Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief nr. 205

Pateo Nieuwsbrief van zaterdag 2 oktober 2021 over Wetenschappelijke Spiritualiteit


Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Niemand kan zich aan de eigen haren omhoogtrekken

Volgens folklore kon de 18e-eeuwse Duitse baron von Münchhausen zich aan zijn eigen haren omhoogtrekken uit het moeras. In werkelijkheid was dit echter een truc, waarbij hij gebruik maakte van de lusjes aan zijn laarzen, want niemand kan zich aan de eigen haren omhoogtrekken.

Zo is het ook met spirituele ontwikkeling. Populaire “spiritualiteit” wil onwetenden laten geloven dat je alleen maar naar je gevoel hoeft te luisteren om spiritueler te worden, maar dit is je reinste zelfhypnose. Wil je omhooggetrokken worden naar een hoger niveau van bewustzijn, dan heb je daar hulp voor nodig. Zonder deze externe hulp blijven we namelijk in kringetjes rondlopen en maken we onszelf wijs dat we met ascentie bezig zouden zijn.

Deze benodigde externe hulp wordt ons geboden door de Bijbel, maar alleen indien je de codetaal waarin deze verhalen zijn geschreven volledig begrijpt, en daarvoor hebben we Wholly Science nodig. Naast de Bijbel zijn er nog meer Spirituele Bronteksten, maar niet één daarvan is zo exact en compleet als de Bijbel. Daarom durf ik gerust te stellen dat de Bijbel veruit het belangrijkste Boek (of eigenlijk Boekenbundel) is op deze planeet. En ook durf ik daaraan toe te voegen dat niemand de Bijbelse verhalen kan doorgronden zonder voldoende kennis van Wholly Science. Er zijn in het verleden zogeheten mysteriescholen geweest waarin vergelijkbare kennis werd onderwezen, maar daarvan zijn tegenwoordig in de openbaarheid alleen nog maar flarden bewaard gebleven. Binnen Wholly Science zijn al deze flarden niet alleen bijeengebracht, maar ook gecompleteerd tot een volwaardig systeem voor Wetenschappelijke Spiritualiteit. Door dit systeem toe te passen kunnen we het moeras van misleiding ontstijgen en Trap der Waarheid steeds hoger gaan betreden.


Ascenderen is als het beklimmen van een berg

Wie tot God wil naderen dient te doen als Mozes. En net als het beklimmen van een fysieke berg wordt ook ascenderen steeds lastiger naarmate we hoger komen. Indien we echter in een klimteam naar boven gaan hebben we meer kans van slagen. Daarom vertrekt op dinsdagavond 2 november 2021 om 21:00 uur de eerste online Wholly Science-expeditie richting de top van deze Spirituele Berg.

Beklimming van de berg : Over het getuigende reisverslag

Deze reis begint bij de “Exodus”. Daarna doorwaden we de “Rode Zee”, om vervolgens “40 jaar” te verblijven in de “woestijn”. Pas daarna betreden we het “Beloofde Land”, maar dit is bij lange na niet onze eindbestemming. De beklimming gaat daarna namelijk verder via de “Mensenzoon” naar de “Zoon van God”, waarna we pas halverwege de berg zijn.

Alle kernverhalen uit de Bijbel zijn ontstaan ter ondersteuning van het innerlijke bergbeklimmen. Wie gelooft dat dit historische beschrijvingen zouden zijn is een gelovige, en gelovigen zullen nooit en te nimmer het moeras kunnen verlaten. Dat geldt namelijk voor alle gelovigen, en vooral voor hen die geloven in aangereikte officiële “waarheden”.


Interactieve online Bijbelstudie gaat komende week van start

Precies vijf jaar geleden ben ik begonnen met het systematisch opnieuw vertalen van Bijbelteksten en het interpreteren hiervan op basis van mijn kennis van Wholly Science. Zoals in een voorgaande nieuwsbrief is benadrukt groeit alles wat we aandacht geven. In de afgelopen vijf jaar ben ik daardoor ook steeds beter geworden in het ontcijferen van Bijbelteksten (al zeg ik het zelf), niet in de laatste plaats omdat ook mijn kennis van Wholly Science steeds verder is toegenomen.

Wie mijn werk niet op de voet volgt vindt het vaak lastig om met mijn voortschrijdende inzichten om te gaan. Wat zij een paar jaar geleden van mij voor waar hebben aangenomen kan nu namelijk toch net weer iets anders worden uitgelegd door mij. Zelf zie ik dit als een bewijs dat mijn bewustzijn zich heeft ontwikkeld, en dat ik dus niet op een dood spoor zit. Maar deze volgers ervaren het als achter een bewegende trein aan rennen. Veel van hen zijn hier zelfs maar mee gestopt. Misschien hopen zij dat de trein een rondje maakt en dat ze later alsnog opnieuw kunnen instappen. Hoe zit het met jou? Zit jij in de trein, ren je er achteraan, of ben je gestopt?

Hoe dan ook, voortaan houden we iedere donderdagavond een interactieve online Bijbelstudiebijeenkomst. Alleen abonnees op Heelige Schrift TV kunnen hieraan deelnemen. Ben jij nog geen abonnee, maar wil je dit niet missen, neem dan even contact op om in samenspraak een voor jou acceptabele oplossing te kunnen vinden.

Voor wie zelf Spiritueel Levend is geworden (door opnieuw te zijn geboren) is de Bijbel geen dode collectie van boekrollen maar het Levende Woord van God. Inmiddels weet ik hoe zinloos het is om dit te proberen uit te leggen aan gelovigen, want zij hebben zich laten opsluiten in een dogmatisch luchtkasteel. Wil je daarentegen dankzij dit Woord werkelijk tot Leven gewekt worden, bouw dan jouw eigen “huis” helemaal opnieuw, maar nu gebaseerd op een rotsvaste ondergrond. Je hoeft daarbij niet helemaal bij nul te beginnen, zoals ik, want je kunt hierbij gebruik maken van Wholly Science.


Binnenkort komen er ook weer fysieke bijeenkomsten

Videoconferenties zijn beter dan niets, maar elkaar fysiek ontmoeten is vele malen rijker en stimulerender. Afgelopen weekeinde kwamen 15 Wholly Science-studenten samen in Noord-Nederland, en dat smaakte voor ons allemaal naar meer. We gaan hier later deze maand een plan voor maken. Wil jij er een volgende keer ook hierbij aanwezig zijn, zorg dan dat je voor die tijd een gevorderde Wholly Science-student bent, namelijk minimaal op Niveau 3 van het Opleidingsprogramma. De trein rijdt weliswaar steeds verder, maar wie het echt wil kan deze zeker achterhalen en aan boord klimmen. En iedere dinsdagavond vanaf 19:45 uur houden de passagiers van deze trein een online bespreking over telkens een deel van het afgelegde traject. Iedereen die de link naar deze nieuwsbrief gemaild heeft gekregen is daarbij welkom!


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de tweehonderdenvijfde Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorige e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


 

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2021/10/05.