Er was eens. Dit is ’s werelds eerste non-fictie sprookjesboek!

Er was eens: het eerste non-fictie sprookjesboek

Wanneer?

In de maand juni (van 2021) wordt iedere zondagavond een online Workshop over sprookes gehouden. Iedere workshop begint om 20:00 uur (Midden-Europese Tijd) en duurt ongeveer twee uur. De eerste workshop op 6 juni gaat over drie sprookjes die opvallend veel gelijkenissen vertonen: Sneeuwwitje, Assepoester en Doornroosje. De sprookjes die daarna komen zullen telkens aan het einde van iedere workshop bekend worden gemaakt.

datum  sprookjes die dan worden ontraadseld
2021/06/06  Sneeuwwitje ☆ Assepoester ☆ Doornroosje
2021/06/13  Roodkapje ☆ De wolf en de drie biggetjes ☆ De wolf en de zeven geitjes
2021/06/20  Klein Duimpje ☆ Hans en Grietje
2021/06/27  De prinses op de erwt ☆ Repelsteeltje

Wie?

Iedereen die heeft deelgenomen aan de workshop over natuurlijke mensen of de videopresentatie hierover heeft bestudeerd is welkom bij deze (vervolg-) workshop over sprookjes.


Hoe?

We maken gebruik van het videoconferentieplatform van Zoom. Zorg dat je deze gratis software vooraf hebt geïnstalleerd. En zorg er ook voor dat je een goed werkende webcam en microfoon hebt. Iedereen die zich minimaal een etmaal van tevoren heeft aangemeld en betaald (zoals hieronder aangegeven) zal op de aanvangstijd worden toegelaten tot Pateo’s Zoom-ruimte.

Ga naar Pateo’s Zoom-ruimte

Kosten?

De deelnamekosten voor deze reeks van minimaal vier workshops zijn afhankelijk van het bereikte niveau van het Wholly Science-opleidingsprogramma:


Meedoen?

Je meldt jezelf aan voor deze workshopreeks door een e-mailbericht te sturen naar B o o k i n g @ P a t e o . n l (zonder spaties). Deze workshop biedt ruimte aan maximaal 20 deelnemers. Wholly Science-studenten die frequent aanwezig zijn bij de wekelijkse Wholly Science-studiegroepbijeenkomsten krijgen voorrang voor deelname.


Meer?

Kijk op de Agenda van Pateo.NL voor meer workshops.


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2021/06/20.