Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief nr. 166

Pateo Nieuwsbrief van zaterdag 8 april 2017 over de toestand in de wereld


En weer bestookt de USA een onschuldig land

Afgelopen dinsdag (4 april 2017) komen tientallen mensen in het stadje Khan Sheikhoun in de Syrische provincie Idlib in aanraking met gifgas. Het dodental loopt uiteindelijk op tot boven de zeventig. Naast deze afschuwelijke massamoord werd ook de waarheid gelijk om zeep geholpen. De Syrische overheid beweerde dat hun luchtmacht een gifgasdepot van de (ingehuurde) opstandelingen zou hebben geraakt. Daarentegen beweerde het veruit meest agressieve land op deze planeet onmiddellijk dat de Syrische president Bashar al-Assad (1965) een gifgasaanval op zijn eigen bevolking zou hebben uitgevoerd.

Zonder enig bewijs, en zelfs zonder een motief voor deze vermeende gifgasaanval te kunnen noemen, heeft de USA gemeend om in de nacht van afgelopen vrijdag (7 april) rond kwart voor drie plaatselijke tijd de Syrische luchtmachtbasis in Shayrat te moeten bestoken vanaf oorlogschepen in de Middellandse Zee met maar liefst 59 kruisraketten, waarvan minder dan de helft doel zouden hebben getroffen. De USA neemt op het mondiale toneel ongevraagd de rollen van aanklager, rechtspreker en strafuitvoerder op zich, zonder dat de verdachte ook maar wordt gehoord. En de internationale gemeenschap staat er bij en kijkt er naar. Sterker nog, de landelijke marionetten nemen woorden in de mond als “een proportionele reactie”. Wat een schaamteloze vertoning! Na Afghanistan, Irak, Libië en Jemen was het deze keer Syrië. Op het Nog-Te-Doen-Lijstje van de USA staan nu nog de Islamitische Republiek Iran en de Democratische Volksrepubliek Korea (in de volksmond Noord-Korea genoemd).

Inmiddels zijn de kampen duidelijk geworden. De USA staat gesteund door Groot-Brittannië, Turkije en Israël inmiddels lijnrecht tegenover Rusland en Iran, die de kant van Syrië hebben gekozen. Indien het verder escaleert keert ook China zich waarschijnlijk tegen de USA en haar oorlogszuchtige bondgenoten.

Vier jaar geleden ging het anders. Op woensdag 21 augustus 2013 kwamen toen in de Syrische plaats Ghouta honderden mensen om door het opzettelijk gebruik van het gifgas Sarin. Ook toen riep de USA om het hardst dat het regiem van Assad dit doelbewust zou hebben gedaan, en stonden ook toen diens oorlogschepen klaar om te vuren. Wegens gebrek aan bewijs kwam er in 2013 onvoldoende internationale steun voor een bestoking van het Syrische leger. Daar wilde de USA deze keer niet op wachten, en sloeg binnen 72 uur toe. Dat de USA hiermee de internationale afspraken overtreedt lijkt opeens niemand te deren.

Met Barry Soetoro (1961), oh, ik bedoel natuurlijk Barack Obama, als president was de USA de afgelopen jaren bepaald niet vredelievend. Toch kreeg hij voor zijn eerste jaar als USA-president gelijk de Nobelprijs voor de Vrede. Uiteindelijk gaf deze “vredelievende” USA-president tien maal vaker de opdracht voor een drone-aanval dan zijn voorganger George W. Bush (1946). En over heel 2016 genomen liet deze in Kenia geboren man dagelijks gemiddeld maar liefst 72 bommen vallen, met een jaartotaal van 26.171 bommen. Is de oorlogszuchtige koers van de USA veranderd nu Donald Trump (1946) sinds het begin van dit jaar kantoor houdt in de ovale kamer van het Witte Huis? Zo te zien is deze Twitter-koning ook wat betreft het verordineren van militair geweld een ongeleid projectiel. In de eerste nieuwsbrief van 2017 heb ik gegarandeerd dat het geen saai jaar gaat worden. Die voorspelling is nu al uitgekomen, en we zijn nog niet eens op éénderde van het jaar.


Bij aanslagen telt het land meer dan het dodental

Afgelopen maandagmiddag (3 april) ontplofte er in het centrum van de Russische havenstad Sint-Petersburg een bom in de metro. In totaal kwamen er naar verluidt 14 mensen om. De landelijke media in het “vrije” westen heeft het niet genegeerd, maar was er toch ook niet echt van onder de indruk. De locale hoofdaanklager noemt het die avond voorbarig om over een aanslag te praten.

Afgelopen vrijdagmiddag (gisteren, 7 april) reed in het centrum van de Zweedse hoofdstad Stockholm een gestolen vrachtauto in op mensen en boorde zich in de gevel van een warenhuis. In totaal kwamen er naar verluidt vier mensen om. De landelijke media in het “vrije” westen ontplofte zodra dit nieuws naar buiten kwam. De Zweedse premier stelde onmiddellijk erna dat het land was aangevallen.

Zoek de verschillen!

Uiteraard was het geen toeval dat ik mijn vorige nieuwsbrief op 22 maart verstuurde, maar ik vond het wat overdreven om daarin de gebeurtenissen van precies een jaar eerder in Brussel aan te halen. Ik nam aan dat deze 3/22-datum daarvoor voldoende was. Maar dat deze 322-datum later die dag in Londen “gevierd” zou gaan worden met opnieuw een nepaanslag, dat zag ik niet aankomen. Wel heb ik er snel een Engelstalige aflevering van Pateo TV over gemaakt, om bijvoorbeeld de brandschone messen te tonen waarmee een politieagent zou zijn doodgestoken. Volgens de officiële berichtgeving zouden hier uiteindelijk zes mensen zijn omgekomen, inclusief de dader en de vrouw die in de Theems belandde.


Wat is volgens jou de waarheid over Jezus?

  1. De historische Jezus heeft echt bestaan
  2. De historische Jezus was een Romeins verzinsel
  3. Geen van beide

Durf jij de feiten onder ogen te zien?


Ga jij volgende maand mee naar de zelfkennisweek in Sauerland?

Ben jij van zondag 7 mei tot zaterdag 13 mei van de partij voor een week vol zelfkennis (gebaseerd op Wholly Science) en natuur in het Duitse Sauerland, op gemiddeld ongeveer drie uur rijden vanaf Nederland? Deze week vindt plaats bij Centrum Savita. Dit centrum ligt helemaal vrij, omgeven door natuur met prachtige bossen en bergen. De lucht is er uitermate zuiver. En het is er stil, dus geen lawaaierige industrie en geen voorbijrijdende auto’s. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, en het is al over anderhalve maand!

Ook de vorige editie van deze zelfkennisweek werd gehouden in Duitsland (bij Savita). Daarvoor werd deze week zes keer gehouden in Frankrijk en één maal in Roemenië. De informatie over deze week is niet alleen beschikbaar in het Nederlands, maar ook in het Engels en het Duits.

Via zeven complementaire wetenschappelijke zelfkennismethoden krijg je in slechts één week een unieke mogelijkheid om jezelf nog beter te doorgronden. Gun jij jezelf deze retraiteweek vol inzicht, rust en heerlijk eten? Heb je belangstelling om volgende maand mee te gaan, neem dan snel contact op, want het aantal plaatsen voor deze week is beperkt.


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdenzesenzestigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.


Deze Pateo Nieuwsbrief is ook beschikbaar in het Engels en Spaans.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/04/10.